Femeia e o ecuație, soluția cadoului ideal stă în bijuterii

bijuterii indira
sursa foto: indira.ro, edit: canva.com

Cuprins

Când eram în școala generală, un profesor ne-a spus că totul poate fi transpus în ecuații. Informația asta a rămas pe undeva, rătăcită într-un dosar din multele sertare ale minții. Însă nu m-am mai gândit la acest lucru. În fond, ce ar face o visătoare ca mine cu o astfel de informație? Cel mult o poate pune într-un roman. În rest… nothing, nada, niente, nichts, rien, nimic. Nu o să mă transform acum, aproape de borna 31 a vieții, în vreun Gabriel Cramer sau măcar într-un Grigore Gheba.

Dar, recent, m-a trăznit din nou gândul acesta. Și, știți ce? Pentru prima dată realizez că așa este. Totul poate fi transpus în ecuații. Cum de am ajuns din nou în acest punct? Simplu. Am realizat că se apropie aniversările prietenelor mele și am început să mă gândesc ce cadouri le-aș putea face. Eram sigură de un singur lucru: voiam să le cumpăr bijuterii. Dar de care? Fiecare are personalitatea ei. Suntem un grup atât de diferit încât e o minune că ne înțelegem de 15-20 de ani deja. În plus, la trăsăturile de caracter se adaugă și stilurile de viață complet diferite… Nu puteam cumpăra același cadou pentru toate, ar fi fost ceva complet nepotrivit!

Cum am ieșit, totuși, din impas? Scriind, evident! Am desenat un tabel pe agenda mea în care am notat la liniuță trăsăturile fiecăreia. Așa am realizat: chiar și noi, femeile, suntem o ecuație – una complexă căci așa ne șade bine.

„Înarmată” cu formulele create, am pornit căutarea de cadouri. (Mă știți doar: îmi place să fiu pregătită din timp.) Însă, în timp ce căutam, am realizat că ar fi util pentru voi să realizez un ghid de cadouri cum scopul acestui blog e acela de a împărtăși lucruri faine și utile.

bijuterii
sursa foto: Facebook @indirabijoux

Bijuteriile de la simple obiecte la cel mai bun prieten al unei femei

Înainte de a trece mai departe, poate vă întrebați de ce consider eu că a oferi bijuterii e cel mai bun cadou în cazul femeilor. Vedeți voi, acestea nu sunt un simbol al frivolități, cum ar fi unii tentați să creadă.

Încă preistorie, bijuteriile au fost folosite cu scop estetic, dar și în scopuri mai practice (de pildă pentru susținerea veșmintelor). Totodată, bijuteriile marcau și statutul social al purtătorului. Desigur, la început ele erau făcute din oase, scoici și dinți. Însă, pe măsură ce omul a evoluat, au apărut și bijuterii concepute din diverse metale. Unele bijuterii timpurii, aveau chiar și pietre, de exemplu în cazul sumerienilor care aveau o slăbiciune pentru lapis lazuli.

Însă, pe măsură ce înaintăm pe firul istoriei, descoperim că bijuteriile au început să fie oferite pe post de cadouri încă din Evul Mediu. Atunci îndrăgostiții făceau schimb de inele sau broșe în formă de inimă inscripționate cu diverse mesaje.

În zilele noastre, bijuteriile continuă să fie folosite pentru rolul lor estetic, dar și pe post de simbol al iubirii (dacă ne gândim la inelele de logodnă, de exemplu). Însă pentru noi ele nu mai sunt simple obiecte. Bijuteriile sunt povești încapsulate: ele vorbesc despre persoana care o poartă, despre felul ei de a fi, despre pasiuni. Marylin Monroe cânta diamonds are a girl’s best friend, dar se înșela!  Nu doar diamantele sunt cel mai bun prieten al unei fete, toate bijuteriile sunt și asta pentru că o definesc! Cred că  orice altă justificare pălește, așa că mă opresc aici cu expunerea.

bijuterii
sursa foto: Facebook @indirabijoux, edit: Canva Pro

3 tipuri de femei, 3 personalități diferite, 3 bijuterii - cadoul ideal pentru fiecare

Înțelegeți acum de ce consider eu că a oferi bijuterii e cea mai potrivită soluție de cadou pentru o femeie. Dincolo de istoria lor bogată, de rolul estetic pe care îl păstrează și azi, ele devin ceva extrem de personal. Altfel spus, capătă acea „valoare sentimentală”. Dar, ce cadouri oferim și cui? Există atât de multe sortimente pe piață acum încât e tare greu să iei o decizie, știu! Și nici femeile nu sunt cele mai simple ființe.

Dar, hai să dăm acum rewind la partea unde vă spuneam eu că totul e o ecuație. Și tot pe acolo vă spuneam că am reușit, pe baza lor să-mi descifrez prietenele. Tot așa, am reușit să le găsesc cadouri în doi timpi și trei mișcări deși sunt extrem, extrem de diferite!

1. Cătălina

Cătălina este săritoare. E mereu acolo când ai nevoie de ea. De fapt, e acolo chiar și când tu nu știi că ai nevoie de cineva. Totodată, are și mare grijă de ea. Nu are valențe de mama-răniților. E sofisticată în cel mai elegant sens. Transpus sub formă de ecuație, ea e așa: (săritoare – mama-răniților) + sofisticată.

Cadoul potrivit pentru ea? Un inel cu pietre naturale. Aleg inelul pentru că simbolizează continuitate și legătură. Iar ca piatră o să aleg în mod sigur piatra lunii. Are o eleganță subtilă și totodată deosebită. Datorită adularescenței sale pare o piatră desprinsă din lumea zânelor, iar ea până la urmă asta e: o zână bună.

2. Corina

Corina e romantica grupului. Dar, în același timp, e și o eroină. Să te descurci cu doi copii mici în plină pandemie mi se pare o adevărată epopee. Să mai zic că deși e delicată precum o floare e inginer în industria auto? Eh, Cory a mea e delicată+puternică. Ce cadou e perfect pentru ea? M-am gândit la niște cercei din argint tip cuff. Știți voi, din aceia ce par a fi un șir de cerceluși ce urcă pe ureche. Combinația perfectă dintre delicat și puternic, așa cum e și ea!

3.Andreea

Andreea e rebelă de când o știu. Se ia la trântă cu orice și oricine. Dar, totodată e și copilăroasă. Ea ce cea care ne aduce mereu zâmbetul pe buze, oricât de negre ar fi zilele inclusiv pentru ea. Astfel că soluția pentru rebelă + copilăroasă este o brățară din argint tip bangle. Acestă brățări sunt ceva mai rigide și uneori mai voluminoase, mereu  mi-au părut ceva stil amazoană sau, de ce nu, Sailor Moon.

Cum puteți alege și voi cadourile ideale bazându-vă pe ecuațiile mele?

Desigur, eu v-am oferit doar trei exemple. Însă tot sistemul acesta de ecuații poate fi extins și aplicat într-un mod foarte simplu pentru orice femeie specială din viața voastră.

Așezați-vă comod cu o băutură caldă alături. Luați un pix, o foaie sau agenda preferată. Gândiți-vă la ea. Cum e? Care sunt primele cuvinte care vă vin în minte? Notați-le și… voilà – ecuația ei.

Apoi puteți deja începe să căutați cadoul potrivit. Ah, încă mai aveți nevoie de ajutor? Ei bine, în continuare vă puteți folosi de tabelul de mai jos. Am pus în el diferite stiluri / modele de bijuterii și trăsăturile de caracter cărora li se pot asocia:

tabel bijuterii
sursa foto: indira.ro, edit: Canva Pro

Evident, dacă alegeți să oferiți o bijuterie cu piatră, trebuie să vă documentați și cu privire la semnificația pietrei respective. Cuarțul roz, de exemplu, este asociat cu iubirea, feminitatea și blândețea. Pe de altă parte, onixul negru are un aspect extrem de elegant și se spune că ar avea capacități de absorbție a energiilor negative. Fiecare piatră e diferită prin proprietăți și asocieri, așa că alegeți cu mare grijă!

De unde cumpărăm bijuteriile potrivite?

OK! Ar trebui să vă fie clar cum și ce alegeți până acum. Dar, mai aveți, în mod sigur, o întrebare: de unde! Răspunsul e simplu, iar pentru el nu am nevoie de ecuații: Indira. Acesta e locul unde fiecare femeie e unică, motiv pentru care și design-urile lor sunt diferite, autentice. În plus, bijuteriile lor sun bijuterii pentru fiecare zi. Nu sunt genul acela de bijuterii ce ar rămâne uitate în vreo casetă până la un mare eveniment. Sunt bijuterii ce atrag și de care nu te poți dezlipi. Și, dincolo de acestea, Indira cucerește prin minuțiozitate detaliilor în ceea ce privește realizarea produsului și ambalajul său. (Iar programul lor de loialitate este și el extrem, extrem de tentant!)

În loc de încheiere

Gata! Acum aveți la dispoziție toate datele pentru a oferi cadouri cu adevărat reușite și, mai important de atât, cadouri cu însemnătate. Mai ales acest al doilea aspect e important. Un cadou poate oferi oricine, dar unul care să fie special, să însemne ceva pare un lucru un pic mai dificil. Dar, nu-i așa că noi, femeile, nu mai părem chiar atât de complicate? Cadoul ideal pentru noi e atât de la îndemână!

Sursa foto animație: indira.ro, edit: Canva Pro

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021. Proba nr 10.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021