Top cărți citite în 2020 + o surpriză

top cărți citite în 2020

Nu știu cum a fost pentru voi anul 2020, dar pentru mine a fost unul plin de cărți. Ce mod mai bun de a petrece pandemia poate fi mai bun decât citind? Eu una nu-mi pot imagina! De fapt, eu una nu-mi văd viața fără cărți. Așa sunt de când nici nu știam să citesc, deci clar nu mă mai schimb acum la fabuloasa vârstă de 30 de ani, 8 luni și 18 zile cât am astăzi, 29.12.2020.

Conform Goodreads, anul acesta am citit 36 de cărți și  11490 de pagini. Acesta ar fi, desigur, clasamentul oficial. Însă în clasamentul la „adevăr” se mai adaugă încă 4 cărți (ne-listate pe Goodreads) ce au în total 821 de pagini. Asta mă duce la un total de 40 de cărți sau 12311 pagini citite.

Sună impresionant? Poate. Dar, adevărul e că nu contează cantitatea, ci calitatea lecturii. Văd cum pe Facebook cititul e transformat într-o competiție mai ceva ca olimpiada. Eu una îmi țin statisticile pentru mine (că-mi plac) și pentru a avea o evidență a cărților citite – nu văd în asta un sport sau o întrecere.

Ce am citit în 2020

Recapitulând lista de cărți citite în 2020, am fost bucuroasă să realizez că am citit foarte mulți autori români contemporani. Am citit și non-ficțiune extrem de utilă și interesantă, dar am citit și literatură universală. Ba chiar am revenit și la poezie. Deci, 2020 chiar a fost un an al lecturilor variate.

Despre multe dintre aceste cărți am scris și aici, în secțiunea Despre cărți și tot ce e livresc. Despre altele am ezitat (și încă ezit) pentru că nu știu cât de mult le pot recomanda unui public larg, iar despre altele nici nu am scris, nici nu am de gând (acestea nu mi-au plăcut).

Dar, din fericire au fost multe, multe cărți ce mi-au plăcut. Și, cum unii dintre voi au spus că vor să mă vadă mai des pe sticlă, mi-am călcat pe emoții și am ales să le prezint într-un mod diferit: un vlog! Da, da, ați citit bine! În vreme ce blogul acesta va rămâne canalul meu principal, mi-am propus să creez și conținut video măcar de două ori pe lună!

Dar, zic să nu vă rețin cu lucruri plictisitoare, ați intrat aici pentru un top al cărților citite în 2020 așa că iată-l:

Ei, cum a fost? Ați rezistat la tot?  V-a plăcut? Dacă da, nu uitați să vă abonați!

Dar despre cărți ce ziceți, le-ați citit, v-au plăcut? Care ar fi topul vostru de cărți citite în 2o20?

Foto cover: canva.com

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021