2 locuri unde te întâlnești cu veșnicia: Viscri și Cetatea Rupea

Viscri și Cetatea Rupea

Iată că am ajuns să vă scriu și despre ultimele două opriri din excursia mea. Recapitulând, am pornit din Pitești, iar opririle despre care v-am scris au fost, în ordine: Castelul de lut, Mediaș, Biertan și Sighișoara.

Astăzi o să vă prezint două locații deosebite care cred că ar trebui vizitate de toți cei care caută să viziteze locuri mai liniștite în timpul vacanțelor. Știți voi, genul acela de locuri unde te poți reconecta cu tine însuți. Evident, dacă nu era clar din titlu, vorbesc despre satul Viscri și Cetatea Rupea – două obiective situate tare aproape una de cealaltă că-i și păcat să nu le bifezi pe ambele când ești în zonă.

Viscri

Recunosc! Aveam ceva dubii când am ales Viscri drept destinație. De când Prințul Charles a făcut faimos acest sătuc, mi se părea că a devenit un soi de cuib hipsteresc. Însă am fost bucuroasă să văd că satul și-a păstrat autenticitatea. Mi-au plăcut mult ulițele liniștite care aduceau cuma și cu cele de la mine de la țară. Singurele diferențe fiind coloritul, cumva mai viu aici, și arhitectura.

Am mers chiar și până la casa Prințului, iar pe drum m-am speriat de niște gâște (ca o gâsco-fobă veritabilă ce sunt). Totuși, nu am putut intra. Probabil de acest privilegiu se bucură doar cei ce aleg să înnopteze acolo, iar eu eram doar în trecere prin sat. Dar, grație minunilor internetului am reușit să-mi satisfac curiozitatea.

Însă, de departe, locul care mi-a plăcut cel mai mult a fost Biserica fortificată. Ansamblul găzduiește nu doar o biserică foarte veche și absolut superbă, ci și un muzeu de obiecte tradiționale și actualmente o expoziție de teracotă pictată. Dar totul aici e frumos de-ți ia ochii, mai ales turnul bisericii (în care totuși vă recomand să urcați cu grijă – asta dacă nu sunteți claustrofobi).

Cetatea Rupea

După Viscri am făcut o oprire și la Cetatea Rupea. O aveam de ceva timp în vizor și, iată că am avut ocazia în sfârșit! O vedeam încă de la distanță pe măsură ce mă îndepărtam de satul acela pitoresc, iar din radio se prelungea sunetul unei viori.

Cum a fost după ce am sosit? Mi-a plăcut? Da, mie-mi plac oricum locurile încărcate de istorie. (Sunt genul care citește de pe plăcuțele informative, apropo.) Iar dacă acestea oferă și o priveliște frumoasă, e deja mai mult decât perfect. Mi-a plăcut Cetatea Rupea, cu poveștile ei, căsuțele și treptele ei, priveliștile ei. Însă mi-ar fi plăcut să fie un pic mai amenajată – cam cum e Râșnovul sau Deva. Dar, asta nu înseamnă că e un obiectiv de ratat. Chiar merită descoperită!

Eh și asta mi-a fost drumeția! Sper că va plăcut să călătoriți virtual cu mine, dar până a încheia, aș vrea să știu:

Ați vizitat Cetatea Rupea știu Viscri? Ce impresie v-au lăsat?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: