Frumusețea e atemporală, iar secretul ei stă într-un Farmec

farmec
sursa foto: canva.com

Cuprins

Sunt fotograf de meserie, dar la fel de bine m-aș putea numi și căutător de frumusețe. Spun asta pentru că efectiv asta fac de fiecare dată când fixez pe cineva cu obiectivul: caut în el sau în ea frumosul.

Ce înseamnă „frumos” pentru mine?

Prin acest „frumos” nu mă refer la modul modern în care îl vedem noi. E prea pudrat și sclipicios pentru gusturile mele. Eu caut acea sclipire naturală pe care oricine o are, dar puțini știu să o pună în evidență. Altfel spus, eu imortalizez în fotografiile mele acea frumusețe clasică, veșnic în atenția oamenilor prin atemporalitatea ei: tenul ce radiază de fericire.

Știu: ce am spus până aici pare un text desprins dintr-o reclamă sau dintr-o revistă glossy, dar nu e chiar așa. Frumusețea aceasta radiantă chiar poate fi obținută, știu asta de la bunica. Secretul ei? Un Farmec, evident.

farmec
sursa foto: canva.com

Secretul frumuseții - un Farmec de peste 120 de ani păstrat de femeile din familia mea

De la bunica am învățat multe lucruri, dacă stau bine să mă gândesc. Însă cel mai important e legat de menținerea frumuseții, dar acest secret are rădăcini și mai adânci în familia mea. Încă de acum 120 de ani (adică de când s-a înființat compania Farmec) femeile din familia mea au folosit produsele companiei pentru a-și menține frumusețea naturală.

Nu știu cum era chiar atunci, la început, dar de când am făcut ochi (cum spune bunica) am fost fascinată de raftul cu recipiente cosmetice din baie mai ales de sticluța cu emulsie cu lăptișor de matcă Doina. Atât bunica, dar și mama o foloseau cu succes pentru a-și curăța tenul, pentru hidratarea mâinilor, dar și pentru lucruri mai neconvenționale precum întreținerea genților de piele.  Ăsta da secret, nu? Eh, îmi puteți mulțumi mai târziu pentru el.

sursa foto: canva.com

Vremurile se schimbă, alianțele cosmetice nu. Ritualul meu de frumusețe

Sigur, vremurile s-au schimbat. Trăim în vremuri în care totul se petrece cu viteza luminii, mai ales descoperirile și inovațiile, dar unele lucruri nu se schimbă niciodată. În cazul meu, acest lucru e evident mai ales când vorbesc de opțiunile mele cosmetice. Eu am ales dintotdeauna Gerovital H3, iar recent am avut bucuria de a testa și produsele din gama Gerovital H3 Classic.

Rămânând fideli principiilor produselor dezvoltate în 1976 de către prof. Dr. Ana Aslan, specialiștii Farmec ai zilelor noastre au dezvoltat opt produse dedicate nevoilor femeilor din trei categorii de vârstă: 35+, 45+ și 55+. Probabil ați văzut deja prin reviste și pe bloguri informații despre complexul anti-age inovator H3 compus din molecula tinereții (Juvinity, acid hialuronic și vitamina E). Dar, eu am preferat întotdeauna să aflu părerile oneste ale oamenilor și cred că și voi preferați acest lucru. Eu una am testat produsele Gerovital H3 Classic 35+ și pot spune că sunt extrem de mulțumită de faptul că le-am integrat în rutina mea de îngrijire a pielii și de efectele lor.

Dimineața și seara

Primul lucru pe care îl fac după ce mă trezesc este să îmi curăț tenul folosind emulsia hidratantă demachiantă 2 în 1 aceasta are un efect geriatric asupra pielii și atenuează semnele senescenței tenurilor mature și uscate. După ce o folosesc, tenul meu se simte proaspăt, tonifiat și extrem de hidrat încât nici nu-mi mai vine să folosesc crema hidratantă. Asta se datorează faptului că ingredientele sale pătrund profund în straturile pielii și chiar își fac treaba.

Înainte de a folosi aceste produse obișnuiam să aplic un serum între etapele de curățare și hidratare, dar simt că nu mai am nevoie. Așa că sar peste acest pas și aplic crema lift hidratantă de zi. Am fost tare fericită să descopăr, în sfârșit, un produs 100% românesc cu efect de lifting. Da, crema aceasta îmbunătățește fermitatea pielii în mod vizibil datorită complexului botanic Septilift.

Seara pur și simplu repet acest procedeu înlocuind crema de zi cu cea restructurantă de noapte pentru a restaura bariera de protecție a pielii.

Zi după zi, de când am trecut la Gerovital H3 Classic, am observat cum ridurile fine ce începuseră să mi se ivească în colțul ochilor se diminuau. Pielea mea e mai fermă și mai… limpede cum spune bunica. Ba chiar am primit și complimente de la colegi și de la clienți, toți îmi spun că par mai tânără!

Eh, da, pe mine m-au convins! Produsele din noua gamă chiar își fac treaba! O simt pe pielea mea și văd asta în oglindă.

sursa foto: pexels.com

Nu doar tenul trebuie îngrijit

Nu doar pielea feței trebuie îngrijită. Nu uitați, doamnelor, că mâinile sunt cartea de vizită a unei femei. Regula asta tot de bunica o știu. Așa că și mâinile mi le îngrijesc cu sfințenie folosind, mai nou, crema regenerantă pentru mâini Gerovital H3 Classic.

O aplic chiar de mai multe ori pe zi căci, știți și voi, în această perioadă, folosim și foarte mult dezinfectant. Acesta dăunează grav pielii mele și dacă nu suport un lucru, acela e senzația de mâini uscate. Dar, atunci când aplic această cremă, mâinile mele devin instant catifelate. Parcă e… magie. Și îmi place tare mult și faptul că previne îmbătrânirea pielii la fel ca „surorile” ei din gamă. Practic, sunt de două ori câștigătoare.

sursa foto: farmec.ro

Revenind...

Așa cum vă scriam la început, frumusețea nu înseamnă sclipici și tone de fard.

Frumusețea adevărată e cea naturală. Pe ea trebuie să o menținem, iar acest lucru îl putem realiza doar folosind produsele adecvate nevoilor  și vârstei noastre. Asta nu e chiar un secret, nu? Secretul stă în a folosi cu înțelepciune acel Farmec pe care cu toate îl avem la dispoziție și pe care l-au folosit și mamele, bunicile și toate româncele de mai bine de un veac!

Articol scris cu drag pentru SuperBlog 2020

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021