Cum îmi alcătuiesc listele de cărți?

listele de cărți
sursa foto: unsplash.com

Se spune că o femeie nu are niciodată suficient de mulți pantofi. Și, recunosc, perspectiva de a avea o colecție cel puțin la fel de mare precum cea a lui Carrie Bradshaw mă încântă. Dar, adevărul e că entuziasmul de a deține niște perechi de pantofi Louboutin sau Manolo Blahnik pălește în fața celui de a avea cărți noi – indiferent de format. Și, da, recunosc că sunt o cumpărătoare compulsivă de cărți. Am teancuri întregi de cărți ce așteaptă să fie citite.

Dar, adevărul e că, azi nu o să vorbim despre aceste teancuri (ne-ar lua prea mult), ci despre listele de cărți de citit pe care mi le alcătuiesc în fiecare lună. Altfel spus, vorbim despre TBR list-ul meu. Sigur, îmi e greu să stabiliesc un TBR anual. Apar tot timpul cărți ce-mi atrag atenția. Însă îmi pot stabili unul lunar, iar pentru el am niște principii clare (cred că nu mai e nicio surpriză pentru nimeni).

Cum îmi aleg listele de cărți de citit în fiecare lună?

În fiecare lună, lista mea de lectură cuprinde musai:

  1. o carte a unui autor român contemporan. (Acesta modul meu de a susține literatura română contemporană)
  2. o carte într-o limbă străină pe care o cunosc: engleză, franceză și spaniolă. (Simt că așa îmi provoc mintea)
  3. o carte de non-ficțiune. (Pentru că îmi place să învăț)
  4. o carte în format electronic. (Pentru a mai reduce utilizarea de hârtie, dar și cheltuielile mele)

Dar, evident, nu mă opresc musai la o singură carte din fiecare. La final de ianuarie – început de februarie, am citit opt cărți în format electronic (și toate în limba engleză): seria de cărți Bridgerton. Pur și simplu, oricâte cărți m-ar atrage am grijă ca ele să se încadreze într-una sau mai multe dintre aceste categorii. Și, cum nu prea mai aveam suficiente cărți ale autorilor români contemporani, recent am făcut și o tură de shopping livresc online. Însă nu m-am limitat doar la ele. În plus, am mai și primit două cărți. Sunteți curioși de noile mele achiziții? Iată-le:

listele de carti

Sper ca acest scurt articol să vă fi dat câteva idei bune. Dar, acum e și rândul vostru să-mi spuneți cum vă organizați voi listele de cărți de citit și ce cărți v-ați mai achiziționat recent?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: