Curățenia de Crăciun: cum facem să nu ni se urce la cap?

curățenia de crăciun
sursa foto: canva.com

Cuprins

Nu știu de unde mi s-a dus faima de persoană hiper-mega-extra-super-ultra organizată. Am și eu fix-urile mele și da, sunt și puțin control freak, dar haosul meu nu e mai prejos decât al oricăruia dintre voi. Mai ales iarna… când vine vorba și de curățenia de Crăciun. Nu știu cine a împământenit la noi tradiția de a răsturna casa cu fundul în sus, de șmotruit și șlefuit până-ți iese sufletul, dar… asta e. Curățenia generală e una dintre acțiunile de pe lista cu lucruri de făcut până la Crăciun ce trebuie musai bifat.

Eh, e ușor de zis, dar parcă e mai greu de realizat! Mai ales când ai un job care teoretic te ține blocat de la 8 la 16, dar practic știm cu toții că fix la ora la care ar trebui să închei parcă ai mai da un mail, apoi încă unul și încă unul și se face seară și ție nu-ți mai arde de nimic. Nici măcar să gătești. Așa că plasezi în grabă o comandă pe Food Panda, și pornești un serial pe Netflix apoi… la somnic că urmează o nouă zi corporatistă! Yeyyyyy, ce palpitant! (Aplauze și urale pe fundal.)

Eh, dar gata! Sunt în concediu și, ca o gospodină ce mă cred din când în când, mi-am propus să fac casa lună până la Crăciun. Știu, pare o misiune imposibilă, dar chiar nu e! Nu mă credeți? Stați să vedeți!

Sano: aliatul ideal pentru curățenia de Crăciun

curățenia de crăciun sano
fotografie din arhiva personală

Așa cum ați văzut, de-a lungul anului produsele Sano mi-au fost de mare ajutor.

Detergenții lor mă ajută să am mereu haine curate și parfumate. Dar, și celelalte produse ale mă ajută să mențin armonia din casa mea.

E evident că m-am gândit să-i iau drept aliați și pentru curățenia generală de sărbători (chiar înainte de a începe). Însă și ei s-au gândit la mine și m-au surprins cu un pachet format din:

curățenia de crăciun
fotografie din arhiva personală

Deci, așa cum vedeți, sunt mai mult decât pregătită. Am un aliat de încredere și asta e cel mai importat! Astfel că primul meu sfat pentru voi e:

Sfatul 1: Alege produse de curățenie eficiente în care ai incredere.

Eu una am mare încredere în Sano și le aleg cu încredere produsele de fiecare dată (altfel nu aș scrie despre ele aici). În plus, ei se gândesc chiar și la cei mai puțin experimentați într-ale curățeniei: au chiar și un Ghid de Îngrijire a Locuinței pe site. Chiar și eu apelez la el, că nu-s eu vreo somitate în curățenie, nici gospodina ideală!

Organizare, organizare, organizare

De luni, 21 decembrie 2020, mai am doar patru zile până la Crăciun. Vi se pare, poate, prea puțin pentru a face curățenie lună în toată casa, chiar și cu produsele adecvate. Ei bine… nu!

Secretul meu? Așa cum vă așteptați, am planificat deja totul! Mi-am făcut chiar și un checklist grupat pe zile. Da, am o obsesie pentru ele. Însă adevărul e că o astfel de listă ne ajută să nu ne pierdem capul! Nu am ajuns până într-acolo încât să notez și orele, mi se pare că m-aș robotiza așa. Însă îmi notez lucrurile pe care le am de făcut, iar acest lucru mă ajută foarte mult să am o viziune limpede asupra programului. Și, evident, mă ajută să nu cumva să uit ceva, că se mai întâmplă (sincer, am nevoie de niște lecitină).

Cum arată checklist-ul meu pentru următoarele zile? Cam așa:

curățenia de crăciun: checklist
editat în Canva

Da, după cum vedeți, am început cu o listă ceva mai încărcată, iar pe parcurs ea a devenit mai lejeră. Însă am avut grijă să rezerv în fiecare zi și niște timp pentru mine. Altfel, aș lua-o razna… mai ales în primele două zile.

Sfatul 2: Faceți o listă cu lucruri de făcut, dar nu uitați să includeți și timp personal

E foarte important să ne acordăm timp pentru noi. Pentru a ne relaxa, pentru a ne bucura de un film bun, de o carte, de ceva ce ne place. Altfel, sigur ne pierdem capul. Mai ales în această perioadă când sunt atâtea de făcut!

Și, gata! Aici se încheie demonstrația mea! După cum se vede, nu e chiar așa de greu să duci o provocare precum „curățenia de Crăciun în patru zile” dacă știi ce produse să folosești și cum să te organizezi.

Dar, sunt tare curioasă: voi cum stați la capitolul curățenie generală de Crăciun?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021