Parchet cu suflet pentru case acasă. Alma Parchet

alma parchet
sursa foto: superparchet.ro, edit: Canva Pro

Cuprins

Dacă ar putea vorbi, casa mea ar avea multe povești de spus. Sunt, cred sute de povești despre noi, despre momentele când ne strângem cu toții, despre zâmbete, despre lucruri bune sau mai puțin bune. Asta înseamnă acasă: e mai mult decât o casă, e locul care ne strânge toate poveștile.

Evident, printre acestea, s-ar strecura și poveștile despre grija și atenția pe care am depus-o în clădirea ei. Acest articol este despre una dintre aceste povești.

Nu îmi place să fac rabat de la nimic. Iubesc confortul, țin extrem de mult la calitate și, sincer nu mă uit la preț. Acest lucru nu e un moft, ci, mai degrabă e respect: pentru mine, familia și casa mea.

Desigur, o casă care să fie acasă, să fie construită respectând standarde înalte de calitate nu se clădește cu una cu două. Așa că i-am lăsat întotdeauna pe specialiști să-și facă treaba. Inclusiv în cazul unor acțiuni pe care mulți preferă să le realizeze în regim do it yourself. Mulți preferă să aleagă acel „parchet laminat” care se montează în doi timpi și trei mișcări. Dar, acela e un produs din material compozit și reziduuri lemnoase învelit într-un strat de PVC. Eu am vrut un parchet adevărat, din lemn pur. Și, totodată, am avut nevoie de un parchet pentru încălzire în pardoseală.

parchet
sursa foto: superparchet.ro, edit: Canva Pro

Cum am ajuns să găsesc cea mai bună variantă de parchet pentru încălzire în pardoseală?

Pe piață există numeroase tipuri de parchet. Nici nu știam pe care să îl aleg! Primul instinct era să aleg după culoare. Știam că vreau ceva într-o nuanță caldă, primitoare, ceva care să îmi transmită sentimentul de acasă. Bine, mintea mea era la podeaua sublimă a unei ceainării din Pitești situată într-una dintre puținele clădiri istorice aflate încă în picioare. Mai precis, e vorba despre un parchet din lemn masiv cu design petit d’Arenberg (un fel de „broderie” realizată din parchet). Ah, podeaua aceea e poezie! Ea m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil și complet de parchet.

Dar, cum să era să găsesc parchetul ideal? Și, totodată, cine avea să se ocupe de montarea lui? Viața mea și a soțului meu era (și e) un carusel de ședințe, task-uri, delegații, aveam nevoie și de o soluție pentru toate acestea.

Am vizitat zeci de showroom-uri. Însă am primit mereu răspunsuri seci care mă lăsau mai mereu în ceață. Cum calculam necesarul de materiale adiționale pentru montaj? Cum făceam cea mai bună alegere, dincolo de criteriile estetice? Toate acestea erau necunoscute ce prinseseră rădăcini în mintea mea.

Văzând că nu am sorți de izbândă dincolo de „Nu știu, doamnă, întrebați la colegu’ când vine” am decis să-mi mut căutările online.

Așa, din click în click am ajuns pe site-ul Alma Parchet și, cumva, am simțit că am găsit răspunsul la tot!

Ce am găsit pe site-ul Alma Parchet?

În primul rând, am găsit informații, produse de calitate, consultanță, dar, mai important, serviciul de montaj la cheie. Până la urmă, cine își poate imagina doi corporatiști hipsteri ce stau toată ziua cu nasul în laptopuri, cum suntem eu și soțul meu, punând parchet? Ar fi o comedie: probabil am încerca să rezolvăm totul cu vreun macro în Excel. Cred cu tărie că asta e treabă de specialiști.

Alma Parchet dispune de personal pregătit și experimentat. În plus, oferă și o garanție de doi ani pentru lucrările de montare la cheie. Tot ei se ocupă de măsurători, de calculul necesarului de materiale și transport. Iar asta pentru noi înseamnă nu doar economie și 0 bătăi de cap, ci și o garanție a lucrului bine făcut. Așa că nu am stat prea mult pe gânduri și i-am sunat.

Tipuri de parchet. Care e cel potrivit pentru încălzirea în pardoseală?

