Noi doi și-o canapea

canapea
sursa foto: favi.ro

La început, micro-universul nostru nu părea a fi mai mare decât o… canapea. De aici ne proiectam toate visele: ale mele mai stridente și mai întortocheate, cum îi șade bine unui scriitor, ale tale mai concrete și realizabile, în pur stil ingineresc. Da, așa eram noi la început: doi improbabili ce visau pe-o canapea grej.

Magia din canapea

Nu aveam noi multe în casă, dar o aveam pe ea și era suficient. Aici mâncam, ne uitam la The Crown și ne proiectam viitorul. Eram fericiți, așa cu pereții goi și vocea lui Claire Foy răsunând precum un ecou din televizor.

De aici, de pe canapea, am pornit cu planurile pentru a ocupa ce mai rămăsese din cei 114 de metri pătrați.

Țin minte și acum nopțile când FAVI.ro – cel mai mare motor de căutare mobilă din țară – ne ținea companie. Mai știi? Atât de multe lucrușoare frumoase ne atrăgeau atenția dintre sutele de mii de produse de la peste 200 de magazine. Așa că noi ne petreceam nopțile căutând patul, masa, lustra și faianța pentru bucătărie ce potriveau perfect căsuței visurilor noastre. Cred că de atunci s-a și tocit un pic canapeaua!

Apoi, deși totul s-a așezat frumos ca-n pozele de pe Instagram, noi am continuat să visăm pe aceeași canapea. Parcă tot ea era cel mai comod punct din casă. Și-n jurul ei strânsesem atâtea lucruri dragi din călătoriile noastre: tabloul din Nessebar, micuțele obiecte decorative din India și din alte colțuri mai îndepărtate sau mai apropiate. E atât de specială încât în jurul ei gravitează tot: toate piesele de mobilier alese. Ea e centrul universului casei noastre.

fotografie din arhiva personală

Aici, pe canapea, parcă mi se adună toate cuvinte frumos și mi se așează altfel pe hârtie. Așa am câștigat și concursul de proză scurtă, știi? Pur și simplu am stat aici și-am lăsat cuvintele să zburde.

Ce poate fi atât de special la o canapea?

Uneori, recunosc, m-am gândit de ce o fi atât de specială. Poate pentru că a fost dragoste la prima vedere: era culoarea pe care ne-o doream și stilul la care ne gândisem. Se încadra și-n buget spre liniștea ta. Dar, eu, în calitate de shopaholic al acestui duo formidabil, aș fi plătit oricât! Atât eram de îndrăgostită! Poate nu neapărat de ea, cât de magia de a cumpăra, în sfârșit, un lucru al nostru.

Ce frumos a fost, mai știi? Cum stăteam noi la terasa „noastră” din centru privind minusculul ecran al telefonului? Cum am exclamat în cor: „e perfectă!”.

Și totuși…

De atunci și până acum au trecut vreo 4 ani. În timpul acesta visele ne-au crescut, la fel și familia. Când ne strângem toți, parcă nu mai avem loc. E timpul pentru o nouă canapea în sufragerie, da! Nu putem sta în loc de dragul viselor care nu sunt precum hainele pe care părinții ni le luau când eram mici: mai mari, să ne vină mai mult timp. Ne vom transforma sufrageria…

foto înainte: arhiva personală; foto după: favi.ro

Dar, sigur, nu putem renunța la canapeaua noastră tocită de amintiri și semnificații. E mult prea importantă pentru povestea noastră. O vom recondiționa și îi vom da o nouă viață în cămăruța ce ne-a rămas goală la etaj, cea pe care o voiam drept „camera de familie”: un loc cu jocuri și jucării pentru cei mici și mari ai casei, cu povești și cu multe zâmbete. Să vezi ce locșor fain ne vom crea acolo, în jurul ei (bineînțeles cu ajutorul lui Favi.ro)!

Mai avem multe vise de creat pentru noi, pentru familia noastră ce crește. Mai avem multe de povestit și plănuit. Mai avem multe de trăit pentru doi improbabili îndrăgostiți de-o canapea.


Articol scris cu mare drag pentru proba nr. 5 din SuperBlog 2020.


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021