Despre răsfăț și ceaiuri de la Fares

despre răsfăț și ceaiuri de la fares

Cuprins

De mică am iubit ceaiurile: de la cel de zahăr ars cu care mă răsfăța mama în fiecare dimineață de weekend, la ceaiurile de mușețel, sunătoare, tei și măceșe. Pe toate le-am iubit, dar cu timpul am început să fiu curioasă, mă știți doar. Așa că am început să caut noi arome.

Am ajuns, astfel, să descopăr o simfonie de gusturi, unele la care nu m-aș fi gândit. Ceaiul meu preferat? E greu de ales, fiecare e special și fiecare mă răsfață în felul său. Prin urmare, nu cred că e vreo surpriză că am ales ceaiurile de la Fares atunci când mi s-a propus să testez niște produse de la această companie românească de tradiție.

Dar, nu vă gândiți că am primit niște ceaiuri obișnuite, nici pe departe! Am primit trei ceaiuri premium cu arome deosebite: Tihnă, Mireasmă și Vigoare. Hai, totuși, să nu mai lungesc vorbăria!

Faceți cunoștință cu ceaiurile și cu Fares!

Faceți cunoștință cu ceaiurile
Tihnă, Mireasmă și Vigoare - le veți iubi
Tihnă
Ceai pentru momentele noastre cu noi înșine. Are la bază mușetelul (cea mai iubită plantă a românilor) și petalele de trandafiri. Este un ceai ce se consumă seara, după o zi agitată pentru a ne reîncărca bateriile.
Mireasmă
Ceai de răsfăț extrem de aromat ce se cere băut pe îndelete. La baza sa stă o idee 100% românească de a împleti busuiocul și lămâia într-o armonie de gust.
Vigoare
Ceai pentru extra-zvâc, așa îl numesc eu. Ceaiul acesta oferă un boost de energie în zilele aglomerate. Gustul său e un contrast plăcut de ghimbir și măceșe care cucerește și revitalizează.

Împachetate într-un ambalaj cu totul aparte, elegant și modern deopotrivă, aceste ceaiuri sunt extrem de atractive.

Primul care mi-a atras atenția a fost Tihnă – o minunăție de ceai de relaxare cu mușețel și trandafir. Pe el l-am descoperit primul, acum câteva luni când mergeam aproape teleghidată prin supermarket să fac niște cumpărături după programul de lucru. L-am văzut pe raftul cu ceaiuri și mi-am zis că fix de asta am nevoie așa că l-am cumpărat. A fost dragoste la prima… mirosire!

Pe celelalte două le-am descoperit acum și vă spun că am fost la fel de plăcut surprinsă, dar ajung imediat și la ele.

Tihnă - ceaiul momentelor mele cu mine

Tihnă e ceaiul momentelor mele cu mine. Așa îmi place să îl numesc. Are o aromă delicată, dar care invadează încăperea și simțurile dând o stare de bine, de confort. Cum vă spuneam, Tihnă a venit în viața mea acum ceva timp comparativ cu celelalte două ceaiuri de la Fares primite spre testare.

Tihnă este un ceai care chiar are darul de a liniști! Asta v-o spune o persoană care are nevoie de o zi cu cel puțin 48 de ore. Acesta e ceaiul la care apelez atunci când am nevoie să mă relaxez citind o care sau, pur și simplu, gândindu-mă la diverse lucruri din viața mea zbuciumată de corporatistă. Îmi dă o stare plăcută de pace interioară și relaxare.

Are la bază mușețel, recunoscut pentru capacitățile sale terapeutice antiinflamatorii, bogat în ulei volatil, dar și în vitaminele B şi C, acid salicilic, săruri minerale, mucilagii, cumarine și flavonoide. Iar petalele de trandafir dau acestui ceai un miros divin. Totodată, el mai conține: 


Tihnă e fix ceea ce promite: un  ceai aromat și perfect balansat  menit pentru liniștea sufletească. Eu una îl ador! Am mai spus asta? Nu contează! O repet!


Mireasmă - Ceaiul meu inspirațional

CEAIURI DE LA FARES MIREASMA

Încă de când am citit descrierea acestui ceai, mintea  mea a zburat la un singur lucru: la muze și inspirație. Așa că am rezervat pentru Mireasmă momentele mele creative din online și offline. Are un miros puternic, dar plăcut și asta o spune cineva care nu este fan busuioc.

Însă acest ceai făcut după o rețetă originală românească e aparte. E fresh, dar catifelat. E un ceai perfect de băut pe îndelete între o frază scrisă pe blog sau o idee schițată pentru romanul la care lucrez (ups, m-am dat de gol!).

Mireasmă mă energizează și, nu știu cum face, dar mă ajută să mențin echilibrul dintre corporatista mega eficientă și scriitoarea visătoare. Practic, a devenit butonul meu de on-off când vine vorba de inspirație.

Mireasmă este un ceai perfect balansat ce conține:


Recunosc, am fost puțin reticentă când am văzut că are busuioc în componență. Însă nu spun nu niciodată unei provocări, mai ales dacă este una legată de ceaiuri. Am fost plăcut surprinsă de aroma echilibrată și totuși puternică încă de când am pus mâna pe cutie.


Vigoare - ceaiul meu pentru doza de zvâc de la miezul zilei

ceaiuri fares vigoare

Știți momentele acelea din zi în care totul parcă o ia razna? Ședințe peste ședințe? Task-uri lăsate pe jumătate pentru că, hei, când să și participi la ședințe, când să muncești? Ei, Vigoare e fix remediul pentru asta: un ceai energizant care funcționează perfect!

Așa cum vă spuneam în prezentare, e fix lucrul de care am nevoie pentru un plus de zvâc la miezul zilei. Reușește asta prin mix-ul inedit de ghimbir și măceșe ce dă ceaiului un gust inedit picant-dulce-acrișor care pur și simplu te revitalizează și te ajută să revii în parametri optimi cât ai zice… „ceai”.

Măceșele sunt recunoscute pentru conținutul lor în vitamina C (un tonic pentru întreg organismul), fiind folosite de către soldații britanici în timpul celui de-al II-lea Război Mondial pentru a substitui citricele. Însă istoria utilizării lor merge mult mai departe și ajunge chiar în vremurile părintelui medicinei, Hippocrates, când acestea erau recunoscute pentru efectul lor antiinflamator. Ceaiul de măceșe înlesnește digestia, potolește setea și are efect de diureză. În plus, ele conțin și acizi grași esențiali pe care omul nu îi poate sintetiza, deci trebuie să îi obțină din alimentație.

Și ghimbirul este extrem de benefic pentru organism fiind recunoscut drept plantă medicinală încă de acum 2500 de ani. Acesta este recunoscut pentru efectele sale antioxidante, antiemetice, antitusive (siropuri de tuse), antivirale, , cardiotonice, imunomodulatoare, antifebrile și așa mai departe.

Pe lângă aceste două ingrediente extrem de benefice și revitalizante, Vigoare mai conține:


Cu atâtea componente tonice, cred că e lesne de înțeles de ce îl numesc ceaiul meu de zvâc! Chiar asta e! De fiecare dată când beau o cană cu ceai Vigoare simt că mi se limpezește mintea. Efectul acesta în resimt și în cazul ceaiului de ghimbir simplu, dar în acest caz gustul e ceva mai plăcut: simt și măceșele, dar și celelalte ingrediente mai ales scorțișoara care e unul dintre condimentele mele preferate.

Vigoare mi se pare că e fix ceaiul pe care îl căutam de multă vreme: ceaiul de luat la birou. Bine, asta când o să mă întorc (încă lucrez de acasă). E un ceai ce dă energie și liniște.


Ceaiuri de la Fares - calitate, gust și suflet românesc

Aceste trei ceaiuri de la Fares m-am cucerit pe deplin. Însă nu sunt singurele. De ani de zile, ceaiurile lor de fructe sunt cele care îmi acompaniază micul dejun din weekenduri (vă recomand să încercați și Theia Symphonie – o nebunie de mere, măceșe, lemn dulce și altele). La fel, ceaiul din rizomi de ghimbir D135 mă ajută în problemele mele cu digestia, dar e și tare bun atunci când mă simt răcită. Și ce să mai zic de Plantusin? Am venit de la mare cu o tuse care efectiv mă băgase în sperieți, dar cu ajutorul acestei game de produse mi-am revenit rapid și-am scăpat de gândurile negre.

Aleg Fares pentru că am moștenit acest obicei de bunici și părinți, dar mai ales pentru că am încredere în ei! Situați la poalele Sermizegetuzei, acolo unde tradiția dacică a utilizării plantelor s-a perpetuat. De exemplu, în Orăștie încă din 1697 apare înregistrată în analele istoriei farmacia Leul de Aur. Tot aici, din 1929, un farmacist vizionar pe nume Andrei Farago a pus bazele „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, devenită astăzi Fares.

Nimic nu este întâmplător. Fares își desfășoară cu responsabilitate activitatea de peste 85 de ani în același loc și se mândrește cu statutul său de compania 100% românească. Chiar și aceste trei ceaiuri despre care v-am vorbit azi, deși conțin și plante care nu sunt folosite în mod tradițional pe meleagurile noastre, ele pun în valoare niște plante inerente poporului român: mușețel, busuioc, măceșe. Asta pentru că Fares este o marcă a continuității și a identității românești, iar misiunea sa este de a cultiva sănătate folosind ca resursă principală tezaurul de plante din inima Daciei.

Concluzii

Cele trei ceaiuri de la Fares sunt divine. Despre unul știam deja, despre unul aveam mici îndoieli însă s-au spulberat, iar cel de-al treilea m-a cucerit și el. Le voi cumpăra? Evident, am făcut-o deja prima dată atrasă de ambalajul catchy (și diferit față de celelalte produse ale companiei), dar și de faptul că această marcă reprezintă o garanție a calității.

Tihnă, Mireasmă și Vigoare sunt cu adevărat ceaiuri premium ce merită încercate. În ele se împletesc, așa cum am scris, ingrediente locale și internaționale pentru a forma ceva surprinzător: gustul sublim.

Musai să le încercați și voi!

Chiar așa, pe care dintre cele trei l-ați încerca primul?

Articol scris cu drag pentru SuperBlog 2020

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021