Pierdut și regăsit în călătoria inimii – o altfel de lectură motivațională

Pierdut și regăsit în călătoria inimii

Cuprins

Știu! Mulți dintre voi asociați lecturile motivaționale cu acele cărți care promit că dacă vei gândi că-ți pică bani din cer, o să-ți pice de o să-ți inunde apartamentul mai ceva decât au reușit vecinii de la trei ultima dată. Dar, să știți că nu toate cărțile de dezvoltare personală sunt așa! Și totuși, dacă sunteți reticenți, vă recomand să încercați cu un alt gen de non-ficțiune care poate fi la fel de (sau chiar mai) motivant: autobiografiile.

De Ștefan Apostol  am auzit prima dată în SuperBlog, căci eram amândoi participanți, eu cu acest blog, el cu Dincolo de vârf. Apoi, tot de acolo am aflat și că a scris o carte, Pierdut și regăsit în călătoria inimii. Mi-am notat titlul și mi-am promis că îl voi citit cum voi avea ocazia.  Însă știți cum e atunci când ai un program extrem de încărcat și o listă imensă de cărți ce tot crește…

Cum am ajuns, totuși, atât de repede la cartea lui Ștefan Apostol?

Simplu: în urma unei discuții, Ștefan mi-a stârnit curiozitatea. Vedeți voi, Pierdut și regăsit în călătoria inimii nu e doar o carte scrisă pentru a fi scrisă.

E o carte scrisă cu multă trudă în toate sensurile cuvântului. Povestea a fost cuprinsă mai întâi în 4 caiete de 80 de file și abia apoi a fost legată într-un tot unitar.

Dar, nu asta o face specială. Am mai auzit de scriitori care procesează astfel. Cartea aceasta e specială pentru că e scrisă de un luptător, un exemplu pentru noi toți. Ștefan nu s-a lăsat definit (sau, mai rău, înfrânt) de boală. El a ales să-și ducă viața normal, să călătorească, să-și urmeze pasiunile – căci, până la urmă, sufletul e cel ce trebuie îngrijit pentru a nu pica în cine știe ce văgăuni ale disperării (moment în care chiar suntem pierduți definitiv).

Cum am citit Pierdut și regăsit în călătoria inimii?

Cu interes și, mai ales, cu sufletul deschis.

Pasiunea cu care Ștefan vorbește despre călătorii, despre natură, despre depășirea capacităților fizice și psihice e de invidiat. De fapt, călătoriile despre care el vorbește nu sunt doar călătoriile acelea dintr-un loc într-altul. Călătoriile din Pierdut și regăsit în călătoria inimii sunt ale sufletului. Pentru ele nu e nevoie de hărți, iar singurul echipament de care avem nevoie e o inimă deschisă, curajoasă și dornică să îmbrățișeze tot ce primește de sus: încurajări, sfaturi, descurajări.

Totul are un rost. Important este să ne menținem credința și vom izbuti.

citat pierdut și regăsit în călătoria inimii
foto & edit: canva.com

Cui recomand cartea?

Pierdut și regăsit în călătoria inimii e o carte a devenirii unui om, dar e în același timp o lecție pentru toți. Fiind o autobiografie se citește ușor, deși are vreo 382 de pagini, nefiind supusă canoanelor beletristicii. Nici autorul, de altfel, nu vrea să epateze prin floricele  stilistice și, repet, nici nu trebuie – e non-ficțiune, realitate pură, nefardată.

Eu voi recomanda tuturor. Ne prinde bine, măcar din când în când, o astfel de lectură care să ne amintească să ne întoarcem la noi, să ne regăsim.

 

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: