Noul meu vis începe cu 3 hale metalice Frisomat

visul meu 3 hale de la frisomat
sursa foto: frisomat.ro & canva.com, edit: Canva Pro

Cuprins

Sunt un contrast, dar cumva funcționez așa. Sunt o combinație de funcțional și emoțional. Sunt o corporatistă enervant de calculată de luni până vineri de la 8 la 16, uneori intru și în prelungiri. Dar, după ce închid laptopul de serviciu mă transform în cealaltă eu. Visătoarea.

Oricât de calculată aș fi, oricât de organizată, sunt și visătoare. Fac asta de când mă știu. Visez cu ochii deschis. Visez pe hârtie reală sau virtuală. Visez oricum… Dar, partea bună e că îmi și pun în practică visurile. Astfel, m-aș hrăni cu iluzii, iar cealaltă latură a mea nu ar fi de acord cu asta.

Cel mai nou vis pe care vreau să-l pun în practică? Un spațiu multifuncțional. Ca mulți alți corporatiști, pandemia m-a consemnat să lucrez de acasă, iar asta are atât aspecte pozitive cât și negative. Îmi e dor de interacțiune, de zumzet, eu nu pot lucra în liniște! Nu mai zic și de efectelenegative ale sedentarismului a.k.a kilogramele în plus.

Așa că m-am gândit la un spațiu de coworking unde oricine poate închiria un birou (evident, cu respectarea normelor de siguranță sanitară aflate în vedere). Dar, cum mulți colegi de-ai mei au și copii și mereu povestesc de cât de greu e să se organizeze să-i ducă și să-i ia de la grădiniță sau de la școală, visez și la o grădiniță particulară și un afertschool pentru copii mai mari.

Sună complicat? Sincer, mie nu mi se pare chiar un OZN, e ceva realizabil, ceva util și care, veți vedea, va fi un real plus pentru societate.

Dar, proiectul acesta va fi diferit: nu vreau o clădire clasică, vreau una cu un aspect inedit și totodată funcțională. Așa că o să apelez la Frisomat pentru un proiect hală metalică.

Am încredere în ei pentru că știu deja că au experiență în a construi orice… de la o hală industrială sau agricolă, la hangare pentru avioane, centre de echitație și săli de evenimente. Însă motivele pentru care îi aleg sunt mult mai multe, așa că vă propun să începem cu ele, iar apoi să revenim la visul meu.

De ce Frisomat?

1. Experiență

Frisomat este o companie de familie fondată în Belgia acum 43 de ani. Până în prezent a ajuns să aibă 14 filiale internaționale, între care și una în România, la Piatra Neamț.  Dar, înainte de a vă mai spune despre povestea companiei, haideți să descoperim câteva cifre cheie:

De la prima lor hală,  an cu an, proiectele s-au diversificat și, odată cu ele, compania și-a diversificat serviciile. În prezent, sunt singurul constructor internațional de  structuri metalice care se ocupă de întregul proces: cercetare și dezvoltare (R&D pour les connaisseurs), proiectare, producția integrală a componentelor, transport, asamblare și service pentru halele produse.

„Este ceva unic. Dar, desigur nu ne oprim aici”. – spune Kris Oorts, CEO-ul companiei

Datorită numeroaselor sale filiale internaționale, găsim hale Frisomat peste tot în lume de la Antwerp la Zanzibar. La nivel mondial, au peste 450 de montatori, iar între aceștia echipele filialei din România se remarcă prin profesionalism și performanță. Probabil din acest motiv, s-au impus în cei 25 de ani (ce vor fi împliniți în 2021) drept un partener de încredere pentru 869 de antreprenori din țară. 

Pentru mine, toate aceste lucruri contează. Lucrez cu zeci de furnizori zilnic și am criteriile mele de selecție foarte bine stabilite. În România, durata medie de funcționare a afacerilor este de 10 ani. Frisomat însă îmi dovedește prin prezența sa pe piață încă din 1996 că este o companie de încredere, matură și pregătită să funcționeze cel puțin încă atât. În plus, cum eu pilotez și performanța departamentului meu, chiar am un defect profesional și nu aș colabora decât cu cei ce îmi pot dovedi prin KPI performanța.

2. Inovație

visul meu 3 hale de la frisomat
sursa foto: Facebook Frisomat România

Frisomat, cum spuneam se ocupă de tot procesul: de la proiectare la montare și chiar mai mult. Totodată sunt atenți și la nevoie fiecărui client. Astfel că vin cu soluții personalizate pentru fiecare client în funcție de nevoile sale, de specificul zonei (de ex. încărcarea solului). În plus, inovează constant, de pildă, halele lor din oțel galvanizat sunt cu 20 de tone mai ușoare decât ale concurenței. Asta le face mai ușor de transportat și chiar mai economice pentru client. Mai zic iar de KPI? Cred că ați înțeles, toate inovațiile lor duc la un raport calitate-preț ce nu poate fi ignorat.

3. Partener

Ce nu v-am spus eu la început e că sunt și blogger. Bine, asta era logic. În această calitate, am avut ocazia de a interacționa cu Ionuț Rădulescu (Director Comercial) și Csaba Demeter (Marketing Manager) în cadrul unei conferințe online organizate pentru superbloggeri. Așa, am avut ocazia de a cunoaște compania, de a înțelege cine și cum sunt oamenii din spate. Am realizat că sunt și ei tot ca mine: în parte raționali, profesioniști, dar sunt și umani, buni storytellers (pentru cei ce cred că o prezentare de genul e plictisitoare, nu știți cât vă înșelați).

Pe scurt, i-am simțit ca pe niște oameni de echipă, iar eu cu astfel de oameni ador să lucrez!

Am mai aflat de la ei și că Frisomat oferă suport și consultanță în obținerea diverselor autorizații sau cu privire la diversele tipuri de instalații necesare pentru hala ce se dorește a fi construită. Cu alte cuvinte, merg cu un pas mai departe! Iar eu sunt mai mult decât bucuroasă să aflu asta! Cum ziua mea e atât de plină, proiectul la care visez mi-ar acapara tot timpul care mi-ar mai rămâne… Așa că am nevoie de tot sprijinul pe care-l pot obține!

„Fiecare om se simte acasă, la Frisomat și deși compania a devenit un jucător global, spiritul de familie creat în 1978 nu s-a pierdut. Succesul nostru este construit pe crearea de relații durabile și solide atât în interiorul companiei, cât și cu partenerii noștri” spune Guy Sommers, fondatorul Frisomat

frisomat
sursa foto: frisomat.ro

4. Sustenabil

Nu știu voi, dar pentru mine grija pentru mediul înconjurător e extrem de importantă dintr-un milion de motive. La Frisomat nu există, de exemplu, oțel rezidual, totul este re-folosit. În plus, sursele lor de energie sunt în mare parte surse alternative. Și, da, încă o bilă albă pentru ei!

5. FRISOCare extra-grijă pentru clienți

Însă ce mi-a plăcut cel mai mult la ei e că serviciile Frisomat continuă și după construcția halei. Prin serviciul FRISOCare, sunt în permanent contact cu clienții, le oferă sfaturi și mentenanță pentru halele lor (un fel de garanție extinsă peste perioada standard de 3 ani pentru structura metalică).

De ce important acest lucru pentru mine? Pentru că biroul în care eu îmi desfășuram activitate înainte pandemie e tot într-o hală metalică și știu care sunt problemele ce apar și cât de greu să faci mentenanța unei astfel de clădiri fără un partener de încredere!

visul meu 3 hale de la frisomat
sursa foto: frisomat.ro

Revenind la visul meu...

Am făcut tot acest intermezzo despre avantajele pe care le văd eu în colaborarea cu Frisomat pentru a vă arăta, în linii mari, de ce îi consider eu partenerul ideal pentru visul meu. Acum să ne întoarcem la ideea mea, cealaltă vedetă a articolului.

E important să știți și că m-am gândit în detaliu la modul în care va fi construit și decorat interiorul. Structura va fi cea tipică pentru o sală de evenimente de la Frisomat. Fiecare hală va fi construită separat, dar toate vor fi interconectate printr-o alee acoperită comună (un soi de tunel). Pereții vor fi bine-izolați fonic pentru că sigur, la grădiniță va fi ceva zgomot, iar adulții sigur vor avea nevoie de liniște. De asemenea, pereții vor fi izolați și termic folosind o combinație de de vata minerală și panouri sandwich pentru un ambient plăcut și un consum optimizat al sistemului de climatizare.

Acoperișul va fi în două ape, iar pentru a asigura cât mai multă lumină naturală, pe 10% din suprafața sa vor fi instalate iluminatoare.

La exterior, halele vor fi similare, la interior, însă, vor fi diferite. Cea pentru grădiniță va avea pereți în culori vii, un spațiu cu podea capitonată pentru joacă, o sală de lectură, una de mese și una de somn. Birourile adulților vor fi decorate în stil industrial, lăsând grinzile metalice vizibile, dar totodată voi opta pentru o pardoseală din lemn și niște panouri decorative din același material pentru un contrast interesant. Zona de afterschool pentru copii mari va fi similară cu grădiniță, dar aici în locul sălii de joacă va fi o sală de activități practice cu un decor semi-industrial ca în zona   de birouri.

Nu-i așa că visul meu are un contur frumos?

visul meu 3 hale de la frisomat
sursa foto: frisomat.ro/superblog.eu, edit Canva Pro

Extra-provocarea pentru pentru Frisomat

Cum vă scriam mai sus, Frisomat ține aproape de clienții săi. Însă eu i-aș provoca și altfel. Nu știu ce ar putea face ei diferit în domeniul lor de activitate, dar știu ce mi-ar plăcea să-i văd făcând!

Cum sistemul românesc are carențe grave la capitolul „pregătire pentru nevoile reale de pe piața muncii”, mă văd implicându-i într-un proiect CSR care să viseze formarea copiilor pentru viitor. Astfel, i-aș invita să susțină în cadrul programului de afterschool următoarele ateliere:

Văd asta ca un mare bonus în formarea profesioniștilor de mâine. Iar de asta avem mare, mare nevoie! În plus, văd în asta un bonus și pentru ei: depistarea precoce și formarea unor meseriași sau ingineri care vor duce afacerea cel puțin încă 25 de ani!

Eh, și asta a fost! Cum vi se pare visul meu? E prea îndrăzneț sau e ceva realizabil? Mie mi se pare un pic din ambele, căci dacă nu ar fi și îndrăzneț, nu mi l-aș lua ca provocare! Și, încă o întrebare, voi ce vis v-ați construi alături de Frisomat?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021