Smart Shopping de Black Friday? Am The ANSWEAR! 5 sfaturi & more

smart shopping

Cuprins

Sâmbătă, 7 noiembrie 2020

A trecut ceva timp de când nu mi-am mai făcut o evaluare a tendințelor mele de cumpărător impulsiv. Ele par sub control, dar totuși, uneori mi-e teamă să revin la vechile mele obiceiuri. Să cotrobăi nestingherit prin magazine online și offline. Să termin luna pe 0, dar să am dressing-ul plin și totuși să nu am ce să port.

Da, știu sunt puternică. Însă și oamenii puternici au uneori nevoie să verifice dacă încă sunt pe drumul cel bun așa că, dragă jurnal, iată că revin la tine. Îmi propun pentru astăzi să-mi re-afirm principiile mele de smart shopping și, totodată să-mi evaluez strategia pentru cea mai grea încercare de până acum: Black Friday.

Dar, simt că lungesc nepermis subiectul așa că  mai bine trec la ce voiam eu să scriu!

Confesiuni de ex-Shopaholică

Nu mă pricep la multe. Nu pot deschide borcane.Nu pot schimba becuri și stric destul de multe prin casă. Însă la shopping am centura neagră, dacă îmi permiți să o parafrazez pe iconica Phillys Neffler din comedia Antrenament de lux (Troop Beverly Hills în original).

Așa cum știi, dragă jurnal, a fost o vreme în care știam tot ce mișcă în materie de colecții și branduri. Nimic nu îmi scăpa, chiar dacă dressing-ul meu începea să dea pe-afară.

Dacă trecea o săptămână fără ca eu să-mi cumpăr ceva mi se părea că vine apocalipsa! Așa că mi-a fost tare greu când s-a instaurat lockdown-ul în această primăvară.În primele două-trei săptămâni, parcă eram în sevraj. Îmi lipsea shopping-ul și, da, puteam face asta online însă mie îmi mai lipsea ceva: să port hainele mele noi, să le etalez.

Apoi, pe măsură ce zilele treceau, am realizat că totuși nu aveam nevoie de atât de multe și că aveam un dressing plin de chestii cumpărate din impuls pe care le-am purtat maxim de două ori și apoi le-am uitat. 

Astfel că am decis să  încep un program de auto-detoxifiere a garderobei. În primul rând, te-am primit pe tine, dragă jurnal, în viața mea pentru a trece mai ușor peste această perioadă. Apoi, am sortat, vândut și chiar donat haine. Tu ai fost martor tăcut la toate momentele mele dificile din această perioadă: despărțiri și rețineri. Dar,  după această fază, mi-am stabilit niște criterii clare după care fac acum cumpărăturile și mă țin cu sfințenie de acest obicei pe care eu îl numesc smart shopping.

Dar, cum se apropie Black Friday cred că e momentul să mă răsfăț cu o sesiune de shopping c-an vremurile bune! Până la urmă, a face shopping nu înseamnă doar să dai iama în rafurile reale sau virtuale ale magazinelor. Poți face asta și cu cap! Nu-i așa?

Regulile mele de smart shopping aplicabile inclusiv de Black Friday

smart shopping answear

E posibil să respecți criterii de smart shopping de Black Friday? The Answear e la un click distanță

Prima mea regulă, așa cum știi dragul meu jurnal, este să aleg locul de unde voi face shopping. Astfel că am decis să fac cumpărăturile de Black Friday pe ANSWEAR.ro. Aici găsesc mereu produse de la branduri de top la prețuri accesibile și niciodată nu m-au dezamăgit. De ce am încredere în ANSWEAR mă întrebi?

smart shopping answear
 
Însă motivele principale pentru care iubesc să cumpăr de pe ANSWEAR și îl consider destinația perfectă de smart shopping sunt altele. Primul e, evident, ANSWEAR Club – un mod fain de a recompensa clienții și de a-i determina să se întoarcă. Practic, cei înscriși în acest club primesc înapoi în contul lor de pe site / din aplicație -10% din totalul comenzii indiferent de valoarea ei (bani pe care-i pot folosi timp de 180 de zile pentru a reduce cu până la 50% din suma unei comenzi viitoare).
 
Apoi, îmi place tare mult faptul că fiecare colet pe care l-am primit de la ei a conținut un mic detaliu: un voucher la un alt magazin online ce activează într-o altă nișă (cosmetice, cărți). Astfel, ei ridică un picuț ștacheta în ceea ce privește atenția oferită clienților.
 
Asta da smart shopping până și tu ești de acord, jurnalule! ♥
 

Alte criterii de care voi ține cont

Cum în ultima vreme nu am mai făcut achiziții vestimentare serioase ci doar ocazionale, îmi pot permite un buget destul de  generos acum, nu-i așa? Plus că mai am ceva bănuți și datorită apartenenței mele la ANSWEAR Club. Mi-am setat deja un wish list și voi fi cu ochii pe el mai ceva ca atunci când am mâncare pe foc. În plus, vreau să profit de ocazie pentru a cumpăra și câteva cadouri pentru aniversările din 2021: a soțului mei, a sorei mele și a nepoatei.

Abia aștept! Las și aici lista de produse pentru a fi sigură că nu îmi scapă ceva!

Wishlist-ul meu

Pentru mine

Oricât de mult aș vrea să fie toamnă pentru totdeauna, iarna se apropie și eu am mare nevoie de niște cizme noi. Am aruncat o privire pe gama variată de încălțăminte de firmă la reducere,dar mintea mea a rămas la cizmele Tommy Hilfiger pe care le voi urmări mai ceva ca un stalker! Sunt fix modelul la care visez de ceva timp, adică și classy și comode numai bune pentru sezonul rece când trebuie să ai și grijă cum și pe unde calci iar tocurile sunt un mare „nu”.

Apoi, cu gândul la petrecerile ce vor veni cândva (curând sper eu), vreau neapărat rochia de la Answear Lab. Are un model clasic,  à la anii ’30 și totuși veșnic actual. Însă ce m-a cucerit a fost nuanța de verde care mi-a făcut inimioara să tresalte de parcă ar fi la vârsta iubirilor adolescentine (nu mai e niciun dubiu acum care e culoarea mea preferată).

Și tot de la Answear Lab am pus ochii pe un palton camel superb. E o piesă elegantă ce conferă oricui ce îl poartă un aer de Meghan Markle. Deci cum poate o fashionistă ca mine să nu vrea așa o piesă?  În plus, e o piesă ce se poartă de multe sezoane încoace și slabe șanse să se demodeze, deci clar e și un smart buy ce se încadrează în noua mea filosofie de cumpărături.

Mai vreau neapărat un ceas, dar unul elegant. Așa că am ochit un ceas DKNY finuț precum o bijuterie perfect pentru zilele când va da Doamne-Doamne să revin la birou, dar și pentru un o petrecere tip cocktail. Amin!

Ah și ultimul obiect de pe lista de lucruri pentru mine e un pulover alb și pufos de la Mango. Îmi place tare mult pentru că are un are jucăuș și feminin datorită gulerului Peter Pan care, observ, revine puternic în tendințe. E tare, tare fain, nu se poate să îmi scape!

Nu poți vorbi, dar știu că mă aprobi în aceste alegeri!

Pentru soțul meu

O cămașă mi se pare mereu o alegere bună. Mai ales una cu un model minimalist și elegant cum e aceasta de la Polo Ralph Lauren. În plus, lui nu îi place să aibă atât de multe opțiuni vestimentare cum am eu, iar modelul acesta merge și pentru o ținută office și pentru una casual.

Poate ar fi trebuit să învăț una-două chestii de la A. atunci când ne-am mutat împreună, nu-i așa?

Pentru sora mea

Ce cadou poate fi mai potrivit de la fashionistă pentru o altă fashionistă decât o geantă Karl Lagerfeld? E elegantă și funky în același timp. În plus, e încăpătoare așa că pate fi luată prin multe locuri de la birou, la excursii sau la cumpărături. Cum și sor-mea a aderat la „secta” smart shopping clar chestia asta e un bonus!

Pentru nepoata mea

Cum pentru ea sunt un soi de idol în viață, trebuie să am grijă mereu ce cadouri îi aleg. Doar nu vreau să frâng o inimioară de copil! Rochița asta piersicie de la Mango Kids sigur o să fie pe gustul ei și o să se asorteze tare bine cu zulufii ei blonzi.

Ce poate fi mai drăguț?

În loc de final

M-am întins cam mult pe fila asta, dar, cum mie îmi place să organizez totul e mai bine așa!

Mi-am recapitulat criteriile mele de smart shopping și lista mea de dorințe pentru Black Friday.  Sunt ferm convinsă că o să le și respect! Nu se poate altfel, nu?

Știu că e aiurea că vorbesc cu tine de parcă aș avea 15 ani, dar tu știi cât de greu mi-a fost la început. Dependența de cumpărături nu e chiar un lucru de ignorat și nu o spun eu, ci revista Psychology Today. Doar cu ajutorul tău am trecut peste lockdown cu bine și nu am căzut în cine știe ce prăpastie, dragă jurnal. Ți-am promis atunci că voi îmbrățișa filosofia smart shopping.

Acum, îți mai promit ceva: nu voi ceda tentațiilor Black Friday! Știu că și tu și ANSWEAR îmi veți fi ajutoare de nădejde în acest demers, așa că mulțumesc din suflet!
  • Toate fotografiile cu haine sunt de pe answear.ro;
  • GIF-urile sunt creații proprii realizate în canva.com;
  • Fotografia cu coletele de la ANSWEAR sub brad este din arhiva mea personală, postată și pe Instagram-ul personal.

Articol scris cu drag și responsabilitate pentru SuperBlog 2020.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: