Provocare extra-delicioasă de la Băcănia Tei

băcănia tei
sura foto: canva.com & bacaniatei.ro

Cuprins

Sunt o ființă urbană cu obiceiuri urbane. Îmi împart viața între ședințe, timp petrecut în trafic și deadline-uri. E un roller coaster, vă spun! Dar, sunt norocoasă, am și un remediu la toate acestea: gătitul.

Știu, multe femei moderne se sperie și-l văd drept o corvoadă. Însă eu nu. Când intru în bucătărie parcă mă transform, redevin eu cea din copilărie, cea care ori de câte ori rămânea singură acasă făcea câte un experiment culinar: sosuri, creme, clătite. Nu mereu îmi ieșeau, uneori lăsam un soi de mini-Hiroshima în urma mea, dar ce conta? Mie-mi plăcea teribil să experimentez gusturi și rețete!  Pff, ce amintiri!

De unde această pasiune, vă întrebați? Ei bine, Am crescut într-o familie cu o cultură a mâncării proaspete și savuroase. Nu-i de mirare, doar am bunici bucătari! Practic, am gătitul în ADN și, după cum vedeți, această trăsătură s-a manifestat încă din copilărie.

 

bacania tei
sursa foto: Facebook Bacania Tei

De la bunici și părinți am învățat că singurul secret în bucătărie e să nu faci rabat de la calitatea produselor pe care le folosești. Astfel că, am tot timpul grijă să folosesc ingrediente proaspete, precum legumele de la țară și fructele de sezon. De asemenea, fac cumpărături de la producătorii locali pentru a fi sigură că am marfă proaspătă, gustoasă și calitativă. Așa contribui și la reducerea amprentei de carbon (căci nu se consumă atât de mult carburant în transport), deci e un bine și pentru planetă. În plus, acesta e  și un mod prin care sprijin producătorii locali greu încercați în această perioadă.

Dar, gata cu vorbăria! Zic că e cazul să trecem la chestii mai practice căci altfel alunec în butoiul cu melancolie! Astăzi, dragii mei, am de rezolvat o provocare tare faină primită de la Băcănia Tei via SuperBlog.

Băcănia Tei mă provoacă să intru în bucătărie...

Băcănia Tei este o platformă ce susține producătorii locali și totodată susține o alimentație sănătoasă. Se aprovizionează de la producători locali ce îndeplinesc criterii de sustenabilitate, calitate și durabilitate.

Practic, ei pun la dispoziție o gamă variată de legume și fructe de sezon, cărnuri (proaspete sau mezeluri), conserve, vinuri și dulcețuri.

Băcănia Tei este, practic, o întoarcere la rădăcinile și gusturile culinare autentic românești. Însă, cum calitatea înseamnă mai mult decât aromă și prospețime, momentan ei livrează produsele perisabile doar în București și Ilfov pentru a se asigura că acestea ajung în condiții optime la clienți. În provincie livrează (momentan) doar produse neperisabile.

Astfel că în clipa în care ne-au provocat pe toți cei înscriși în SuperBlog să le testăm produsele, am pătruns în cămara lor virtuală și am pus în coșul virtual o dulceață de cireșe amare. Mmmmm! Apoi m-am dus la vinuri și am ales un Sauvignon Blanc de la Alira.

Cu ele va trebui să pregătesc o rețetă și, credeți-mă nici nu știți ce nebunie e! Dar, până acolo vă propun să luăm un mic răgaz și să vă  arăt produsele în toată splendoarea lor.

Rețeta: Chec cu vin și dulceață de cireșe amare

În ce rețetă aș putea eu uni dulceața de cireșe amare cu vinul? Ei bine, într-un uimitor chec cu vin și dulceață de cireșe amare. Sună uimitor de decadent, nu? Atunci pregătiți lista de ingrediente și apoi dați un play și urmăriți-mă  căci da, e timpul pentru prima mea rețetă video!

Ingrediente

Mod de preparare

Eh, acum vine partea interesantă și haioasă! Vă rog să-mi iertați bâlbele, emoțiile, momentul când mi-a scăpat ceva din mână.  Ah, și să nu uităm de părul cifuluit, doar așa pot găti: cu părul prins random. Nu sunt obișnuită cu filmatul și nici nu vreau să fac din asta un obicei, dar mi s-a părut prea faină provocarea 😀

Rezultatul final

Ei, păcat că prin ecran nu se poate transmite și mirosul! Efectiv rezultatul a fost demențial! Dar, evident, contează și calitatea produselor! Orice rețetă, chiar și una cu stele Michelin, depinde de asta. Iar Băcănia Tei, chiar pune preț pe acest lucru, așa cum v-am mai spus.

Mie mi-a ieșit un chec umed datorită vinului, dar pufos și aromat – un fel de turtă dulce fancy. Dulceața a oferit checului meu o aromă aparte, ce m-a dus cu gândul la vacanțele mele la țară și la singurul copac în care m-am urcat vreodată: cireșul din curte. Iar vinul i-a dat o frăgezime și o delicatețe aparte.

Eh… și v-aș mai scrie, dar mă așteaptă un chec și tentația e mare, mult prea mare! Mă duc să-mi tai o felie și să-mi pun un pahar cu vin.

Articol scris cu drag pentru SuperBlog.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: