Cum mi s-a schimbat lumea? De la Excel la baby monitor și celule stem din placentă

celule stem din placentă
sursa foto: canva.com

Dragul meu,

Când îți scriu aceste rânduri tu ești mic-mic cât o lămâie. S-au făcut deja 13 săptămâni de când suntem împreună și aproape 4 de când două liniuțe roșii mi-au dat lumea peste cap.

Nu mă înțelege greșit,  m-am bucurat tare mult când le-am văzut.  Cum mă știi, probabil, m-a bușit plânsul imediat. Plângeam și zâmbeam, căci lacrimile mele erau de bucurie. Nu lăsam testul din mână și mă tot uitam, liniile erau acolo, firave, dar erau dovada clară a existenței tale. După multe încercări și păreri contradictorii ale medicilor, iată se întâmpla: tu, micuțul meu pui de om, ai apărut!

Zilele următoare parcă pluteam pe un norișor, iar tati… tati nu-și mai încăpea nici el în piele de bucurie. Și cum să nu fim fericiți când visul nostru cel mai mare se împlinea? Apoi, pe la finalul acelei săptămâni am mers să te și vedem. Erai un un punct și mai mic, dar pulsai viață.

Acela a fost momentul când am coborât cu picioarele pe  pământ și am realizat că, pe lângă bucurie, aveam și o mare responsabilitate. Vezi tu, până atunci, deși visam să vii pe lume cândva, lumea noastră însemna un lung șir de ședințe, analize peste analize, rapoarte la care se adăugau treburi casnice, rate și altele. Dar, trebuia să schimbăm asta!

În primul rând, trebuia să-ți asigurăm toate cele necesare pentru venirea pe lume. Așa că ne-am dotat din timp cu unele lucruri precum: geanta de spital, sterilizator, hăinuțe și chiar și un baby monitor. Însă acestea sunt lucruri de moment. Pe noi ne preocupa cel mai mult viitorul tău pentru că, dragul meu, tu meriți ce e mai bun pe lume!

Acum că ești un pic mai mare și înțelegi unele lucruri, vreau să-ți povestesc care sunt cele 5 lucruri pe care le-am făcut așteptându-ți nașterea.

celule stem recoltate la naștere

1. Ne-am decis să recoltăm celule stem din placentă și sângele ombilical

Sănătatea e cea mai importantă dintre toate. Așa că după ce ne-am tot documentat și întrebat în stânga și-n dreapta am decis că vom aplea la serviciile de recoltare placentă oferite de Cord Blood Center. Aceasta este prima bancă de celule stem din România care, acum în 2020 când îți scriu funcționează de peste 14 ani, timp în care a ajutat zeci de mii de părinți să le ofere copiilor lor garanția unei vieți sănătoase.

De ce am făcut asta? Pentru că specialiștii de la Cord Blood Center se vor ocupa să transforme țesutul recoltat imediat după naștere în celule stem din placentă pe care le vor stoca în condiții de criogenie (adică la temperaturi foarte-foarte scăzute, bâârrrr!). În plus, cum am aflat că ei recoltează acest gen de celule și din sângele ombilical, vom alege și acest serviciu.

Poate te întrebi acum de ce sunt aceste celule atât de speciale. Ei bine, tot ce trebuie să faci e să apeși play și vei descoperi totul în acest clip pe care l-am pregătit special pentru tine!

Celulele stem din placentă și sângele ombilical pe care le vom recolta imediat după ce vei veni pe lume, ne vor fi de mare ajutor. Ele și-au dovedit eficiența în tratarea multor boli grave precum leucemia.

Mami și tati, sigur, nu vor să te vadă niciodată bolnav, dar totodată ar face orice să te știe bine! Tu ești cel mai de preț lucru din viața noastră!

