SuperBlog la final… în anul de grație 2020

superblog
sursa foto: canva.com, super-blog.eu, edit: canva.com

Cuprins

Atunci când mi-am setat obiectivele pentru acest an pusesem în capul listei câștigarea unei ediții de SuperBlog. Însă, dacă am învățat ceva din anul acesta, acel lucru e că putem renunța la unele obiective dacă ele nu se mai potrivesc cu scopul nostru principal. Acest lucru e afirmat chiar și de Angela Duckworth în Grit, carte pe care am devorat-o la începutul anului.

Da, vreau să lucrez mai mult la partea de prezență online. Vreau să obțin colaborări și să schimb unele lucruri. Însă am realizat că deși un trofeu SuperBlog dă bine la CV, poți învăța mai multe despre tendințele din content marketing stând în competiție. Astfel că, în această ediție nu am urmărit cu tot dinadinsul acest lucru. Doar am scris și m-am lăsat purtată de val. Notele au venit și, nu pot fi ipocrită, m-am bucurat să fiu pe locul I până la antepenultima probă. Și da, acea notă m-a supărat pe moment. Dar, e doar o notă și un juriu cu care nu am rezonat. Ediții vor mai fi și mult mai importante sunt lecțiile învățate.

Cum a fost SuperBlog 2020 pentru mine?

Dacă ați urmărit jurnalul meu de SuperBlog știți deja ce carusel de emoții a fost. De fapt, pentru adrenalină am revenit în competiție în primăvara anului trecut și tot pentru ea am scris sporadic în această primăvară deși lumea mea se fărâmița. Chiar mă gândeam ce o să fac eu de acum încolo fără ea, fără f5-uit și toate celelalte lucruri pe care le aduce competiția.

Dar, uite că, ocupând locul II acum, am timp să mă bucur pentru încă o vreme de ele.

sursa foto: pixabay.com

Cum am scris pentru SuperBlog?

În jurnalul meu de competiție, am tot scris despre probe, articole și simțiri. Dar, nu v-am povestit cum am scris respectivele texte. Vedeți voi, eu îmi pregătesc minuțios fiecare articol, dar acum a fost și mai și. De ce? Pentru că totul a fost un proces minuțios de la care nu m-am abătut nici picată cu  acid!

Încă din prima zi mi-am notat într-un caiet pe care eu l-am numit „caietul de SuperBlog” brief-ul probei, cuvintele cheie și toate celelalte cerințe tehnice. Să știți că de multe ori rescrierea chiar oferă claritate. Pe lângă aceste detalii am mai notat și:

Note și premii

E prima dată când am tratat probele atât de riguros și, credeți-mă am avut niște rezultate frumoase foc. Am obținut 9 premii în cadrul probelor + un premiu extra-concurs, deci un total de 10 premii pentru 25 de probe. În plus, la majoritatea celorlalte probe m-am situat fix sub podiumul respectivei probe. Dar, hai să pe luăm pe rând 😀 (dați voi click pe fiecare pentru a afla).

Favi, StoneMania și Brand GSM

Una dintre probele ANSWEAR și la proba Academie Vie.

ANSWEAR (prima probă), Magister,  Melinis și Frisomat.

Dintre toate acestea, cred că cel mai mult m-am bucurat nu de unul dintre articolele premiate cu locul I, ci de cele 99 de puncte obținute la proba sponsorizată de Academie Vie și jurizată de Vadim Cușnir. Am simțit această probă ca un examen al meu în științele blogosferice și m-am bucurat să știu că articolul meu despre blogging și branding personal a fost apreciat atât de cititori, cât și de un jurat exigent și cu mai mult know-how în domeniu decât mine.

Și, cum vă spuneam, am câștigat și un premiu extra-concurs la proba Salin pentru cel mai mare reach al postărilor în Social Media. Cum vă spuneam, vreau să mă dezvolt pe partea aceasta, așa că și acest premiu a fost un big win pentru mine.

Hai să băgăm și o analiză SWOT

De regulă, țin această analiză pentru mine. Dar, de data aceasta mi-am propus să o fac publică, poate vă va fi și vouă de folos cumva. Așa că iată analiza mea SWOT (strength = puncte forte, weakness = puncte slabe, opportunities = oportunități și threats = amenințări).

swot SuperBlog
editat în Canva.com

Lecții învățate

Dincolo de lucruri tehnice legate de blogging și content marketing, cele mai importante lucruri pe care le înveți în SuperBlog sunt cele despre tine.

Ediția aceasta am învățat că da, pot scrie despre orice. Însă nu orice se pretează pe stilul meu și se vede. Pe viitor voi avea mult mai multă grijă cu acest aspect.

Am învățat și că pot avea răbdare, când vreau.

Dar, mai ales, am realizat că oamenii vor autenticitate și asta apreciază, indiferent de câte puncte obții la o probă.

Mulțumirile, Felicitările, masa și... dansul online

Fără voi nu eram aici

Dar, destul despre mine. Am  gândit singură articolele, am scris singură, dar nu am fost singură. Așa că, în primul rând aș vrea să le mulțumesc oamenilor care au fost alături de mine necondiționat.

Le mulțumesc Danei (Anaphielle) și Monei că au fost acolo, m-au sfătuit și m-au convins să nu renunț. Almonei, Denisei, Grațielei și lui Mari pentru susținerea constantă, suport moral și pur și simplu pentru că sunt AMAZING. Îi mulțumesc și Andrei pentru susținere, dar și pentru mesajul de la ultima strigare de note care m-a topit. Nu o pot uita nici pe Alexandra care mi-a dovedit că e tipa super care credeam că e și că este de un fair play incredibil.

Mulțumesc, Ana, pentru că deși nu ai participat la SuperBlog, m-ai susținut și încurajat când eram jos de tot cu moralul după acea notă care m-a dărâmat mai ales. Îi mulțumesc lui Răzvan L. pentru că m-a ajutat atunci când am avut probleme tehnice cu blogul. Și… sper că nu am uitat pe nimeni.

Și, evident, vă mulțumesc tuturor celor care m-ați citit și mi-ați dat un semn, de bine, de rău, de susținere aici sau pe Facebook. Chiar a însemnat mult și mi-a dovedit că sunt pe drumul cel bun.

mulțumesc

Felicitări

Evident, o voi felicita prima pe Oana pentru perseverență și munca depusă. Mai ales pentru că știu că și ea are de furcă în offline. A dovedit că, uite, se poate și cu un job full time corporatist și cu o familie, bravo! Ești un exemplu de urmat.

Pe Mara, ocupanta locului III, am citit-o răzleț, recunosc, dar mi-au plăcut articolele ei creative. Se vede munca din spatele articolelor și chiar sunt curioasă să o citesc mai des de acum încolo.

Felicitări, Răzvan D. pentru locul 1 la băieți 😀 !

Însă felicitările mele merg și către toți cei care au dus această competiție până la capăt. Nu e ușor. Probele vin uneori atât de repede încât nici nu ai timp să le gândești. Iar în condițiile de anul acesta, a fi finalist SuperBlog e o realizare imensă, indiferent de locul ocupat în clasament.

De asemenea, țin să felicit și juriile care ne-au uimit prin transparență și/sau feedback: juriul Frisomat (Bogdan Mihalașcu și Csaba Demeter), juriul Medicale Shop (Mona Rusinescu) și juriul Academie Vie (Vadim Cușnir). De asemenea, felicit și juriul Farmacia la Preț Mic (Bogdan Dărădan și Ioana Livia Badea) pentru faptul că au oferit notele muuuult mai devreme decât de așteptam.

Și, cum aș putea să nu-i menționez pe Claudia și Albert aici. Ei sunt inima și mintea din spatele SuperBlog. Îi felicit pentru organizare, pentru diplomație și pentru că încă ne mai suportă 😆 Noi, concurenții suntem oameni faini, în general, dar uneori e de ajuns o scânteie pentru a porni un adevărat haos pe grup.

 

SuperBlog logo
sursa foto: super-blog.eu

Masa și dansul... online cum am spus

Datorită condițiilor actuale, nu vom mai putea ține o gală mare, la fel ca anul trecut. Vom avea, însă, o gală online pe 19 decembrie începând cu ora 14 ce va fi transmisă pe pagina de Facebook SuperBlog.  PFFF, și-acum, scriind asta, realizez c-am nevoie de o ținută și de un discurs 😆

Mai particip?

Da, normal. SuperBlog e un viciu, dar unul pozitiv. Vizez trofeul? Așa cum am spus și la început, mi-am revizuit acest obiectiv, eu doar voi da tot ce am mai bun așa cum fac oricum în toate articolele de altfel.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: