Gala SuperBlog 2020: Cum a fost în backstage?

Gala SuperBlog 2020
sursa foto: canva.com, super-blog.eu

V-am povestit într-un articol anterior despre rezultatele mele din cadrul competiției SuperBlog 2020, tot acolo v-am povestit cum am conceput toate articolele, ce lecții am învățat și mult mai multe. Dar, tot mai am ceva de zis! Asta pentru că sâmbătă, 19 decembrie, a avut loc Gala SuperBlog 2020 – primul eveniment de acest gen organizat în cadrul competiției. Și, sincer, cum poți lăsa un așa eveniment să treacă?

Comunitatea e mai mult decât un cuvânt cheie al acestei competiții, e motorul și sufletul. Timp de două luni primăvara și două toamna, da suntem și într-un concurs. Dar, sincer, indiferent de perioada anului, suntem o familie mare, frumoasă și… gălăgioasă.

În primăvară, datorită situației în care ne aflam, nu a fost organizată nicio gală și  chiar îi simțeam lipsa. De-abia prinsesem gustul acestor evenimente în 2019 când, în sfârșit, am avut ocazia de a cunoaște oamenii minunați din spatele tastelor.

Adevărul e că am sperat până în ultima clipă să se ridice restricțiile și să reușim cumva să facem o gală cum se cuvine, offline. Dar, se pare că nu am avut sorții de partea noastră. Astfel că, Gala SuperBlog 2020 a avut loc online. Totul a fost transmis live pe pagina de Facebook SuperBlog, dar, bineînțeles, distracția se petrecea în backstage, pe Zoom.

gala superblog 2020
sursa foto: canva.com

Ce s-a văzut la Gala SuperBlog 2020?

La fel ca în cazul galelor offline, la cea online au luat cuvântul sponsori, bloggeri parteneri și, evident, concurenții care au dorit acest lucru. Poate vă gândiți că fiind protejați de un ecran, ar fi mai ușor să vorbim. Dar, emoțiile tot există și uneori sunt dublate și de mici probleme tehnice. Însă totul e bine când se termină cu bine, nu?

Oare mă văd? Dar Zoom-ul, oare i-am pus pe toți pe mute? sau Discursul meu

Nu știu cum s-a simțit discursul meu, dar, mai ales la început, aveam 1000 de alte gânduri pe lângă ceea ce voiam să spun. Fiind și admin pe conferința din Zoom m-am temut că, în clipa în care Claudia m-a sunat pe Discord, i-am pus pe toți pe mute. Apoi, am mai avut încă un șoc: nu mă vedeam nici pe mine, nici pe Claudia, doar un pătrățel roșu (lol) cu care mă conversam.

Dar, important e că totul a ieșit bine. Am vorbit despre ceea ce-mi propusesem să vorbesc încă de la jumătatea competiției: despre importanța comunității. 

Poți fi cel mai tare din parcare în materie de content writing, dar fără o comunitate nu ajungi prea departe. Iar, prin „comunitate”, nu mă refer la „followerși” (cum li se spune mai nou), mă refer la oamenii care chiar interacționează cu tine într-un fel sau altul. Eu, din acest punct de vedere, sunt foarte norocoasă. Am alături de mine cei mai frumoși oameni!  Voi m-ați făcut ceea ce sunt!

Și, un alt lucru despre care am vorbit este autenticitatea. Alt factor important ce intră în definiția unui blogger de succes. Oamenii te simt când încerci să pari ceea ce nu ești, oricât de mult te-ai pricepe să disimulezi.

Chiar și în articolele din cadrul competiției SuperBlog, mi-am păstrat esența. Am fost eu, fie că am vorbit despre hale metalice, brazi artificiali sau modă. Nu aș putea scrie fără a adăuga puțin… ceva al meu, spuneți-i cum vreți: notă personală, personal touch sau praf de  zână.

Dar, haideți mai bine, să ascultați ce am spus! Discursul meu începe la 3:25:12.

Ce nu s-a văzut la Gala superblog 2020?

Dar, în vreme ce emoțiile și problemele tehnice care ne-au dat bătăi de cap și ne-au crescut pulsul mai ceva ca notele sunt aspecte predictibile din culisele galei, ce s-a întâmplat pe Zoom a fost… epic!

Cum a fost? Imaginați-vă că vă duceți în vacanță la bunici și vă revedeți cu verii pe care nu i-ați m-ai văzut de la… vacanța de vară de acum un an. Fix așa a fost: gălăgie multă, râsete, povestiri. Doamne, ce fain era să fi fost offline!

Dar, a fost bine și așa! Îmi era dor de oamenii ăștia (și se pare că nu am fost singura, gândiți-vă doar că Larisa a fost alături de noi deși era în tren). Ah, și nu pot să nu vă menționez că eu eram un soi de comandat de navă spațială. Aveam două laptopuri pornite: unul pentru Zoom, unul pentru Discord și de pe telefon proiectam gala pe TV – da, da, comitment până în măduva oaselor! Puteți vedea setup-ul aici 😀

Evident, ne-am mai întins la vorbă și după! Dar, nu vă pot da mai multe detalii. Ce se întâmplă pe Zoom, acolo rămâne 😀 Sincer, mi-ar plăcea ca astfel de evenimente să aibă loc mai des. Sunt o bună oportunitate de a mai discuta cu ceilalți despre ce am mai făcut, dar am putea avea chiar și discuții tematice (SEO, Creare Vizualuri, Tendințe de Content Marketing etc.) care să ne ajute să creștem. Sună interesant, nu?
 
Dar, mai ales, lucrul de care am nevoie e o gală offline. Sigur, participarea la Gala SuperBlog 2020 m-a ajutat să mă destind după o perioadă groaznic de încărcată, ba chiar am și câteva idei noi de conținut. Însă simt tot mai acut nevoia de socializare, de a vedea oameni fără a fi separați de un ecran, iar cei din gașca SuperBlog sunt printre oamenii mei preferați.

Sigur, au fost și părți bune, de exemplu nu am mai pierdut trenul 😆 și au putut participa și două bloggerițe din diaspora pe care le ador: Mari și Mona <3.
 

O scurtă concluzie

Gala SuperBlog 2020 a fost o gură de aer pentru mine și spun asta fără a exagera. Deși s-a petrecut online, evenimentul a fost unul reușit!

Dar, sper ca în 2021 să avem măcar o gală offline! E nevoie de ea!  Și, evident, trebuie să recuperăm și galele lui 2020 😀

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021