Bradut artificial de la e-sarbatoare. Magie garantată

brăduț artificial e-sarbatoare
sursa foto: e-sarbatoare.ro/blog

Cuprins

25 decembrie - dimineața de Crăciun. Vedeta: noul nostru bradut artificial

Dimineață de Crăciun. Totul e înghețat afară, dar în casă e cald și bine. Încă e liniște, așa că mă bucur de un moment cu mine însămi. Îmi beau cafeaua în sufragerie încă minunându-mă ce brad de Craciun superb am găsit. Înalt cât camera, bogat și veșnic verde. Nici nu aduce cu brazii naturali, mici, cam cheliți pe care îi aveam în copilărie. Ce spun eu, acest bradut artificial e deosebit, nu seamănă nici cu brazii din plastic sau PVC pe care-i știam eu!

Ah, Luana e așa norocoasă! Crăciunul ei e magic. Eu nici nu visam la asemenea brazi de Craciun cum e acesta pe care l-am luat de pe e-sarbatoare.

În curând se va trezi și va începe să caute bucuroasă pe sub brad după cadouri. Și, în vreme ce i-am pus câteva și jos, adevărata surpriză e ascunsă între crengile bradului. Când eram mici, bunica mereu ne pitea printre ramuri câte ceva: o portocală, bănuți de ciocolată, o păpușă din câlți – lucruri mici și insignifiante, dar care nouă ne aduceau multă bucurie. Și ce ne luptam cu crengile și instalația să găsim acel cadou. La final, și eu, și verișoarele mele, eram toate numai ace.

Ah, aceea era fericirea: șase mânuțe dolofane scotocind prind brad, lăudându-se fiecare că ea va fi prima și totul pe acorduri de Hrușcă! Bunica ne privea din prag și râdea cu poftă… cam așa cum o să fac și eu cu Luana, numai să se trezească.

Ușa se deschide și ea pășește încet în cameră. Pășește? Nu plutește. Se freacă la ochișori și apoi se așează pe covor. Privește uimită bradul cu luminițe multicolore și râde gingaș. Nu face nimic altceva decât să chicotească.

– Lu, mami, ai cadouri!

– Mai încolo, mami!

De când am luat bradul, îl tot privește fascinată. Se pare că nici cadourile nu o scot din transă. Și câte explicații a trebuit să îi dau pentru a o convinge că un brad artificial e o alegere mult mai bună!

brăduț artificial
sursa foto: e-sarbatoare.ro/blog

1 decembrie - mami, noi ce brad luăm?

Țin și acum minte ce discuții teribile am avut cu ea cu privire la brad. O și văd: îl ținea în brațe pe Cici, iepurașul ei de pluș și mă tot întreba noi când facem bradul că e decembrie. Efectiv, mă urmărea prin toată casa. Nu o mulțumea răspunsul „mai încolo” pe care i-l tot spuneam. Doamne, oare atât de insistentă eram și eu?

– Mami, dar ne trebuie un brad de Craciun!

– Știu, mami, dar mai e!

– Ba nu, ne-a zis doamna de vineri că azi e 1 decembrie și trebuie să ne luăm brazi de Craciun!

Deci doamna era, mereu e ea… Vai, ce de urări de bine erau în mintea mea, dar am încercat să-mi mențin calmul în fața Luanei.

– Bine, Lu. O să luăm un bradut artificial.

– Artificial?

– Da, uite, vino aici, să-ți explic. Am luat-o în brațe și am pus-o în fața laptopului și i-am arătat un video în care se explicau cele șapte motive pentru care brazii artificiali sunt o alegere mult mai bună decât cei naturali.

Ea ascultat atentă, cu ochișorii verzi măriți de mirare și urechiușele ciulite mai ceva decât cele ale lui Cici. Apoi, ea tot nu era convinsă, așa că a trebuit să apelez la… istoriile mele personale și albumul cu poze.

brăduț artificial
sursa foto: e-sarbatoare.ro/blog

De ce brazii artificiali sunt o alegere mai bună?

Brazii naturali nu sunt perfecți, sunt mici, sau strâmbi, au crengi inegale și rare. Niciodată nu vor arăta precum cei de la televizor.

Un bradut artificial se va dovedi a fi ceva mai ieftin decât unul natural și asta înseamnă, mai mulți bani pentru alte mici bucurii.

Nu o să pot uita cum se cumpărau brazii atunci când eram mică. Dădeam ture parcă nesfârșite în zona din piață unde se adunau vânzătorii de brazi. Îmi intra chiar și apă în cizmulițele roșii cu steluțe, începeam să mă vait de frig, iar tati, de nervi, alegea unul. Pe care apoi îl ducea până acasă în spate vreo 400 de metri. Pfff, ce chin era pe el! Nici cu mașina nu era ușor… și nici cu mijloacele de transport în comun nu îi văd prea bine…

După ce ajungeam acasă, urma alt proces anevoios: bradul natural trebuia montat într-un suport special. Dar, evident, nu încăpea. Așa că tati se punea pe cioplit tulpina. Evident, toată camera se umplea de așchii! Și ce să mai zic că acestea se curățau cum se curățau, dar bradul parcă veșnic năpârlea. Tot timpul erau ace pe jos, indiferent de cât de vigilenți eram noi și le aspiram. Era o muncă fătă sfârșit ce ștergea toată magia sărbătorilor.

Conform cântecului, brazii au cetina tot verde, dar nu e chiar așa. Am văzut și brazi naturali care se usucă. În schimb, un bradut artificial poate fi folosit și mai mult de 10 ani.

Eh, noi în casă nu avem probleme, dar unele persoane care ne vizitează da! Sunt alergici fie la mușchii ce cresc pe tulpina bradului, fie la miros! Așa că, mai bine alegem o soluție prietenoasă pentru toți!

Unui brăduț natural îi ia ani de zile să ajungă mare și bun de vândut pe post de pom de Crăciun. Iar apoi, până îi ia altul locul poate trece mult mult timp sau… poate nici nu va avea înlocuitor!

Un bradut artificial, însă, poate fi folosit chiar și mai mult de zece ani și astfel salvează cel puțin 10 brăduți care, la rândul lor, vor face mult bine pentru mediu!

(click pe fiecare motiv pentru detalii)

Luana a ascultat atentă ca un om mare explicațiile mele și chiar părea că mintea ei de cinci anișori prelucra corect informațiile. Sunt norocoasă, am un copil precoce. Însă asta e și un dezavantaj căci imediat ce am terminat polologhia a și produs o replică genială:

– Mami înțeleg ce zici. Cu brăduții artificiali economisim mai mulți bani pentru jucării, îi aducem mai ușor acasă,  tu nu trebuie să faci curat sunt mai frumoși și sunt și eco cum zice doamna. Dar, mami, tot doamna ne-a zis că de sărbători în casă trebuie să miroasă a brad.

Doamna, iar doamna!

– Da, mami, dar putem rezolva și asta. E un site ce se numește e-sarbatoare, iar acolo găsim odorizante speciale de Crăciun. Ele ne vor aduce în casă și mirosul de brad de care ți-a vorbit doamna.

– Bine! A spus ea și a sărit din brațele mele, l-a luat pe Cici de pe jos și a plecat în camera ei.

Scăpasem. Dar, poate doamna avea dreptate era timpul să caut un bradut artificial. Bine, adevărul e că eu mă gândisem deja și cântărisem totul bine. Știam că voi opta pentru un brad artificial premium din mai multe motive…

brăduț artificial e-sarbatoare (1)
sursa foto: e-sarbatoare.ro

Da, m-am documentat cu privire la toate acestea. Și, mai mult, știam de unde să și cumpăr un brad care să se potrivească exigențelor mele, dar mai ales ale Luanei.

De unde se poate cumpăra un bradut artificial premium?

Cu câteva zile înainte de marea întrebare a Luanei ajunsesem pe site-ul celor de la e-sarbatoare . Ei sunt responsabili de livrarea magiei Crăciunului și de a aduce în casele oamenilor (fie via magazinului lor online, fie via showroom-ului din București) cei mai frumoși și mai de seamă brazi artificiali.

Brazii de aici sunt speciali, nu precum cei găsiți în alte magazine. Aceștia se găsesc, prin urmare în locuri dintre cele mai exclusiviste: sedii de ambasade, studiouri de televiziune, hoteluri de lux, aeroporturi.

Am mai intrat o dată pe site, mânată de curiozitate și mi-am zis, de ce nu. Vorba Luanei și a doamnei ei, era deja decembrie. Am chemat-o și ne-am uitat împreună de un bradut artificial care să se potrivească gusturilor noastre. La început ea a fost uimită de multitudinea de modele disponibile:

Toți ne plăceau și toți ni se păreau deosebiți, dar parcă noi voiam unul simplu, verde și înalt. Așa că am ales un brad artificial cu aspect clasic.

– Da, ăsta îmi place mami, arată ca la televizor.

– Nu-i așa? Chiar arată.

– Dar, mami, tu ești o persoană exigentă așa spune mamaie. Ești sigură că îndeplinește toate criteriile tale?

 

brăduț artificial
sursa foto: e-sarbatoare.ro/blog

Am râs copios. De unde scotea replicile astea?

– Da, mami sigur! Se încadrează în banii pe care vreau să îi cheltuim, are și înălțimea potrivită. E frumos și bogat, ușor de montat, are suport. Dar, știi care e cel mai important lucru atunci când alegi un brăduț?

– Nu!

– Să închizi ochii și să te imaginezi împodobindu-l. Să vezi dacă e bradul viselor tale. Ia vezi, se potrivește.

Luana a strâns tare din ochișori vreme de câteva secunde.

– Da, mă văd cum îl împodobim. Cum tu pui globulețe roșii în el, cum mă ridici să pun steaua în vârf, cum colindăm…

Înapoi în prezent: câtă magie încape într-un bradut artificial?

brăduț artificial e-sarbatoare
sursa foto: e-sarbatoare.ro, editare personală în canva.com

Ah, ce norocoasă sunt cu așa un copil! A înțeles toate motivele și, fără să știe, a ales un brăduț care să respecte și criteriile dimensionale ale camerei. Ba chiar a avut și suport, iar asta l-a făcut extrem de ușor de asamblat.

Mă ridic și mă așez lângă ea pe covor. O cuprind în brațe tare tare și privim amândouă la al nostru bradut artificial cu crengi dese și ace de un verde intens, natural și sublim. Am pus în el globulețe și luminițe roșii, iar acestea parcă îi accentuează culoarea.

În casă miroase a coji de portocale și cacao. Pe fundal, se aude Have Yourself a Merry Little Christmas. Totul e perfect, deși, recunosc, am avut ceva emoții pentru primul nostru Crăciun singure.

– Lu, mami, chiar nu vrei să vezi cadourile de la Moșu’?

– A, ba da!

 

brăduț artificial
fotografie din arhiva personală; edit: canva.com

Se ridică și, în loc să se ducă fix la cadourile mari de sub brad, începe să caute printre crengi. Răscolește tot. Cad câteva globulețe, dar în cele din urmă, ajunge la cadoul pe care l-am împachetat în folie roșie, sperând să nu-l observe așa ușor. Însă te pui cu copii din ziua de azi? Se așează lângă mine și desface meticulos folia.

– Vai, ce frumos! Moșu’ nu a uitat nici de Cici și i-a adus o rochiță! Uite mami, uite! O rochiță pentru Cici.

Da, îi luasem o rochiță pentru iepurașul de pluș. Mă tot bătea la cap că vrea să-i facă și lui o garderobă. Spre supărarea ei, i-am tot spus că nu are nevoie, că e iepuraș. Dar, văzând-o bosumflată am zis că acesta e cadoul perfect de pus în brăduț.

Țopăie de bucurie prin cameră vreme de vreo cinci minute, apoi se așează iarăși lângă mine și-și trage aproape o cutie. Începe să o despacheteze, iar eu mă uit cu drag când la ea, când la noul nostru bradut artificial de la e-sarbatoare.

Asta da magie de Crăciun!

Articol scris cu drag pentru SuperBlog.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: