Idei de mâncăruri pentru zilele acelea când nu te-ai apropia de bucătărie

idei de mâncăruri

Știți deja: îmi place să gătesc. E ceva înscris în ADN-ul meu și nu o singură dată, pregătirea unui fel de mâncare ceva mai elaborat m-a relaxat mai mult decât scrisul. Atunci când cuvintele nu mi se leagă, practic, pun de-o lasagna și așezând strat cu strat: foi, bechamel, carne, parmezan – totul devine clar. Da, pot spune că gătitul e parte din  procesul meu creator.

Dar, trebuie să recunosc, nu am mereu timp. Mai ales în timpul săptămânii când alerg din ședință în ședință (evident, la figurat, încă lucrez de acasă). Dar, uneori după o zi plină parcă nu mai am putere (și nici chef) să stau atât de mult în bucătărie oricât m-ar relaxa. Și sunt conștientă că nu sunt singura! Așa că am decis să scriu acest articol-jurnal alimentar cu idei de mâncăruri pentru zilele în care nu ne simțim mari bucătărese.

Idei de mâncăruri: micul dejun

În weekend-uri micul dejun pentru minee format dintr-o cană de ceai, o felie de toast cu unt și miere. Și nu l-aș da pe nimic altceva. Dar, în timpul săptămânii nu am timp să aștept infuzarea ceaiului și nici măcar să prăjesc pâinea. Așa că aleg una dintre următoarele opțiuni:

Și, evident, la acestea se adaugă o cană mare de cafea. Nu aș putea fără!

Idei de mâncăruri: prânzul

De la începutul anului mi-am propus să mănânc ceva mai sănătos, mai ales în timpul celor 8 ore de lucru când, recunosc, aveam tendința de a ronțăi. Am înlocuit gustările cu fructe, nuci și cremă de brânză slabă. Iar la prânz, în general, optez pentru salate sau câte o omletă rapidă. Nu-mi lipsesc nici roșiile și nici brânza. De asemena, îmi place să fac diverse wraps: cu cremă de brânză, legume și șuncă light.

Dar, weekendul trecut, mi-am permis să-mi fac o pizza drept recompensă pentru „eforturile” mele (și nu, nu e foarte complicat dacă urmați rețeta de blat de pizza a Ginei Bradea – practic, succesul e garantat).

Când am ceva mai mult timp și chef gătesc lasagna (una dintre mâncărurile noastre preferate), musaca, tocănițe…

Idei de mâncăruri: cina

Evident, după o zi de muncă ultimul lucru pe care vreau să stau în bucătărie. Așa că pregătesc cine ușoare și, totuși, hrănitoare fie că vorbim de somonul pregătit în hârtie de copt (cum am scris aici) și servit cu baby carrots și usturoi, un piept de pui crocant pregătit la cuptor și servit cu piure, o friptură cu salată sau paste carbonara. Bine, am mai avut și o seară în care am comandat de la KFC, recunosc, am și eu slăbiciunile mele. (Și, sincer, cred că e OK să comitem un astfel de „păcat” atât timp cât nu e un obicei.)

idei de mâncăruri

Simplu, rapid și ușor – aceasta e deviza pe care merg când nu am chef de bucătărie oricât de mult aș iubi-o. Cam acesta a fost jurnalul meu alimentar. Sper că  aceste idei de mâncăruri să vă fie de folos!

Acum e rândul vostru să-mi dați idei: ce ați mai gătit?

foto cover: canva.com

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021