Fiecare zi e ziua iubirii

ziua iubirii
sursa foto: canva.com

Totul e invadat de inimioare plușate, de roșu, de alb și pe alocuri de roz. Un clișeu grețos ce te izbește de cum pui piciorul afară din bloc – acesta e peisajul dezolant ce te izbește în toată luna februarie.

Iubirea e acum exprimată în daruri mai mici sau mai mari, banale sau extravaganta toate vândute la suprapreț. Parcă am uitat… Parcă am uitat că nu despre asta e iubirea.

Iubirea e despre ore nesfârșite petrecute la telefon sau pe mess. Iubirea e despre dor și nerăbdarea aceea de a-l vedea pe cel drag. Iubirea e despre diminețile acelea leneșe care ai vrea să se perpetueze.

Iubirea e zâmbet. Iubirea e înțelegere dincolo de cuvinte. Iubirea e sprijin. Și, uneori, iubirea e și o ciondăneală de îndrăgostiți.

Iubirea e… nemăsurabilă. Nu te poți lega la un voltmetru. Bine, poți face asta, dar îți va arăta un mare nimic. Nici nu poți cântări iubirea, cel puțin nu în cadouri. Cum poți cântări un zâmbet, un sărut?

Iubirea nu are vârstă sau timp. Iubim de când ne naștem și până când ne dizolvăm în țărână. Iubim inocent la început. Apoi, ne mistuim foc ca mai apoi să ne domolim. E ca un cerc,  ba nu, o inimă.

ziua iubirii

Ziua iubirii e în fiecare zi, prin urmare. Nu e doar azi. Nu e doar mâine. Nu am nevoie de Valentine’s, nici de Dragobete. Ea se sărbătorește zilnic. Uneori fără a realiza. Poate într-o zi ai dus tu gunoiul. Ai spălat vasele în locul ei. Ai gătit ceva special. Ori, pur și simplu, ai fost acolo.

Nu știu de unde și nu văd de ce trebuie să-mi exprim iubirea în declarații pompoase, în inimi plușate (unele puțin deformate, semănând cu o parte anatomică pe care mă abțin să o numesc). Asta nu îmi pare iubire. Are iz de… troc, de ktisch, de… „hai să postez să vadă lumea ce mult ne iubim”. Pentru mine, în iubire e loc doar de doi și de nimic altceva. Restul e doar fum de petardă.

Așa că, da, recunosc. Eu nu sărbătoresc iubirea pe 14 februarie. Nici măcar pe 24. Ziua iubirii e oricare dintre cele 365 de zile ale unui an (sau 366 în anii bisecți).

P.S.

Și a nu sărbători iubirea într-o zi anume, nu înseamnă a nu aprecia micile cadouri sau micile gesturi. Înseamnă doar că ziua lor e în orice zi!

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: