De azi mă aleg pe mine

mă aleg pe mine

Cândva, cineva mi-a spus că gândesc prea mult lucrurile. Planific totul în detaliu. Mult prea în detaliu. „Fă și tu ceva nesăbuit, fato!” Dar, cine să asculte, eu?

Totul pentru mine era și e în continuare exprimat în checklist-uri. Nu prea ies în afara lor. Asta e bine, cumva. Cu un job într-o companie multinațională, treburi casnice, două bloguri și un vlog (mai nou), risc să pierd multe dacă nu ar fi ele: sfintele mele checklist-uri. Mi-ar scăpa multe, că nu am cine știe ce memorie de elefant. Mulți folosesc cine știe ce aplicații pe telefon, eu am listele mele notate în agendă și câteva excel-uri pentru activitățile online. Ele mă ajută să mă organizez, să nu ratez niciun milestone cum ar veni.

Nu-mi trebuie nimic mai mult. Cu ele sunt un soi de mama eficienței. Sau… cel puțin asta am crezut. Dacă ați citit guest-post-ul meu pentru blogul Denisei, știți deja la ce mă refer. Am clacat.

Dar, nu vă gândiți că am clacat așa, dintr-o dată, de parcă o explozie ar fi nimicit întregul meu sistem interior. Ar fi fost simplu. Totul a început treptat, iar eu aș fi putut preveni totul. Dar am ales să ignor semnele cu încăpățânarea specifică zodiei. Cui îi trebuie somn? Gastrită, trece și ea cum trec toate! Eu sunt Wonderwoman, nu degeaba mă cheamă și Diana! Eu pot face orice! Ei bine… nu!

Se pare că și Femeia Fantastică mai are nevoie de o pauză din când în când.

mă aleg pe mine
sursa foto: canva.com

Am ales să mă pun pe primul loc

Semnalul de alarmă a fost fix înainte de a intra în concediu. Nu mai eram în stare nici să gândesc, dar apoi să mai fac ceva în mod eficient. Apoi, în primele două zile de concediu abia m-am putut ridica din pat. Atunci mi-a fost clar: mersesem prea departe. Nu-i normal ca la 30 de ani să fii atât de stors de energie.

Prima mea decizie? Primul item de pe checklist-urile mele va fi de acum încolo grija față de persoana mea. Dacă eu nu mă pun pe primul loc, atunci cine?

Cu riscul de a supăra unele persoane din viața mea, îmi voi aloca timpul necesar pentru a avea grijă de mine, de sănătatea mea fizică și psihică. S-au dus vremurile în care stăteam și opt ore fără a mânca măcar un biscuite. Parafrazând-o pe profa de informatică din generală, totul are o limită și ea a fost depășită.

După acest concediu de iarnă sunt altă Diana. Una care se concentrează mai mult pe ea. Una care va spune și „Nu!”, nu doar „Sigur, mă ocup azi.” Voi fi catalogată drept „egoistă”, „superficială”? Poate. Dar… am nevoie de o schimbare, iar ea se numește self-care.

mă aleg pe mine
sursa foto & edit: canva.com

La ce mă aștept?

Nu mă aștept să fie ușor. De când mă știu am funcționat așa, precum un robot cu fustă. O schimbare de mindset nu se produce cu una, cu două. Dar, simt că trebuie să mă focusez pe mine. Așa că voi începe să fiu mult mai atentă la nevoile mele.

Îmi voi acorda mai mult timp pentru a mă relaxa. Îmi voi lua pauze. Mi-am implementat deja și o rutină mai complexă de skincare (pentru că, evident, self-care înseamnă să ai grijă și de exterior). O să mă reapuc de sport, dar o să încep să și meditez. O să încep să învăț despre mai multe lucruri ce mă pasionează. O să fac mai des lucrurile care îmi plac. Și, mai important de atât, nu o să mă mai încarc cu task-uri.

O zi are 24 de ore pentru toți, iar în aceste ore trebuie incluse și alte lucruri nu doar muncă, muncă, muncă. M-am săturat ca de luni până vineri totul să fie un haos organizat, doar cu acțiuni de realizat și cu prea puțin timp pentru mine.

Am ajuns la concluzia că nimeni nu poate trăi așa. Și, știți ce e mai important de atât? E OK să fie așa!

mă aleg pe mine
sursa foto: canva.com

E târziu să realizez aceste lucruri? Nu. Niciodată nu e. Poate că a trebuit să mă lovesc de pragul de sus pentru a înțelege. Când auzeam că am nevoie de o pauză, pur și simplu spuneam un „Da” pe care nici eu nu-l credeam și treceam la următorul task de pe listă. Nu trebuie să fiu nici Mama Tuturor Răniților, nici Doamna-rezolvă-tot-punându-se-pe-ea-pe-locul-doi.

Multă vreme am ignorat multe, dar, gata! E timpul pentru o schimbare. E timpul să dau întâietate lucrurilor care contează pentru mine, e timpul să îmi aloc timp pentru relaxare.

De azi mă aleg pe mine!

sursa foto cover: canva.com

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: