CashClub. Economișești cumpărând și uiți de pușculiță

CashClub
sursa foto: canva.com

Cuprins

Recunosc: am un viciu. Unul grav. Oricât a încercat mami să mă învețe să-mi strâng banii într-o pușculiță, în șifonier sub stratul gros și dens de pulovere, sub saltea, în cont – nu a reușit. Deși administrez bugetul unui departament destul de mare dintr-o multinațională (lucru ce mi-a atras reputația de zgârcită printre colegi), nu sunt cea mai chibzuită persoană când vine vorba de banii proprii. Asta pentru că viciul meu e shopping-ul – mai ales cel online.

Sunt adepta acestei metode de a cumpăra de ani de zile. Sunt corporatistă, iar programul nu-mi permite să merg prin magazinele fizice oricât mi-aș dori. În online rar mă lovesc de problema de a nu găsi ce-mi doresc, uneori găsesc promoții mult mai atractive decât în magazinele fizice și lista poate continua. Pe scurt, e mult mai mișto să cumperi online! Iar eu cumpăr, nu mă joc! Cărți, haine, pantofi, ceaiuri, cosmetice, produse tech – nimic nu-mi scapă.

Dar,  oricât mi-ar plăcea, nu trăiesc în vreo bulă de cristal. Nu sunt vreo Alice Walton*. Așa că trebuie să-mi țin viciul sub control. Uneori e greu, recunosc, mai ales când văd o pereche drăguță de pantofi și trebuie neapărat să o am deși nu mai am unde să o pun. Dar, fac și eu ce pot! Despre asta e vorba azi: cum economisesc și cum aplic deviza #farabaniaruncati folosind platforma de cashback CashClub. V-am făcut curioși? Eh, asta și speram!

Cum am început să economisesc?

5 moduri de a economisi
vizual creat folosind Adobe Spark

Mai țineți minte primii voștri bani? Primii-primii! Mă refer la cei făcuți din colindat. Ce-ați făcut cu ei? Eu am dat iama într-o librărie și mi-am luat o păpușă cu o rochie verde ca de prințesă. Și ce mândră am fost de ea!

Au urmat alții apoi, din meditații la engleză, din scris online… Au venit și salariile. Dar, până ce nu m-am mutat la casa mea și mi-am luat absolut totul în frâu am realizat că aveam nevoie de un planning mai strict al cheltuielilor. Prima lună a fost haotică. Voiam să gătesc tot ce mamei i se părea o rețetă din care sigur nu iese nimic (cum ar fi lava cake). Mi-am luat mult prea multe chestii pentru bucătărie și nici acum, după 3 ani, nu știu unde să le pun așa că sunt peste tot.

De haine, pantofi și cărți nu mai zic – de ele eram obsedată și înainte, dar cum aveam un două treimi de dressing doar pentru mine și o cameră în plus – am profitat. Și, evident, așa am ajuns aproape pe zero.

Aveam nevoie de un plan, așa că am deschis un Excel și am început să îmi listez cheltuielile pe tipologii: utilități, rată, mâncare, cheltuieli pentru blog și nice to haves (adică lucruri pentru suflețelul meu). În dreptul fiecăreia am notat suma pe care eram dispusă / trebuia să o aloc (iar la ultima categorie am alocat nici jumătate din cât cheltuiam de obicei: 200 de lei).

De asemenea, mai în stângă am notat și un obiectiv: în trei luni trebuia să strâng bani suficienți pentru un city break de două persoane în țară. Mai la stânga mi-am notat și suma ce îmi rămânea după toată împărțirea: de aceea mi-am propus să nu mă ating, avea să fie plasa mea de siguranță.

La finalul celor trei luni chiar am fost uimită să văd că planul meu  funcționase. Singur, în prima săptămână îmi fusese greu. Intrasem parcă într-un sevraj shopaholic. Verificam site cu site, din oră în oră… Dar, când am văzut că nu doar îmi atinsesem obiectivul, ci aveam și o plasă de siguranță de aproape 4000 de lei mi-am zis că ar fi cazul să mă răsplătesc cu o geantă de firmă.

Bine, nu am dat toți banii pe geantă, mare parte am decis să îi pun într-un cont de economii și acolo sunt și-n ziua de azi, ba chiar au făcut și pui.

Cashback folosind CashClub noul meu mod preferat de a economisi

cashclub
sursa foto: Facebook CashClub

Să nu credeți, totuși, că am devenit chibzuită dintr-o dată. Am avut și recidive. Cumva e de înțeles: cum alții nu se pot lăsa de fumat nici prin metoda lui Allen Carr, așa nici eu nu mă pot lăsa de cumpărături!

Dar, recent am aflat din blogosferă despre CashClub și pot spune că am avut o revelație! Practic folosind fie extensia, fie aplicația pentru telefon, pot primi înapoi un procent din suma pe care o cheltuiam cumpărând… diverse online. Cumva, lucrul acesta m-a făcut să mă simt un pic mai bine. Nu mai cheltui inutil, ci chiar primesc bani înapoi (poate fix suma pe care aș plăti-o pentru transportul unui produs). Asta pentru mine înseamnă un singur lucru: acel „#farabaniaruncati” de la începutul articolului.

Ce înseamnă mai exact principiul cashback și cum funcționează CashClub?

Cashback înseamnă, practic, să primești bani înapoi. Cu toții poate ați auzit de marketing-ul afiliat. Dacă nu știți, ei bine, vă explic pe scurt! Persoanele înscrise în programele de acest tip, utilizează link-uri de afiliere primesc un procent din suma cheltuită de o persoană care accesează acel link.

Link-urile din platformă sunt și ele link-uri de afiliere, dar spre deosebire de platformele de marketing afiliat, procentul este împărțit între CashClub și cumpărător.

Altfel spus, folosind CashClub, economisesc cumpărând. Prin platforma lor am acces la 800 de magazine / afaceri partenere între care: Auchan, Flanco, Libris, Elenfant, Cărturești, Answear, Fashion Days, Decathlon, Autonom și altele. Comisioanele sunt extrem de tentante, iar banii pot fi retrași din cont după ce strâng suma de 50 de lei (evident, din comenzi ce nereturnate).

În plus, pe CashClub pune la dispoziție și un comparator de prețuri pentru a lua decizia corectă.

Întreg procesul poate dura până la 45 de zile: 30 de zile aprobarea comisionului (se așteaptă expirarea termenului de returnare) + 15 zile perioada în care magazinul plătește comisionul către CashClub. Deci, e timp destul și pentru mai mult shopping și adunat și mai multe comisioane.

De asemenea, cei care își invită prietenii în club primesc 30 de lei pentru fiecare persoană care își activează un cont și plasează o comandă.

Cum puteți beneficia și voi de beneficiile CashClub? Simplu, trebuie să instalați extensia CashClub pentru Chrome, ori să instalați aplicația pentru telefon folosind unul din butoanele de mai jos:

Dar, hai să vă arăt pe rând cum se instalează extensia și aplicațiile (urmăriți animațiile). În plus, m-am gândit să vă scriu și ce plusuri și minusuri consider că au.

Extensia Chrome CashClub

CashClub extensie
sursa foto: cashclub.ro, edit: Canva Pro

Aplicația CashClub

CashClub aplicație
sursa foto: cashclub.ro, edit: Canva Pro

Concluzii și un scurt test despre cashback și CashClub

Vedeți că nu-i greu? Din câteva click-uri vă puteți înscrie și voi în CashClub și să vă bucurați de beneficiile sistemului cashback! Gândiți-vă doar: așa puteți economisi cumpărând! Sună de parcă ar fi un vis, nu? Ei bine, e o realitate!

Acum, în vremurile noastre, chiar e mult mai ușor să economisim. Da, e și partea plictisitoare poate de planning a cheltuielilor, dar e și partea distractivă. Vorbesc de partea care ne face să uităm de pușculiță, saltea și toate cele.

Acum economisim de fiecare dată când plasăm o comandă, v-am zis! Iar pentru a mă asigura că ați înțeles mesajul, am pregătit și un scurt test pentru voi! (Nu uitați să apăsați la final „Răspund” și să vedeți care au fost răspunsurile corecte, cele marcate cu verde.)

[qsm quiz=4]

Acestea fiind zise, pot doar să vă mai spun că sunt tare curioasă ce părere aveți despre CashClub și ce rezultat ați avut la test! Dați-mi un semn în comentarii!

* Alice Walton = cea mai bogată femeie din lume în anul 2020 conform Forbes.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021 proba nr 5.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021