7 reguli și un outlet pentru un stil unic

7 reguli și un outlet pentru un stil unic (1)
sursa foto: unsplash.com; edit: Canva Pro

Cuprins

Iată că vorbim iar despre stil. Știți doar: e unul dintre subiectele mele preferate. Uneori cred că mi-am greșit ori meseria în sine, ori nișa. Însă asta e altă discuție. Astăzi vorbim despre cum ne putem crea un stil unic, remarcabil, un stil care să ne fie chiar un brand personal.

Dacă mă citiți de ceva timp, știți deja, că pentru mine stilul e diferit de modă. Stilul, așa cum spune și Rachel Zoe,„e un mod de a spune cine ești fără a vorbi”. Moda, pe de altă parte, a devenit atât de schimbătoare încât ce se poartă azi, mâine e deja considerată o piesă pe care doar mamaie ar purta-o. Pe lângă asta, moda început să semene și a xerox: toată lumea poartă aceleași lucruri.

Astfel că, de cele mai multe ori, găsim acele piese vestimentare care vorbesc cu adevărat despre noi și doar despre noi, nu în marile magazine adepte ale acestui concept numit fast-fashion. De cele mai multe ori, răspunsurile la întrebările noastre se află în outlet-uri sau chiar magazine second hand.

Hm, v-am cam speriat? Ei bine, nu e cazul. Dacă știm de unde să cumpărăm, ce, cum, vom găsi chiar mici comori vestimentare! Despre toate acestea și despre un outlet damă chic & smart: Evernisaj veți citi în cele ce urmează.

Garderoba capsulă: primul pas în crearea unui stil unic. Reguli de construire

7 reguli și un outlet pentru un stil unic
sursa foto: canva.com, versiunea pro

Cum nu pun egal între stil și modă, nu pun egal nici între acesta și un dressing imens care mai are puțin și dă pe afară de haine. Deși visul oricărei femei (inclusiv al meu) e o garderobă à la Carrie Bradshaw, sunt de părere că trebuie să știi să-ți drămuiești alegerile vestimentare. Făcând alegeri smart, ajungi să fii cu adevărat memorabilă.

Până la urmă, nu contează câte haine ai. Important e cum le combini. Iar asta, dragile mele, înseamnă (în linii mari) o garderobă capsulă. În linii mai ample, aceasta presupune să ai o colecție de haine ce pot fi combinate între ele într-un mod armonios. Practic, dacă știi să faci combinațiile corecte nu trebuie  să ajungi în situația în care ai prea multe haine, dar nimic nu se potrivește. Iar când totul se îmbină armonios, stilul nostru iese clar în evidență într-un mod elegant, natural!

Cum ne compunem o astfel de garderobă armonioasă și originală? E simplu,  simplu de tot.

Regula nr. 1: Combinații a.k.a layering

7 reguli și un outlet pentru un stil unic
sursa foto: canva.com, versiunea pro

Persoanele cărora le place să iasă în evidență pot combina orice cu orice! Pot purta o rochie din satin cu un cardigan fuzzy sau o fustă din tul cu o geacă de biker. În schimb, pentru persoanele mai conservatoare sau mai puțin experimentate în domeniul complex al combinațiilor de materiale, iată cinci exemple de combinații inedite ce merită încercate:

Deși pare o știință exactă, layering-ul e mai mult un act ludic. Așa că experimentați! E primul pas spre un stil unic!

Regula nr. 2: Piese basic

OK, acum că am lămurit cum stă treaba cu layering-ul, cred că ar trebui să ne concentrăm și pe piesele pe care trebuie să le cumpărăm. Pentru mine, o garderobă capsulă ideală e formată din două tipuri de piese: basic și statement.

Piesele basic sunt cele de bază, cele în jurul cărora ne putem construi o ținută. Iată, de exemplu câte look-uri pot crea folosind un simplu și banal tricou negru:

Da, piesele basic sunt (sau ar trebui) baza unei garderobe. Pornind de la ele, ne putem crea o mulțime de ținute, așa că iată alte câteva exemple de astfel de piese:

Regula nr. 3: Piese statement

Piesele basic sunt cele simple, de bază. Cele statement sunt fix opusul lor. Sunt acele piese care te scot în evidență. Aici, exemplele variază de la orice piesă vestimentară cu imprimeu interesant, din materiale deosebite, diverse decorațiuni atașate (perle, ținte sau chiar niște nasturi mai altfel), accesorii diferite. Am fi tentați să credem că aceste piese le găsim în magazinele din orice mall, dar eu aș merge să le caut, mai degrabă într-un outlet. Acolo aș fi sigură că găsesc cu adevărat ceva unic, ceva… statement. Căci, să fim sinceri: oricât de excentric ar fi un produs, dacă îl mai vezi și la o singură persoană îi piere din impact.

Iată doar câteva exemple de sacouri / jachete statement găsite de mine la o simplă căutare pe Evernisaj:

7 reguli și un outlet pentru un stil unic
sursa foto: evenernisaj.ro, edit: canva pro

Combinând piesele basic cu cele statement obținem o ținută armonioasă, ușor de remarcat. Și totuși, atenție la piesele statement! Nu uitați că less is more, așa că un singur element „de efect” e suficient. Două sau trei sunt pentru persoanele cu adevărat curajoase și experimentate (altfel e doar un kitsch).

Dar, dacă totuși vrem neapărat să combinăm mai multe piese vestimentare WOW, trebuie să învățăm să ne analizăm ținuta obiectiv, în oglindă. Propriul gust e cel mai bun critic vestimentar!

Deja, garderoba noastră capsulă se conturează. Nu vi se pare. Eh, abia suntem la jumătate totuși. Acum lucrurile devin cu adevărat interesante!

Regula nr. 4: Nu e vechi, e vintage!

7 reguli și un outlet pentru un stil unic
sursa foto: unsplash.com

Sunt anumite piese ce nu se demodează niciodată, fie ele basic sau statement. Vorbesc de piesele vintage, cele atemporale, care s-au purtat și se vor purta pe mereu. Eu le văd chiar drept un soi particular de piese statement.

Acest gen de haine chiar nu îl vom găsi în magazinele fastfashion și astfel  ne garantează un stil unic. Piesele vintage se găsesc fie în magazinele second hand, fie în dulapurile mătușilor, bunicilor, mamelor noastre. Așa că nu vă temeți să explorați!

Știți cât de adaptabilă e o ie, de exemplu? Merge la ținute casual sau chiar office  și asta fără a vă da un aer de Irina Loghin! Eu chiar vă recomand să integrați astfel de piese într-o garderobă capsulă. Sunt altceva!

Regula nr. 5: Accesoriile potrivite

Accesoriile au și ele rolul lor. Schimbând geanta,  bijuteriile, eșarfa, pantofii, ochelarii de soare, ceasul obținem un outfit complet diferit. Asta în ciuda faptului că purtăm aceiași blugi și aceeași cămașă! Ele vor arăta diferit dând geanta mare „de luat la birou”, pantofii cu toc kitten și ceasul pe un clucth, niște stiletto și ceva bijuterii statement. Vă provoc să încercați!

Regula nr. 6: Cât contează silueta?

7 reguli și un outlet pentru un stil unic
sursa foto: canva.com, edit: canva pro

Dacă până acum am vorbit despre tipurile de piese de vestimentare, combinații și accesorii, eh iată că am ajuns într-un punct sensibil: silueta. Fiecare femeie e unică, dar cumva industria modei ne încadrează pe toate în diverse tipare comparându-ne cu fructe sau forme geometrice. Totul, evident, pentru a ne putea oferi cele mai bune sfaturi pentru a ne îmbrăca într-un mod în care să ne avantajeze.

Sigur, prima regulă e: poartă ce îți place și în ce te simți bine. Un exemplu în acest sens e Ioana Dumitrache, o bloggeriță de la noi ce a devenit un adevărat avocat pentru body positivity. Dar, dacă totuși vreți ceva sfaturi adaptate siluetei voastre (și poate un pic de curaj pentru a încerca lucruri noi) vă recomand să le urmăriți pe Priscilla Arias și Justine Lecomte. Eu una am învățat extrem de multe de la toate trei și chiar am ajuns să mă simt extrem de bine în pielea mea. (Și, între noi fie vorba, cred că acesta e secretul-secretelor când vine vorba de stil.)

Regula nr. 7: Descoperă-ți culorile!

Eh, da, și în materie de culori se poartă ce ne place! Dar, sigur ați observat că unele culori pur și simplu ne facă să ieșim în evidență, altele ne fac să părem niște ființe spălăcite și triste. Asta pentru că nu adaptăm culoarea tonului pielii. Și, atenție, tonul pielii nu înseamnă culoarea ei. Mai degrabă, acesta este determinat de cantitatea de melanină din piele. Și, în plus, tonul nu poate fi schimbat nici de probleme dermatologice, nici de bronzare.

Când vorbim de tonuri ale pielii vorbim de: rece, cald și neutru. Pentru a le determina există o serie de metode, eu vă las doar un exemplu:

Deci: care sunt culorile potrivite în funcție de tonul pielii? Vă invit să dați click pe tonul vostru și să aflați!

Ton cald
Culorile potrivite sunt: bej, crem, oranj, corai , muștar, galben, maro, verde, galben-verzui, rosu cald.
Ton rece
Culorile potrivite sunt: albastru, roz, mov, verde, navy, magenta și albastru-verzui
Ton neutru
Orice culoare este potrivită.

Evernisaj: outlet și second hand pentru cumpărături inteligente

Recapitulând: moda e fermecătoare, dar, totodată e și uniformă. Trendurile apar și dispar cu viteza luminii. Așa că cel mai bine este să rămânem fideli stilului personal. Urmând regulile descrise de mine mai sus, succesul e garantat și, totodată, nu vom arăta ca toate persoanele întâlnite pe stradă. Cu aceste 7 reguli bine-stăpânite, stilul nostru nu va fi doar impecabil, ci și original!

Trebuie să ne orientăm spre piese care să aibă o oarecare coerență puse împreună. Totodată, trebuie să ne raportăm la silueta și tonul pielii, dar fără a ne pierde spiritul ludic și curajul de a experimenta.

La toate acestea mai adăugam și un loc smart de făcut shopping, un loc despre care v-am tot scris azi, dar care merită atenția noastră: Evernisaj outlet și second hand cu produse unice. La ei găsiți îmbrăcăminte de damă și bărbat, dar și accesorii vestimentare – toate de branduri cunoscute.

7 reguli și un outlet pentru un stil unic (5)
sursa foto: evernisaj.ro, editare: canva pro

Atenție totuși! Fiecare produs din outlet-ul Evernisaj este unic (există doar unul din fiecare model și măsură). Așa că nu trebuie stat prea mult pe gânduri!

Dar, practic, asta era și ideea, nu? Să fim unice prin stilul nostru!

Eh, dar eu am vorbit mult azi și sper ca articolul acesta să vă fie de folos! Acum, însă, e rândul vostru să-mi spuneți ce reguli aplicați pentru a avea un stil unic și memorabil? De unde vă faceți cumpărăturile? Apelați și la magazine tip outlet?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: