Biblioteci de filme

biblioteci de filme
sursa foto: canva.com

Poveștile mă fascinează. Ele sunt portalul prin care evadez din cotidianul meu în care uneori nici cu XLOOKUP nu mai reușesc să mă dezmeticesc cu privire la lucrurile pe care le am de făcut. Dar ele sunt mereu acolo așteptând ca eu să trec dincolo de , fie că-s ale mele, fie ale altora, fie că-s scrise pe hârtie, fie că se derulează pe un ecran în fața mea.

Despre acestea din urmă aș vrea să vorbim azi.

Cărți ecranizate – mai bune sau mai rele?

De la Cei trei muschetari (ecranizat pentru prima dată în 1903) și până la adaptările unor scrieri mai moderne precum Acolo unde cântă racii (în prezent în lucru), cărțile au fost și sunt o sursă inepuizabilă de inspirație pentru cinematografie.

Câte biblioteci s-au umplut de povești în lume, tot atâtea s-au umplut de… filme – unele mai bune, altele mai puțin.

Sigur, în cazul filmelor sunt limitări de buget. Asta duce, inevitabil, la multe renunțări care nouă, spectatorilor, ne lasă un gust amar. Știți cum e nu doar viața, ci și cartea bate filmul! Singurul film care mi-a plăcut mai mult decât cartea a fost Memoriile unei gheișe (da, știu, unpopular opinion). Restul… să zicem că producătorii s-au străduit, iar unora le-a ieșit, altora nu (n-am rezistat nici 10 minute la Mănâncă, roagă-te, iubește și Înainte să adorm).

filme
sursa foto: pexeles.com

Cum ar arăta o adaptare cinematografică a unei cărți realizată de mine?

Sinceră să fiu, de când mi-a încolțit această idee și până acum s-a scurs ceva timp. Chiar mi-a dat bătăi serioase de cap. (E, clar, nici nu vreau să știu cum se simte un producător/regizor!)

Ce carte să aleg? Ce actori? Pot urma fidel subiectul acțiunii? Acestea au fost doar câteva întrebări care mi-au trecut prin minte. Am tot filtrat răspunsurile și, în cele din urmă, am ales un thriller psihologic care mi-a plăcut tare mult și mi se pare că nu a primit suficientă atenție: Adevărul și alte minciuni.

Despre ce e vorba? Să vedem, mai întâi, sinopsis-ul cărții.

adevărul și alte minciuni

Sună interesant, nu? Eh, stați să vedeți și actorii!

Actorii aleși

All 6 questions completed!


Share results:

Actorii aleși

Want more stuff like this?

Get the best viral stories straight into your inbox!
Don`t worry, we don`t spam
  • Henry Hayden e un personaj cu viață tulbure încă de la o vârstă fragedă, iar Jonathan Rhys Meyers mi se pare că are o aură de mister care-l face perfect pentru rol.
  • Martha e timidă, dar cu un talent imens la scris. Lauren German are aerul acela diafan al unei scriitoare visătoare, deci pe cine puteam alege mai bine?
  • Betty e inteligentă, puternică, îndrăgostită. Ana Brenda Contreras (care, pe lângă telenovele a apărut și în Dinasty) îmi pare întruchiparea perfectă a acestui personaj;
  • Gisbert Fasch e probabil și mai tulburat decât Henry. Încă din copilărie a dezvoltat o obsesie pentru el. Ajuns la maturitate îl urmărește îndeaproape (are un dosar stufos despre el), îl urăște pentru că e tot ce el nu e: un scriitor de succes și-i pune tot felul de piedici. Cine poate juca mai bine un așa rol decât Paul Anderson?
  • Jenssen e un polițist care investighează moartea Marthei. Personajul, deși inteligent, mi s-a părut puțin cam plat, așa că l-am ales pe Pedro Pascal pentru a interpreta rolul pentru a-i da puțin din zvâcul lui Javier Pena din Narcos sau chiar Oberin Martell din Game of Thrones.
  • Obradin e un negustor de pește sârb care e bun prieten cu Henry, ba chiar aș zice că uneori chiar pare o figură paternă pentru acesta din urmă. Poate e surprinzător că am ales un actor de talia lui Charles Dance pentru acest rol aparent mic… doar aparent, realitatea e alta 🙂

Acțiunea aș lăsa-o fix ca în carte. Nu aș schimba nimic. Sascha Arango, autorul, este și scenarist și a construit romanul într-un stil pur cinematografic. Totul poate fi transpus pe peliculă: copilăria lui Henri și Gisbert la orfelinat, triunghiul Henry-Martha-Betty, Martha scriind noaptea la romanele lui Frank, noaptea în care aceasta a murit, investigația lui Jenssen, investigația lui Gisbert, planurile elaborate pentru a ascunde crima și prietenia necondiționată dintre Henry și Obradin.

În loc de încheiere

Acțiunea superbă, citiți cartea! Nu dau mai multe detalii, dacă sunteți curioși, v-am lăsat un link spre recenzia mea într-un paragraf mai sus. Însă eu vă încurajez să citiți cartea și poate-mi veți da dreptate în privința personajelor alese sau poate nu. În acest caz ori dacă deja ați citit, chiar vă rog să-mi spuneți care ar fi distribuția filmului în viziunea voastră! (Apropo, potrivit IMDB, chiar e în lucru o ecranizare a cărții.)

Și încă o întrebare: ce ați adăuga voi pe raftul bibliotecii de filme?

Ori poate vrei să te abonezi prin mail pentru a fi la curent cu noutățile de aici

Alătură-te celorlalți 3.746 de abonați

%d blogeri au apreciat: