Nu știu tu cum ești, dar eu una am o relație extrem de apropiată cu… telefonul meu. Oriunde merg eu, merge și el. Și când spun oriunde, chiar mă refer la asta. Încerc să am mare grijă de el, dar, evident, la cât de neîndemânatică sunt, îmi scapă de cel puțin 10 ori pe zi. Noroc cu husa pentru telefon și folia din flexiglass, că altfel nu știam ce mă făceam!
Bine, partea cu norocul e o situație mai recentă. Mi-am luat și eu destule țepe de-a lungul timpului până am învățat că atunci când ne uităm după huse pentru telefon, criteriul estetic e pe locul doi.
Astăzi e timpul să-ți vorbesc și ție despre accesoriile pentru telefon: de ce e important să alegem produse de calitate, cum le alegem, de unde și ce ni se potrivește.
Cuprins
Calitate vs. preț mic, mic de tot - ce alegi?
Cum îți spuneam, mie îmi scapă frecvent telefonul. Poc! Trosc! Poc! – acesta e refrenul din casa mea la orice ora din zi sau din noapte. Cum sunt obsedată de fashion și chestii roz, evident la început mergeam tare mult pe estetic. Aveam eu standul meu din mall cu huse mega „frumy” la prețuri de chilipir. Evident, tot acolo îmi schimbam și folia de protecție (tot pe un preț incredibil de mic). Nu mi s-a părut un lucru greșit până când telefonul meu nu a început să arate precum un mozaic.
Aș avea multe să-ți spun, de exemplu data când am scăpat telefonul pe o podea de ciment când eram la școală, la momentul când mi-a scăpat pe jos fix la o prezentare cu marii directori din Franța sau când mi-a scăpat în vasul de toaletă. Dar, v-aș ține până mâine cel puțin. Cert e că acest șir de întâmplări mi-a dovedit că am nevoie, în primul rând, de calitate. Așa că am renunțat la standul meu cu huse sclipicioase din mall și m-am reorientat.
Cu timpul, ca urmare a acestei schimbări, am descoperit cinci diferențe majore între produsele de calitate și cele pe care le găsești pe toate drumurile (dă click pentru explicații):
În cazul produselor de calitate, materialul asigură nu doar un aspect frumos. De exemplu, în cazul huselor, cele de calitate premium sunt dintr-un material ce nu poate fi deformat ușor, este rezistent la uzură, nu atrag praful.
În cazul produselor ieftine, husa e frumoasă azi, dar în maxim două zile se înnegrește pe la colțuri, ba după alte câteva se mai și rupe sau tocește. Eu am avut o pățanie interesantă cu o husă ale cărei margini laterale efectiv puteau fi desprinse de pe telefon.
Accesoriile de calitate te țin și câțiva ani. Nu trebuie să faci, ca mine potecă până la standul din mall și să devii prieten la cataramă cu vânzătorul oricât de drăguț ar fi el cu ochelarii aceia de Harry Potter cu rame aurii.
…stai în față. Așa spunea mamaie. De când am trecut pe calitate, am observat că fac economii serioase. Sigur, la început poate ai impresia că poate cheltui mai mult. Dar dacă iei în calcul și durata de viață prelungită, realizezi că ai cheltuit mai puțin.
Nu-ți trebuie neapărat o husă sclipicioasă pentru a fi în trend. O husă Ted Baker sau Karl Lagerfeld va câștiga mereu prin eleganță. În plus, atât husele, cât și celelalte accesorii calitatitative oferă o experiență a utilizatorului (UX) mult mai plăcută: se simt altfel la atingere, acolo unde e cazul sunt mai intuitive, nu au greșeli de concepție sau turnare gen bavuri care te împiedică să introduci încărcătorul.
Husele calitative, de exemplu, au adesea și o „buză” (dacă îi pot spune așa) – practic materialul depășește un pic marginile telefonului, astfel atunci când telefonul este pus (sau cade) cu ecranul în jos riscurile de distrugere scad. La fel, foliile de protecție mai scumpe, îți vor asigura o protecție sporită. Ghiciți cine și-a trântit telefonul atât odată de tare încât a spart și protecția, și ecranul? Exact, my little self!
Acesta ar fi, să zicem un top cinci al motivelor pentru care am ales să pun calitatea pe primul loc în detrimentul prețului. Și, sincer, de atunci am avut numai de câștigat.
Nici nu te gândești cât de important e să știi să alegi un produs de calitate din această categorie.
Ok... până la a alege, trebuie să știi, totuși, și de unde...
Probabil că aceste e gândul tău și ai dreptate. Standurile și magazinele cu accesorii pentru telefon s-au înmulțit precum ciupercile după ploaie. Dar, eu am învățat să merg la sigur: BrandGSM. Cu o experiență de peste 20 de ani și o prezență în online de opt ani, acest concept este dedicat celor mai noi (și trendy) accesorii pentru telefoanele aflate la vânzare în România. Practic, aici găsești accesorii pentru orice model la care te poți gândi - de la Apple la Google sau Huawei și chiar telefoane precum cele distribuite de furnizorii de telefonie sub brand propriu. În plus, au și o gamă variată de produse high tech.
Care e accesoriul pentru telefon de care ai cea mai mare nevoie în acest moment?
Fie că suferi de FOMO (fear of missing out), fie că ai nevoie de o folie pentru telefon și o husă pentru că dezastrele te urmăresc sau că ești mereu pe drumuri și ai nevoie de un suport de încredere, eu te voi ajuta să le alegi. Poți trece direct la rezultatul tău sau, mai bine, eu îți recomand să ai răbdare și să le parcurgi pe toate.
Huse pentru telefon - cum le alegem? Dar foliile pentru telefon?
În primul rând când vorbim de huse și folii, brandul chiar contează și face diferența. Pentru obsedații de fashion (ca mine), la BrandGSM se găsesc huse cu semnătură de designer: pe lângă cele menționate deja, mai poți găsi și huse de la Guess sau Just Must. Ori găsim produse create de companii specializate în accesorii pentru telefon: Lemotti, UAG, Spigen și altele. La fel, putem opta pentru folii de telefon Eiger sau Devia.
Acesta e doar primul aspect. Apoi trebuie să ținem cont de următoarele criterii:
În cazul foliilor pentru telefon
Totul ține de preferințe și de activitatea ta. De exemplu, cei care folosesc telefonul și în scopuri profesionale, au clar nevoie de o folie privacy care va feri display-ul de privirile indiscrete ale celor din jur. Foliile din sticlă temperată, cum sunt cele Eiger sau Lemotti, acoperă în întregime ecranul sunt extra-rezistente și se aplică fără a lăsa bule de aer (cum se întâmplă în cazul celor ieftine, din plastic). Eu una, cum ți-am spus, am o folie din flexiglass – ea recomandată în primul rând copiilor pentru că, efectiv, nu se sparge. Însă cine spune că nu sunt și pentru adulții neîndemânatici?
În cazul huselor pentru telefon:
Cum alegem bateria externă
Nu e mare filosofie, nici măcar pentru o femeie, credeți-mă. Eu am luat o baterie externă pentru mine, dar am și făcut vreo câteva cadou. Niciodată nu am dat greș. Da, și aici brandul contează așa că documentează-te bine înainte! Însă mai trebuie să te asiguri că bateria este compatibilă cu telefonul tău (nu toate sunt) și, mai ales, fii atent la amperaj! Apoi trebuie să te gândești la portabilitate (o baterie externă de 2.200 mAh îți asigură o singură încărcare, de exemplu!). Și materialul e important, cele cauciucate rezistă mai bine la căzături, dar cele mai durabile sunt din aluminiu.
Cum alegem suportul de mașină
Știu din proprie experiență cât de important e să alegi un suport auto pentru telefon. Asta pentru că de fiecare dată când cel vechi dădea chix, eu eram însărcinată să țin telefonul tot restul drumului.
Când îți alegi un suport trebuie să fii conștient de avantajele și dezavantajele fiecăruia. Cele cu prindere de ventilație ocupă puțin spațiu, sunt practice și rezistente, dar iarna riști să-ți supraîncălzești telefonul. Dacă alegi un suport care se montează cu ventuză de parbriz, îți poți obstrucționa vederea. Suporturile tip pahar sunt moderne, dar nu îți oferă o vizibilitate prea bună asupra carosabilului. Însă totul depinde de… preferințe.
Concluzii
Am vorbit astăzi destul de mult, dar cu folos. Am doborât câteva mituri. Cum ar fi acela că nu prețul contează când alegi accesoriile pentru telefon sau că o husă se alege doar pe criterii estetice. Ți-am explicat cum să îți alegi anumite accesorii și sper din suflet să ții cont de sfat.
Eu una, de când am trecut la produsele de calitate sunt extrem de mulțumită! Nu le mai schimb așa des, așa că, de fapt, economisesc! Banii rămași îi investesc în alte lucruri pentru suflețelul meu: cărți, haine și pantofi cu toc pe care momentan nu am unde să îi port. În plus, telefonul meu arată mai bine ca niciodată. Altfel spus, me happy!
Acum e rândul tău: spune-mi tu pe ce criterii îți alegi accesoriile pentru telefon! Cât de importantă e calitatea lor pentru tine? Dar la mini-testul de personalitate ce ți-a ieșit?
Articol scris cu drag, spor și responsabilitate pentru SuperBlog.
5 Comments
Of course ca accesoriul meu preferat e suportul pentru telefon😁 si am ceva experienta pe subiect ca doar sunt la al 5-lea intr-un an pana am ajuns la cel cu care ma împac cel mai bine😀
Iar ca husa sunt de acord, nu conteaza cat de cool arata, ci cat de bine protejeaza telefonul si se pastreaza in timp.
Așa e trebuie să încerci până nimerești suportul potrivit 😀
Accesoriul meu preferat este suportul pentru telefon, magnetic. Consider ca este mai usor de utilizat decat unul cu ventuza, care se lipeste de parbriz. In plus, cel cu ventuza se poate dezlipi la un moment dat, pe cand cel magnetic ramane fix in grila aeratorului.
Din punct de vedere husa, ma intereseaza sa aiba un aspect cat mai simplu, fara floricele, culori etc.
Chiar nu ma intereseaza rezistenta pentru ca nu am scapat niciodata telefonul din mana.
Da, suportul magnetic e mai eficient 🙂 cât despre huse ești norocos 🙂