2. Ai propriul tău cont de economii

Dacă tot ți-am scris de conturi, ei bine, nu ai doar unul de celule. Ai și unul de economii. Da, da, ai citit bine! În momentul în care citești, ai proprii tăi bănuți puși bine deoparte până ce vei fi un picuț mai mare și-ți va fi mai clar ce să faci cu ei. Nu mă înțelege greșit, jucăriile sunt o idee bună, dar… cu timpul îți vei schimba prioritățile!

Vrem ca toate visele tale să fie mai mult decât atât. Vrem să fie certitudini. Vrem să-ți îndeplinești orice dorință: când vei fi mare să te faci fix ceea ce vrei, să studiezi, să străbați lumea-n lung și-n lat. Așa că am început să economisim, iar după ce vei împlini 18 ani tu vei decide care va fi rostul acelor bani.

bebe celule stem
sursa foto: canva.com

3. Înotul e și pentru bebeluși, dar...

…la vârsta la care citești aceste rânduri deja știi asta. Cam în același timp în care citeam despre recoltarea de celule stem din placentă, am început să căutăm și ce alte lucruri mai putem face pentru sănătatea și dezvoltarea ta. Așa am ajuns să citim și  despre beneficiile înotului pentru bebeluși.

Poate nu-ți dai seama acum, la vârsta de 11 ani când probabil citești aceste rânduri, dar înotul te-a ajutat cu următoarele:

Sigur, acum ești cel mai bun înotător, nu ca mami. Eu tot fricoasă sunt, nu? Tu mergi în larg cu tati, iar eu vă strig de la mal. Parcă mă și văd!

4. Am pregătit și camera ta

Da, da ne-am apucat de ea pe când nu erai nici cât o cireașă. Sigur, încă de la început camera trebuia să fie a ta. Acesta a fost scopul ei, dar până să aflăm de existența ta, eu o foloseam drept cameră de scris, iar tati drept cameră de gaming.

Așa că ne-am pus pe redecorat. Am zugrăvit, am aplicat pe un perete un tapet cu norișori, am cumpărat perdele noi și chiar un pătuț convertibil. Tu sigur ai  crescut foarte, foarte repede. Chiar sunt convinsă că nu voi ști când s-a evaporat timpul dintre momentul în care îți scriu aceste rânduri și cel în care îți voi înmâna scrisoarea.

 
Noi ne-am asigurat ca totul să fie cât mai confortabil pentru tine încă de mic. Cum ți-am mai zis, ești cel mai important!
sursa foto: canva.com

5. Și eu, și tati am mers la cursuri

Cum ne-am dezmeticit din marea veste, am avut amândoi o singură dorință: să facem lucrurile bine! Sigur, puteam apela și la bunici, ar fi fost tare bucuroase. Dar, lucrurile s-au schimbat din preistorie de când eu și tati eram bebeluși. Poate, dacă ești curios, o să-ți povestesc cândva cum eram înfășați precum niște sarmale și altele.

Noi am vrut să știm ce e cu adevărat bine pentru tine de la specialiști. Așa că mami s-a înscris la o școală specială pentru mame, iar tati a fost la cursuri de puericultură (niște ore speciale în care tații învață cum să aibă grijă de bebe).

Practic, nu am lăsat nimic la întâmplare!

Dragul meu, acum trebuie să te las! Mai vreau să citesc ceva despre cei cinci pași care vor fi urmați de medici pentru recoltarea celulelor stem din placentă. Sunt tare curioasă și nerăbdătoare! Dar, nimic nu se compară cu emoția cu care te aștept! După ce termin cu aceste lucruri științifice o să-ți citesc și din Pixi – Marea carte cu povești de noapte bună.

Mulțumesc tare mult că ai citit până aici!

Sper că ești curios, vesel, neastâmpărat și totuși ascultător! Dar, chiar dacă nu ești așa, mami și tati te iubesc enorm!

Pupicei!

 

Dragilor, stați liniștiți nu veți avea un nepoțel blogosferic (încă). Acesta a fost articolul meu pentru proba 2 din cadrul SuperBlog 2020. Sper că v-a plăcut!

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021