Deși credeam că eram pregătit temeinic în ceea ce privește subiectul, discutând cu specialiștii Alma Parchet am realizat că știam doar o mică parte. De fapt, erau mult mai multe tipuri decât cele pe care le aveam eu în minte. Chiar mi-am luat și ceva notițe în agenda mea:

Desigur, eram tare tentată să aleg un parchet din lemn masiv, cu forme personalizate și un model special creat cu ajutorul maeștrilor parchetari. Dar, opțiunea cea mai bună pentru nevoile mele nu era neapărat aceasta.

Cel mai bun parchet pentru încălzirea în pardoseală este cel dublu stratificat sau triplu stratificat, dar și cel masiv fabricat din anumite esențe de lemn merbau, iroko, teak, doussie.

Sfătuită de echipa Alma Parchet, am ales un tip stabil dimensional și anume un parchet dublu stratificat cu o grosime de 10 milimetri și densitatea de 755 kg/m3. Ca esență, am ales stejarul, pentru că are un aspect natural dat de nervurile și nodurile ce par să îl „deseneze”. Totodată, am apreciat și culoarea caldă, dar și faptul că modelul ales avea un strat de uzură de 3,7 milimetri ce-mi va permite să optez pentru o refinisare atunci când voi dori o schimbare. Pentru început, am ales un finisaj mat (mi se pare mai elegant și mai cald așa).

Alte motive pentru care am ales esența de stejar? Este un lemn durabil, rezistent la șoc și lucrează puțin în timp.

alma parchet cu suflet
sursa foto: superparchet.ro

Desigur, eu am fost sfătuită de specialiști. Și, am avut norocul de a fura câte un pic de la ei. Așa că îmi permit acum să vă ofer și câteva sfaturi cu privire la alegerea parchetului potrivit pentru  sistemul de încălzire prin podea:

Cum ne-a salvat serviciul de montare la cheie de o groază de treabă?

Scriind acum aceste rânduri, realizez cât de înțeleaptă a fost alegerea de a apela la serviciul de montare la cheie. Cum vă scriam, noi sigur nu ne-am fi descurcat. Pe lângă aspectele de mai sus, care, oricum sunt destul de greu de înțeles pentru neinițiați, mai sunt și aspectele legate de montaj. Trebuie respectat un anumit grad de umiditate în șapă, trebuie realizată o montare specială, nu e chiar sistemul acela click-clack ca în cazul parchetului laminat (dar cred că v-am scris asta deja).

Probabil am fi avut nevoie de un dicționar pentru a înțelege totul. Dar, datorită echipei Alma Parchet și a serviciului lor de montare la cheie totul a fost extrem de ușor. Practic, după ce am  ales tipul de parchet, ei au venit, au măsurat și au pregătit necesarul. Apoi, după ce instalația de încălzire a fost instalată și racordată, iar toate celelalte necesități tehnice au fost îndeplinite, parchetul nostru a fost montat.

alma parchet cu suflet (3)
sursa foto: superparchet.ro

Practic, totul s-a realizat cu minim de efort pentru noi, dar cu maxim de grijă pentru casa noastră! Lucrul acesta m-a bucurat teribil! Și pe cine nu? Am folosit acel timp, pe care nu știu cum altfel l-aș fi câștigat, cumpărând mobilă și decorațiuni pentru noua noastră casă.

Planuri de viitor

Am scris aceste rânduri, stând turcește pe parchet. În casă domnește armonia aceea călduroasă ce te liniștește și inspiră. Îmi place să scriu așa, direct pe podea. Parcă simt cum toată energia lemnului mi se insinuează prin toate terminalele nervoase. Sunt mulțumită de rezultat: un articol despre experiența mea și știu sigur că va fi util cuiva, cândva.

Îmi ridic ochii din laptop și privesc în jur. Am o casă tare frumoasă. O casă acasă, cum îmi place mie să-i spun. Reflectă toată grija pe care am pus-o în ea.

Însă grija e o constantă, așa că mereu vin cu idei de îmbunătățiri. Acum, de pildă mă gândesc, să-mi construiesc un deck exterior. Evident, tot cu sprijinul echipei Alma Parchet. Chiar fac niște lucruri tare frumoase! Și, sigur îmi vor mai veni idei cu tot acest cadru inspirator pe care mi l-am conturat cu ajutorul lor!

Articol scris cu drag pentru proba nr. 9 din cadrul Spring SuperBlog 2021. Am intrat deja în a doua jumătate a competiției. Mai țineți-mi pumnii încă puțin, am nevoie!

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: