Curățenia WOW se obține cu doar 3 aparate Kärcher

curățenia wow karcher
sursa foto: Instagram Karcher România; edit: canva.com

Sunt o femeie modernă. Viața mea e un carusel sau poate… un circ. De fapt, ultima variantă e mai potrivită. Prin urmare… sunt și jongler! Da, sunt! Jonglez cu task-uri complicate, termene strânse, facturi, sesiuni de shopping și cam orice lucru îmi iese în cale. Am un job ce mă ține în priză uneori mai mult decât cele 40 de ore prevăzute pe săptămână. Am și două bloguri. Sunt soție, fiică, suport emoțional (și tehnic, uneori când vine vorba de blogging). Sunt shopaholică, bookaholică și workaholică și multe alte chestii de genul.

Sunt și gospodină, dar nu cum era mamaie. Țin mine, când venea primăvară ea răsturna casa cu fundul în sus, scutura, freca, văruia… Lăsa totul lună în casă și în curte. Aceea era curățenia WOW, curățenia pe care sper și eu să o realizez (sigur, fără partea cu văruitul). Și, știți ce? Îmi place să cred că-mi iese.

Când mai găsesc timp și de curățenie? Sigur, sunt eu obsedată de planificare, dar cum? Eh, am și niște ajutoare de nădejde: un soț cel puțin la fel de tipicar și pasionat de tot ce ține de tehnologii inovatoare (chiar și din sfera curățeniei). Așa am aflat noi de brandul Kärcher și, cum suntem în sezonul curățeniei de primăvară, mi-am zis că un articol pe acest subiect e mai mult decât potrivit. Dar, înainte de toate…

Motivele pentru care avem încredere în Kärcher:

1. Este liderul mondial pe piața furnizorilor de sisteme de curățare și investește constant în cercetare și inovare.
2. De la înființarea către Alfred Kärcher în 1935 și până acum, produsele companiei au fost folosite pentru a curăța spații industriale, case și chiar monumente istorice din toată lumea precum statuia lui Hristos din Rio de Janeiro. Când vine vorba de acestea din urmă, atenția la detalii, eficiența și calitatea serviciilor sunt imperative.
3. Investesc local. Una dintre unitățile de producție ale companiei este localizată în România, la Curtea de Argeș, acolo producându-se în jur de un milion de aparate de uz casnic sau industrial anual.

Cum reușește o familie modernă să realizeze curățenia WOW?

curatenia wow karcher
sursa foto: karcher.com/ro

Revenind la subiectul nostru principal: curățenia de primăvară, realizez că ar mai trebui să mai clarific puțin contextul. Știți deja că eu sunt mega-ocupată. Ați aflat și cred că ați înțeles de ce am ales aparatele Kärcher drept ajutor. Ar mai trebui să știți că A., soțul pentru cei nefamiliarizați cu blogul, e de două ori mai ocupat decât mine. Da, suntem doi corporatiști moderni cu agende complicate.

Așa că, singurul  moment în care putem face curățenie (că-i de primăvară, de Crăciun sau cea generală săptămânală) e sâmbătă dimineața! După ce ne luăm micul dejun, ne repartizăm task-urile și intrăm în priză. Șters praful, aspirat, curățat oglinzile, curățat băile și tot tacâmul. Ba între timp eu mai am și ceva bun pe plită sau în cuptor. Sună fix ca un calvar? Eh, nu e! Noi lucrăm foarte bine în echipă, suntem o combinație între Real Madrid, Barça, Chelsea, Milano și ce echipe de fotbal extrem de faimoase mai cunoașteți. Așa că totul e floare la ureche!

În plus, avem și 2 aparate inovatoare care ne ajută enorm plus încă unul pe wishlist ce va simplifica și mai mult lucrurile!

curatenia wow karcher
sursa foto: karcher.com/ro; edit: canva.com

Top 3 aparate de la Kärcher pentru o curățenie perfectă în doi timpi și 3 mișcări

1. Aparatul de curățat cu aburi SC 3 EasyFix Premium

Primul produs în acest top este, evident, aparatul cu aburi.

Noi l-am primit pe al nostru cadou la cununia civilă și a fost dragoste la prima utilizare. Vedeți voi, urăsc să frec pete până-mi tocesc mâinile și nervii și detest să mă aplec pentru a  ajunge în anumite locuri. Dar, acest gen de aparate sunt printre cele mai inovatoare. Pot fi folosite pentru a curăța suprafețe din lemn, gresie, armături și  aproape orice alt tip de suprafață. Ne permite să ajungem și în zone mai greu accesibile, iar mizeria „încăpățânată” dispare mai rapid fără a freca.

Nu e necesar să nu folosim detergenți e o alegere mai prietenoasă și pentru mediu, și pentru buzunarele noastre.

În plus, acest aparat omoară 99,99% dintre virusuri și bacterii datorită tehnologiei inovatoare cu aburi.  Deci, el garantează o curățenie igienică și mai mult timp rămas pentru pasiunile noastre.

[qsm quiz=1]

2. Aspiratorul pentru geamuri

Înainte de a descoperi aspiratorul pentru geamuri, recunosc, detestam  să le spăl. De multe ori, încercam să negociez cu A. De pildă, știam că el detestă să spele vasele și îi propuneam să facem schimb. Sau îl ademeneam cu vreun fel de mâncare care-i place lui. Dar, nici el nu era încântat de această treabă.

De ce uram atât de mult spălatul geamurilor? Din cauza dârelor inevitabile, chiar și cu faimoasa hârtie de ziar. Dar, acum, recunosc, treaba asta a devenit una dintre preferatele mele. Asta pentru că datorită acestui aparat fără fir rezolv totul cât ai zice „blog”. Iar eu am și multe geamuri! Norocul meu e că are o autonomie de aproximativ 300 de metri pătrați (adică de 100 de geamuri) per încărcare.

[qsm quiz=2]

3. Aspiratorul vertical VC 4S Cordless Plus

Spre deosebire de celelalte două produse pe care le folosim cu drag și spor, aspiratorul vertical a intrat recent în wishlist-ul nostru. Ca doi corporatiști ce se respectă, sedentarismul ne pune mari probleme. Și eu, și A. avem uneori dureri de spate, astfel că un astfel de aparat ne-ar face diminețile mult mai ușoare! Nu mai zic că e și fără fir și astfel scăpăm de un cablu enervant (eu una, recunosc, m-am împiedicat nu o dată). În plus, aspiratorul vertical pe care am pus noi ochii vine și cu o duză specială pentru a curăța tapițeria. De vis, nu?

curatenia wow karcher
sursa foto: karcher.com/ro

Vedeți, curățenia WOW nu trebuie să vă sperie!

Rezumând cele 730 de cuvinte scrise până acum, nu am descoperit vreo lampă cu duh în ea și nici inelul Arabelei. Secretul organizării noastre e unul simplu: comunicarea. Bine, uneori se mai lasă cu o porție de ciondăneală, căci uneori amândoi vrem să facem același lucru și niciunul nu e dispus să lase de la el. Însă ne trece repede. Până la urmă, ce-ar fi viața fără o mică dispută pe tema cine spală vasele și cine șterge praful? Plictis total!

În plus, cum A. este pasionat de tot ce înseamnă „tehnologie inovatoare”, ne-am pricopsit cu două aparate ce ne ușurează considerabil munca și urmează și al treilea.

Curățenia nu trebuie să fie o corvoadă! Nu mai suntem pe vremea bunicilor noastre când totul era făcut fără prea mult ajutor. Vremurile s-au schimbat. Acum, curățenia e… relaxare! Da, da, ați citit bine! Mie una îmi place să fac curățenie. Îmi pun niște muzică în căști și apăs butonul intern pe care scrie „Start” și pornesc.

Atunci când fac curățenie îmi pun în ordine nu doar casa, ci și gândurile. Mă lepăd de tot ce a însemnat perioada luni-vineri a săptămânii și mă încarc cu energie (ceva în genul piesei I want to break free de la Queen). Iar faptul că pot face asta cu extrem de puțin efort ajută mult.

Dar, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Conform unui studiu realizat în 2019 de Kärcher pe un eșantion de 11.000 de persoane din 11 țări, 59% dintre respondenții francezi au declarat că  se de-stresează în timp ce fac curat. În același timp, 75% dintre britanici dau cu mopul atunci când sunt stresați. Motivul? Creierul nostru eliberează niște substanțe ce ne dau o stare de bine atunci când ducem la bun sfârșit sarcini ce implică o anumită rutină cum este curățenia.

sursa foto: karcher.com/ro

Deci, facem o întrecere de curățat geamuri în weekend? Desigur, asta dacă și voi aveți aspirator de geamuri. Nu aș vrea o competiție inegală… așa că mai bine las baltă ideea.

Însă v-aș cam provoca la o întrecere gen „cine termină primul curățenia de primăvară”. Dar, nu ar fi o competiție cum v-ați gândi voi. Nu o să vă cer să vă filmați făcând curățenie. Mai degrabă, ar fi o întrecere de sfaturi pentru a obține curățenia WOW cu minim de efort. De pildă, eu știu că bicarbonatul poate fi folosit la scoaterea petelor și că o cârpă de bumbac ușor umezită elimină mai eficient praful.

Mai știu că aparatul meu de curățat cu aburi ucide orice urmă de calcar sau dâră de săpun din baie folosind una dintre lavetele abrazive din chit.

Acesta fiind zise, cine se bagă la o astfel de întrecere legată de curățenia de primăvară? Răspundeți-mi într-un comentariu! De asemenea, spuneți-mi cum se desfășoară curățenia de primăvară sau ce de zi cu zi la voi acasă? Cine vă ajută? Ce ajutoare tehnologizate aveți?

 

Articol scris cu drag și spor pentru proba nr. 1 din Spring SuperBlog.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021