Cum îmi alcătuiesc listele de cărți?

listele de cărți
sursa foto: unsplash.com

Se spune că o femeie nu are niciodată suficient de mulți pantofi. Și, recunosc, perspectiva de a avea o colecție cel puțin la fel de mare precum cea a lui Carrie Bradshaw mă încântă. Dar, adevărul e că entuziasmul de a deține niște perechi de pantofi Louboutin sau Manolo Blahnik pălește în fața celui de a avea cărți noi – indiferent de format. Și, da, recunosc că sunt o cumpărătoare compulsivă de cărți. Am teancuri întregi de cărți ce așteaptă să fie citite.

Dar, adevărul e că, azi nu o să vorbim despre aceste teancuri (ne-ar lua prea mult), ci despre listele de cărți de citit pe care mi le alcătuiesc în fiecare lună. Altfel spus, vorbim despre TBR list-ul meu. Sigur, îmi e greu să stabiliesc un TBR anual. Apar tot timpul cărți ce-mi atrag atenția. Însă îmi pot stabili unul lunar, iar pentru el am niște principii clare (cred că nu mai e nicio surpriză pentru nimeni).

Cum îmi aleg listele de cărți de citit în fiecare lună?

În fiecare lună, lista mea de lectură cuprinde musai:

  1. o carte a unui autor român contemporan. (Acesta modul meu de a susține literatura română contemporană)
  2. o carte într-o limbă străină pe care o cunosc: engleză, franceză și spaniolă. (Simt că așa îmi provoc mintea)
  3. o carte de non-ficțiune. (Pentru că îmi place să învăț)
  4. o carte în format electronic. (Pentru a mai reduce utilizarea de hârtie, dar și cheltuielile mele)

Dar, evident, nu mă opresc musai la o singură carte din fiecare. La final de ianuarie – început de februarie, am citit opt cărți în format electronic (și toate în limba engleză): seria de cărți Bridgerton. Pur și simplu, oricâte cărți m-ar atrage am grijă ca ele să se încadreze într-una sau mai multe dintre aceste categorii. Și, cum nu prea mai aveam suficiente cărți ale autorilor români contemporani, recent am făcut și o tură de shopping livresc online. Însă nu m-am limitat doar la ele. În plus, am mai și primit două cărți. Sunteți curioși de noile mele achiziții? Iată-le:

listele de carti

Sper ca acest scurt articol să vă fi dat câteva idei bune. Dar, acum e și rândul vostru să-mi spuneți cum vă organizați voi listele de cărți de citit și ce cărți v-ați mai achiziționat recent?

Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: