Filme de sărbători de văzut pe Netflix

filme de sărbători
sursa foto: canva.com

Cuprins

E perioada aceea a anului în care ar trebui să punem lucrurile pe hold. Să ne bucurăm mai mult de noi, de familiile noastre, să depănăm povești la o cană de vin fiert cu scorțisoară. Dar, să fim sinceri? Câți reușim asta? Avem vieți complicate: gândim în deadline-uri și uneori nu ne vedem capul din multitudinea de task-uri. E tot mai greu să ne detașăm de viețile noastre moderne, tehnologizate, de joburi, corporatiste sau nu, de… tumultul cotidian ce a acaparat oamenii secolului XXI.

Dar, vă propun ca măcar pentru 1-2 ore să (încercăm măcar să) uităm de toate: liste cu lucruri de făcut, griji și toate celelalte. Am găsit și modul perfect de a vă distrage atenția. Și,  nu, nu vorbesc de ședințe costisitoare la SPA sau eu-știu-ce călătorii, oricum e cam greu în anul 2020. În cazul în care nu ați observat sunt o grămadă de filme de sărbători de văzut pe Neflix.

Da, sunt ele un pic prea siropoase și predictibile. Dar, știți cât vă destind? Am pregătit pentru voi lista filmelor mele preferate din această categorie și vă garantez că o să absoarbă complet. Sunteți pregătiți? Începem în 3, 2, 1… (Extra-provocare: încercați să citiți subtitlurile de parcă ați cânta colinde 😀 )

filme de sărbători
sursa foto: canva.com

Film siropos Film siropos Dar atât de fabulos

Nu vi se pare și vouă că filmele de sărbători au ceva siropos în ele? Parcă producătorii ar fi încercat să facă o prăjitură și au exagerat cu îndulcitorul. Dar, poate acesta e motivul pentru care pe mine una mă atrag nu doar când vine sezonul sărbătorilor de iarnă, fie ele religioase sau laice, ci pe tot parcursul anului.

Da, acest gen de filme sunt plăcerea mea (ne)vinovată. Să zicem că sunt un fel de expert în filme de sărbători, așa că sunt în măsură să vin cu ceva recomandări pertinente.

Primul film pe lista mea este Miezul nopții la Magnolia (Midnight at the Magnolia). E o superbitate de romcom despre doi prieteni de-o viață, Maggie și Jack. Ei sunt moderatorii unei emisiuni la un post de radio local din Chicago. Aceasta are un imens succes datorită dialogurilor spumoase dintre cei doi și a sfaturilor pe care ei le oferă. Însă pentru a-și duce emisiunea la următorul nivel, cei doi se prefac că sunt un cuplu, iar asta generează o serie de întâmplări și evident, anumite sentimente, ies la iveală.

La rând vine O nunta de Crăciun (Christmas Wedding Planner) – un film în care descoperim cum lumea unui wedding planner e dată peste cap de un detectiv care îl investighează tocmai pe viitorul mire al nunții pe care o organizează. Sună interesant, nu?

Dar, ce ziceți și de un basm? Un basm cu Cenușăreasa: Dorință de Crăciun (A Cinderella Story: A Christmas Wish) e a nu-știu-câta adaptare a faimosului basm. Dar, sincer, nu strică deloc încă una, mai ales de Crăciun! Cred că e cea mai bună perioadă pentru o poveste, nu?

Crăciun în California (A California Christmas) e și el pe listă. Sincer, mi s-a părut un pic forțată alăturarea dintre acest film și Crăciunul, parcă a fost pus de umplutură, dar… fie. Povestea e faină și merită văzută: un băiat de bani gata se dă drept ajutor de fermă pentru a o convinge pe frumoasa fată de la țară să-și vândă ferma. Povestea e caldă, plină de iubire și interesantă (m-a ținut în priză, deși mie una nu prea mi-au plăcut actorii, dar e doar părerea mea de neinițiat).

Am plecat să colindăm pe la Peleș să urăm

Netflix a filmat nu unul, ci trei filme de sărbători în România la Peleș. Este vorba de filmele din seria A Cristmas Prince: Un prinț de Crăciun, Un prinț de Crăciun: Nunta de regală și Un prinț de Crăciun: bebelușul regal. Toate trei urmăresc povestea lui Amber, o jurnalistă la început de carieră, ce se îndrăgostește de prințul Aldoviei. Așa cum vă spuneam, filmul beneficiază și de un cadru special pentru noi, românii: este filmat în mare parte pe domeniul castelului Peleș, dar și la palatul Bragadiru, palatul Cotroceni și UMF Carol Davila. Nici nu vreți să știți ce surpriză am avut când am văzut Peleșul în prim-plan 😀 

Dar, și povestea e faină! Până la urmă, toate fetele visează (măcar până la un punct) să-și găsească prințul!

Jingle bells Santa smells Hudgens all the way

Nu m-au prins așa tare filmele Highschool Musical. Dar, sincer, Vanessa Hudgens e făcută să joace în filme de sărbători. Mie una îmi place de ea în ele, poate de aceea sunt atât de multe pe Netflix.

Numai eu știu 4:

  1.  Un cavaler de Crăciun (The Knight Before Christmas): un cavaler din secolul XIV este transportat în Ohio-ul din zilele noastre unde se îndrăgostește de o profesoară de liceu. Mai siropos de atât nu se poate!
  2. Un schimb regal (The Royal Switch): o patisieră din Chicago descoperă că seamănă izbitor cu o viitoare prințesă, iar acestea fac schimb de vieți… Tipic, dar savuros!
  3. Un schimb regal 2 (The Royal Switch: Switched Again): un nou schimb regal, dar de data aceasta Vanessa Hudgens joacă triplu rol!
  4. A doua șansă (Second Act):  da, aici rolul principal îl are nimeni alta decât Jennfier Lopez, dar și Vanessa Hudgens are un rol destul de important. Despre ce e vorba? Despre o angajată a unui hypermarket din Queens ce ratează o promovare și încearcă să se reinventeze în lumea dură a corporațiilor americane. Însă va găsi ceva mai mult de atât în urma acestei încercări.
filme de sărbători
sursa foto: canva.com

…și cam atât la capitolul „filme de sărbători”. Voi pe care le-ați văzut? Ce ați mai adăuga pe listă?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: