Sprijin pentru un Arad #înstaredebine: Peste 120.000 de lei investiți

Sprijin pentru un Arad #înstaredebine

E  clar. 2020 nu-i cel mai bun an. Pandemia de coronavirus pare să ne fi schimbat complet viețile. Și totuși, în noianul de vești proaste, mai apare și câte o veste bună – una care să ne arate că acum, mai mult ca niciodată suntem #înstaredebine.

Recent am aflat despre un proiect al Asociației Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară menit să ajute copii internați în spitalul Arad, dar și alte persoane vulnerabile din oraș. Evident, nu am putut decât să mă bucur la așa știre.

Concret, în ultimele luni Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară și Asociația Cetatea Voluntarilor Arad au venit în sprijinul comunității locale cu hrană, produse de igienă și materiale de protecție sanitară. „Cu ajutorul voluntarilor sunt împărțite pachete cu hrană și produse de igienă pentru peste 360 de copii și bebeluși internați în Spitalul Județean Arad și aparținătorii lor, precum și către 150 de persoane vulnerabile (refugiați) care se află în tranzit prin țara noastră. Sunt de asemenea achiziționate și livrate peste 300 de pachete consistente cu hrană de bază către persoane fără venituri, sau cu venituri reduse, sau persoane în vârstă fără aparținători, precum și materiale de protecție sanitară și dezinfectanți către Spitalul Județean Arad.” (informație preluată din comunicatul de presă)

De asemenea, și personalul medical a primit un ajutor important în această perioadă constând în:

  • 3000 de măști în 3 straturi
  • 1000 de măști FFP2
  • 3600 de mănuși examinare din latex
  • 400 de perechi de acoperitori pentru încălțăminte
  • 100 de perechi de botoși înalți cu protecție antichimică
  • 120 de combinezoane profesionale cu protecție antichimică
  • 140 de perechi de mănuși lungi cu protecție antichimică
  • 125 de litri dezinfectant de suprafețe
  • 125 de litri dezinfectant de tegumente.

Proiectul are 1200 de beneficiari direcți și în el au fost alocați peste 120.000 de lei prin proiectul „În stare de bine” susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Ce spun persoanele din spatele proiectului?

„Ne-am dorit să oferim un pic de bucurie și speranță celor mai fragili în această perioadă – copiilor și persoanelor vulnerabile care au fost și vor continua să fie profund afectate de această pandemie. Dincolo de investiția materială generoasă, oferită cu sprijinul Kaufland România si FDSC, intenția noastră a fost să îi facem pe beneficiarii proiectului – copii, părinți, persoane refugiate, persoane vulnerabile și medici și asistenți – să nu uite că nu sunt singuri.” – Anca Năstase, Președinte Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară.

“Nu putem face lucruri mari pe acest Pământ. Putem face numai lucruri mici, cu multă dragoste.” – Anamaria Popa, Presedinte Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021