Ce am învățat despre mine din blogging?

am învățat despre mine
sursa foto: canva.com

Scrisul ăsta online e un lucru aparte. Nu e pentru oricine. Mulți se apucă de el pentru motive total greșite, dar cine-s eu să-i judec. Eu m-am apucat de blogging doar din dragul de  a scrie și târziu am realizat ce satisfacții mi-a adus (nu neapărat materiale). Însă dincolo de acestea, mi-a mai adus ceva: conștientizare de sine. Ce am învățat despre mine după 13 ani de blogging mai exact? Rămâneți aproape!

Top 3 lucruri pe care le-am învățat despre mine din blogging

Povestea mea și-a blogging-ului e atât de veche încât ar fi multe de zis pe subiectul acesta. Sigur v-aș plictisi. Așa că m-am tot gândit cum să abordez cel mai bine subiectul acesta. Mi-am deschis un Excel, am închis ochii, am tras aer în piept și apoi am început să enumăr lucrurile despre mine pe care blogging-ul m-a ajutat să le descopăr. Le-am recitit și am realizat că ele pot fi, de fapt, concentrate în trei mari categorii.

1. Pot orice câtă vreme fac ceea ce mă definește

De-a lungul anilor am scris despre multe, atât pe De-ale Dianei, cât și pe Illusion’s Street. Am câștigat și premii, am fost și publicată. Pentru o persoană cu multe îndoieli de sine, înseamnă mult. Fără oamenii ce mă citesc și mă apreciază, totuși, cred că nu aș fi avut curajul nici măcar să scriu pentru o probă SuperBlog, darămite să fac toate celelalte lucruri pe care le fac în online.

Scriind pe blog, distribuind, observând realizările mele mi-am dat seama că orice e posibil pentru mine. Desigur, asta câtă vreme acel lucru mă definește. Scrisul mă definește. Comunicarea, promovarea content-ului de calitate (al meu, al altora), promovarea lecturii și a autorilor români contemporani. Am încercat și alte lucruri, nu neapărat legate de online, și în viața mea offline. Unele au ieșit, căci erau legate de lucruri înscrise în esența mea umană, altele… mai puțin.

blog ce am învățat despre mine
sursa foto: canva.com

2. Nu îmi pasă atât de mult de părerea altora

Pe Illusion’s Street am multe povești scurte și multe poezii ce mi-au fost inspirate fie dintr-o simplă imagine sau un vers dintr-un cântec. Dar, evident nu toată lumea înțelege asta. Mulți își dau cu presupusul că, deh, e sport național. Și totuși… am învățat să nu îmi pese. Am învățat cu timpul să rămân rece la astfel de lucruri. Așa cum spuneam recent, oamenii tot se vor judeca, tot își vor da cu presupusul… Așa că… de ce să mă chinui?

3. Timpul e același pentru toți. Diferența o face modul de organizare

Una dintre întrebările pe care le primesc nu des, ci extrem de des e cum de reușesc să fac atâtea lucruri. Și ziua mea are 24 de ore. Și jobul meu mă ține blocată de la 8 la 16 sau poate mai mult. Și nu am vreo menajeră, fac totul singurică.

Dar, în toții anii aceștia am învățat cum să-mi organizez timpul, cum să folosesc tehnologia în avantajul meu pentru a publica și distribui în mod eficient, când să îmi aleg momentele pentru scris. Și, desigur, îmi fac checklist-uri peste checklist-uri. Unii dintre voi sunt îngroziți doar de ideea de a avea o astfel de listă pentru orice, dar nu-i chiar atât de rău (promit să revin cu un articol separat curând).

Eu una nu pot funcționa altfel. Și asta nu înseamnă că fac totul ca un robot, că nu iau pauze sau că am intervale bine-definite pentru orice. Nu am. Însă știu prea bine ce am de făcut în fiecare zi a săptămânii și-mi place al naibii de mult să planific lucrurile.

blog planning
sursa foto: canva.com

În loc de final

Acestea ar fi cele mai importate lucruri pe care le-am învățat despre mine din blogging. Și-ar mai fi și altele, cum ar fi faptul că încă mai trebuie să-mi antrenez atenția (mereu scapă câte un typo) 😆 Dar, zic să nu ne împiedicăm de micile detalii.

Exercițiul acesta a fost extrem de interesant și util, chiar sunt curioasă voi, cei care aveți blog, ce ați învățat despre voi! Ba chiar le și provoc pe următoarele bloggerițe să scrie un articol pe tema „ce am învățat despre mine din blogging”: Alexandra Rada, Ana Maria, Denisa, Irina, Mona, Oana, Raluca A.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021