Despre alegeri inteligente și cumpărături online. Sfaturi de la o expertă în shopping

cumpărături online
sursa foto: canva.com

Cuprins

Printre multele calități pe care le posed și-l încântă pe soțul meu până la exasperarea maximă se numără, evident, shopping-ul. Dressing-ul meu dă pe afară? Nu-i problemă, mai e loc în al lui? Așa că mi-am luat drept cauză să umplu până le refuz și acea parte… Problema e dulapul de pantofi, acolo nu prea mai e loc nici pentru un pantofior de bebeluș, dar o rezolv eu și pe asta!

Nu vă gândiți, însă, că pasiunea mea pentru shopping se limitează la obiecte vestimentare. Cumpăr cu aceeași ardoare orice de la ingrediente pentru te miri ce preparat îmi mai dă prin cap la cosmetice, vase pentru gătit sau servit mâncarea, odorizante de cameră. Practic, aș putea spune că sunt o persoană strângătoare, nu?

Sigur, acum vă întrebați când am eu timp și de shopping? Știți doar: am un program extrem de încărcat. Ei bine, eu fac 99,9%  dintre cumpărături online. Știu că mulți încă privesc cu scepticism acest mod de a cumpăra, dar pentru mine e de departe cel mai bun. Așa îmi achiziționez inclusiv produse care s-ar găsi într-un supermarket.

De ce am eu atât de multă încredere în shopping-ul online? Unde găsesc oferte interesante? Hmmm, probabil cu asta trebuia să încep, dar mă știți: una dintre multele mele calități e și vorbăria.

cumpărături online
sursa foto: canva.com

Avantajele de a face cumpărături online

Cum programul nu-mi permite să bat magazinele atât de mult pe cât aș vrea, mi-am mutat atenția către magazinele online cu mult înainte de pandemie. Am făcut asta dintr-o mie de motive, dar cum țin mult la timpul vostru, o să vi le enumăr doar pe cele mai importante (dați click pe fiecare pentru detalii):

Nu trebuie să-mi fac program pentru a face cumpărături online. Pot cumpăra chiar și-n timp ce-mi fac exercițiile pe banda de alergat pe care mi-am cumpărat-o, evident, tot de pe net.  Pot face cumpărături chiar și când sunt la muncă atunci când am timp de o pauză scurtă.

Serios acum, așa scap de oribilul cărat de bagaje. Și, deja cred că vă e clar că eu cumpăr, nu glumă! Unde mai puneți că atunci când cumperi de o anumită sumă transportul e gratuit?

Nu-mi fac griji că nu găsesc produsul dorit. Online există mereu o soluție chiar și atunci când produsul nu mai e pe stoc, pot afla fix momentul în care acesta va reveni. Și, evident, mai sunt și precomenzile!

În online găsesc mereu oferte mult mai atractive decât în magazinele fizice.

Practic, cumpărăturile online mă ajută să scutesc timp, efort, bani și să găsesc mai ușor ceea ce îmi doresc!

Sfaturile mele pentru a face cumpărături online într-un mod inteligent

sursa foto: negociat.ro

Știu, știrile abundă de informații despre țepe online. Însă, trebuie să știm să facem alegeri inteligente.

Cum vă spuneam, eu cumpăr online inclusiv produse pe care le-aș găsi într-un market. Asta pentru că online pot găsi produse care în magazine nu se găsesc, ori sunt un pic mai rezonabile la preț (cum ar fi cafeaua proaspăt prăjită single origin Nicaragua de la The Coffee Shop).

Cum fac, cum de-mi iese? Ei bine…

1. Cumpărați... „local”

La fel ca mine, sigur și voi ați auzit de tot felul de site-uri asiatice cu nume desprinse parcă din poveștile Șeherezadei. Eu una prefer să cumpăr de pe site-uri autohtone, site-uri care dau datele de contact vizibile în caz de nevoie. (Sincer, e mult mai ușor să discuți cu cineva în limba română decât cu cineva în limba engleză – mai ales când nu e limba nativă a niciunuia.)

2. Urmăriți reducerile

Urmăriți constant site-urile care vă interesează, abonați-vă la newsletters. Așa veți afla din timp despre diverse oferte și campanii (iar în online acestea au loc extrem de des).

3. Atunci când vreți să cumpărați mai multe produse de același tip, alegeți un marketplace care să vă permită să negociați

sursa foto: negociat.ro

Poate v-ați mutat la casă nouă și căutați cele mai faine pahare de sticlă și becuri smart, ori poate căutați idei de cadouri pentru a le oferi colegelor de birou cu ocazia Mărțișorului, ei bine soluția o găsiți tot online.

Mai exact, un marketplace care să vă permită și negocierea directă cu vânzătorul e soluția pentru voi!

Personal, cred că acesta era marele minus al cumpărăturilor online: lipsa interacțiunii și a posibilității de a negocia pentru cantități mari în așa fel încât să obțineți o înțelegere de tip win-win cu vânzătorul.

Însă recent am aflat despre platforma Negociat.ro care a umplut acest gol. În platformă sunt înscriși 250 vendori care pun la dispoziție peste 120.000 de produse. Însă partea cea mai bună nu e varietatea, ci faptul că atunci când doriți să cumpărați peste 10 bucăți din același produs, puteți apăsa pe „Negociază” și nu pe clasicul „Adaugă în coș”. Așa veți intra în contact prin e-mail cu vânzătorul și puteți obține un preț mult mai bun. Și totul se desfășoară extrem de simplu, stați doar să vedeți procesul!

Care sunt primii pași spre negociere pe marketplace-ul Negociat.ro? (Tutorial Video)

Simplu, nu? Practic totul se desfășoară cât am spune 1, 2, 3 pe acest marketplace online!

Beneficiile negocierii

Poate și voi v-ați gândit nu o dată să cumpărați mai multe produse de același tip și ce bine ar fi fost să puteți negocia pentru asta. Ei bine, acum se poate! În plus, prin negociere, puteți obține și alte beneficii pe lângă cele financiare cum ar fi niște condiții de livrare mai bune. Practic, la avantajele cumpărăturilor online despre care vă scriam mai sus se adaugă și acestea două: un preț mai bun și condiții speciale pentru livrare.

Sigur, negocierea e o artă. Însă orice o poate învăța (și, evident, nu ar strica nici puțină asertivitate). Partea bună e că acum putem exersa această abilitate și online, nu credeți?

Bonus: dacă vreți să vă lansați în lumea afacerilor online și să experimentați negocierea și de cealaltă parte a baricadei, vă puteți înregistra ca vendor pe Platforma Marketplace Negociat.ro. Acesta este special gândită pentru a crește vânzările și, în plus, comisionul de înscriere este de 10% în primele 12 luni. (În plus, nici nu e nevoie să dețineți un magazin online.)

Concluzii

Eh, dragilor, am vorbit azi despre avantajele shopping-ului pe net. V-am dat și câteva sfaturi mai ales despre cum puteți obține un preț mult mai bun atunci când faceți cumpărături online.

Sper că acest articol să vă fi fost de folos și să vă fi inspirat! Acum e rândul vostru să-mi spuneți dacă și voi cumpărați de pe internet! Ah și mai spuneți-mi și ce v-ați cumpăra de pe o platformă ce vă permite și negocierea prețului! Sunt tare curioasă!

*clipul video a fost realizat folosind video royalty free din Canva Pro și clipuri realizare proprie.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021 proba 11.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021