Sunt femeie într-o lume masculină?

sunt femeie

sursa foto: canva.com

Sunt femeie într-o lume masculină… sau cel puțin așa cred unii.

Vedeți voi, a fi femeie nu e mai prejos decât a fi bărbat, iar faptul că mi-am schimbat numele de familie după căsătorie nu a fost vreun gest de supunere (cum îl văd unii). Eu pur și simplu consider că într-o familie toți au același nume, de aceea îi și spune „de familie”. Dar, e o alegere personală, fiecare face cum crede și simte. Ai mei părinți cu siguranță nu mă iubesc mai puțin după asta. Cum, la fel de sigur, nu m-ar fi iubit mai mult sau ar fi fost mult mai mândri de mine dacă aș fi fost băiat.

Acele vremuri sunt de mult apuse! Sigur, modelele feminine încă sunt puține. Unele lucruri au rămas adânc înfipte în mentalitatea unora, dar , încet-încet, se simte un vânt nou. Apar tot mai multe femei lider, femei antreprenor, femei cu visuri de a face lumea mai bună.

Limita dintre meseriile rezervate femeilor și cele rezervate bărbaților devine tot mai subțire și fragilă. Lucrez într-un domeniu pe care mulți l-ar fi considerat masculin. Însă venim și noi tare din urmă. Nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii mei bărbați și niciuna dintre colegele mele nu este.

O femeie puternică nu stă

în spatele unui bărbat de

succes.

E un mit. Ea stă alături de el și se bucură împreună. Căci tot așa, împreună, au clădit și s-au clădit.

Sunt femeie. Dar, chiar dacă nu pot deschide un borcan fără ajutorul soțului meu, asta nu ne așează pe poziții ierarhice diferite. Și evident, asta nu înseamnă că treburile casnice sunt doar rezervate mie. Lumea mea nu e împrejmuită de altfel de granițe, chiar dacă, dintre noi doi eu sunt aia cu dressing-ul și dulapul de pantofi care dau pe-afară și aia care gătește mai des.

Revenind la ce am scris mai sus… nu sunt femeie într-o lume masculină. Din două motive. Primul, după cum vedeți, nu e nicio diferență între femei și bărbați – asta e doar un mit alimentat de cine știe ce forțe oculte. Al doilea, cum puteți intui: lumea nu e nici masculină, nici feminină. Lumea e amândurora. Lumea e androgină.

A fi femeie și a fi bărbat, prin urmare, nu ne pune pe poziții diferite. Suntem tot homo sapiens chiar dacă uneori părem a veni de pe planete diferite.

Sunt femeie și, indiferent de cum văd alții lumea, eu o văd așa cum am scris aici: la fel și pentru unii și pentru alții, precum două jumătăți perfecte de portocală.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: