Cu scaun la cap – cum îmi amenajez colțul de scriitor

scaun
sursa foto: bonami.ro, biano.ro, canva.com; edit: canva.com

Cuprins

Sunt un contrast: în parte visător, în parte cerebral. Ambele legate strâns și înghesuite în același corp, împărțind aceeași minte. O parte din mine nu ar face altceva decât să scrie toată ziua. Dar, cealaltă îi șoptește nu prea discret că mai sunt și altele de făcut. Însă anul acesta, nu știu cum, am reușit în cele din urmă să ajungem la un compromis.

Da, voi scrie romanul acela mult promis! O să mă pun serios pe treabă în perioada următoare. Dar, până atunci, trebuie să-mi construiesc colțul meu de scriitor: propriul spațiu de creație.

Pentru asta îmi voi lăsa imaginația să zburde, dar voi face și alegeri înțelepte: vreau un design atemporal, care să emane căldură, să mă îndemne la creație și totodată să fie util. Așa că astăzi, dragii mei, vă invit pe toți la o sesiune de shopping online pentru a-mi cumpăra cele necesare pentru colțul meu de scriitor: scaun, birou, decorațiuni…

Colțul meu de scriitor: selecția pieselor de mobilier

Așa cum scriam mai sus, un criteriu important pentru mine va fi calitatea. Însă la fel de important sunt și confortul și funcționalitatea pieselor pe care le voi alege. În același timp, nu vreau nici un spațiu fad. Vreau ca acest loc să mă inspire în cel mai bun și pozitiv mod. Astfel că, voi selecta piesele pentru colțul meu de scriitor și după următoarele cinci tendințe în design care se potrivesc de minune gusturilor mele:

scaun
animație realizată în canva.com

Un scaun perfect pentru un scriitor

Evident, primul lucru pe care voi vrea să îl cumpăr este un scaun. Mi se pare cel mai important obiect din cameră. Doar în el voi sta atunci când voi scrie.

Există numeroase tipuri de scaune de sufragerie care se încadrează în dorințele mele.

Însă a alege unul potrivit pentru un scriitor nu e lucru atât de simplu. În primul rând trebuie să aleg un scaun suficient de comod pentru a-mi putea petrece câteva ore bune în el. De când am început să lucrez exclusiv de acasă, recunosc, am devenit tot mai sedentară. Așa că am început să am probleme cu spatele. Deci acesta va fi principalul punct de pornire în alegere.

Apoi, urmând criteriile deja enunțate îmi doresc un scaun elegant realizat din materiale naturale cu un model sau o culoare aparte și, evident cu o textură interesantă (poate căptușit cu catifea, hmmm!)scaun
sursa foto: bonami.ro

Da, posibilitățile sunt infinite, de aceea nu vreau să mă grăbesc. Știu, un scriitor scrie oriunde. Însă nu poate face asta cu dureri de spate! În plus, un mediu plăcut relaxează și inspiră. Așa că m-am oprit pentru moment la aceste patru scaune: unul cu imprimeu  à la anii ’20, al doilea cu un aer aristocrat și comod, al treilea modern (și de un verde relaxant), al patrulea elegant, comod și inedit. Ufff, va trebui  să mă gândesc bine.

Celelalte piese de mobilier

Bun, am o listă scurtă de scaune. E un bun punct de pornire. Însă mai am nevoie și de alte lucruri.

Voiam tare mult și un birou, și o bibliotecă. Însă cum spațiul îmi cam dă bătăi de cap, voi alege un dulap multifuncțional. O alegere destul de smart, nu? Apoi, pentru un aer și mai cozi m-am gândit la niște pufuri cu aspect tricotat – se poartă foarte mult  în ultima vreme și nici nu e de mirare: sunt foarte drăguțe!

Iar pentru iluminat am văzut ceva tare fain: o ghirlandă de beculețe dispusă și cu clești de care îmi pot prinde diverse: fotografii pentru inspirație, notițe. Pfff, exact lucrul de care aveam nevoie fără ca măcar să știu asta.

Și totuși... Eu ce scaun aleg?

În privința tuturor elementelor m-am decis relativ ușor. Am urmat criterii de funcționalitate, confort și design, așa cum am scris mai sus. Dar, îmi mai rămâne o întrebare la care încă nu am răspuns: eu ce scaun aleg?

Cele patru modele pe care vi le-am arătat întrunesc toate criteriile mele de calitate, confort și design. Însă oricât de mult aș vrea să le aleg pe toate, eu am spațiu decât pentru unul.

Evident, indecizia asta scoate din sărite latura mea calculată. La ce folos să aleg toate cele trebuincioase pentru spațiul meu de scriitor, dacă nu am scaun. Doar nu  o să-mi scriu romanul din picioare!

Așa că, dragilor, e rândul vostru să interveniți și să-mi spuneți voi pe care l-ați alege dintre cele patru? Care vi se pare mai potrivit pentru un scriitor?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: