Jurnal de Spring SuperBlog 2021. Săptămânile 5&6

jurnal de spring superblog 2021
foto: canva.com, super-blog.eu

Cuprins

Gata! Am pus punct și ultimului articol. Acesta și penultimul așteaptă cuminței să vadă și lumina internetului – unul mâine, altul marți. Senzația? Bucurie, ușurare și o doză mare-mare de „acum ce?”.

Nu-mi place să stau în expectativă, mai sunt doar note de așteptat. Până acum, gândurile îmi erau umplute de idei legate de ultimele articole. Acum își cam fac de cap, neliniștea dinaintea finalului îmi amintește de nerăbdarea cu care așteptam notele de la BAC. Pfff, ce vremuri! Măcar acum sunt mult mai sigură pe ce am scris, nu ca la proba de matematică.

Note și feedback

Eu una sunt mulțumită de rezultat: de cum au ieșit ultimele articole, dar și cele dinainte, de poziția în clasament. Am dat tot ce am avut mai bun, am pus un strop de suflet și ceva extra-grijă pentru cuvintele în care am îmbrăcat cerința. Întotdeauna am avut grijă să am un ton al articolului similar cu tonul canalelor de comunicare ale brandului, să vin cu un articol informativ, corect și coerent pentru cititori, să punctez vizual acolo unde e cazul nu doar pentru a da bine.

Și totuși, judecând după răspunsul la singura contestație făcută și după feedback-ul din grup primit la o altă probă la care nu m-am deranjat să depun contestație, mi-ar plăcea ca toate juriile să fie conștiente de următoarele:

sursa foto: unsplash.com

Dar, ce știu eu, am doar câteva podiumuri consecutive, cursuri legate de acest domeniu și cărți citite? La fel, mi-ar plăcea să conteze și să fie apreciată și partea de SEO. Contrar lucrurilor crezute de unii a aplica SEO în mod corect nu înseamnă a-ți transforma textul într-unul pentru roboței și nici nu e despre forme fără fond. SEO e despre modul în care structurezi informația, modul în care ușurezi parcurgerea textului și găsirea acestuia de către cititori. (Repet: asta dacă e făcut în mod corect și cu un gând la cititori, nu doar la indexare – deși și aceasta ar trebui să fie un motiv pentru care juriile ar trebui să fie atente la SEO.)

Partea bună

Dar, nu-mi înfășor prea mult gândurile în jurul ideilor de mai sus. Trebuiau ele spuse? Da, trebuiau. Însă nu acesta e focusul meu.

Focusul meu e pe articole care, știu, au ieșit al naibii de bine! Știu că vor fi apreciate și vor ajunge acolo unde trebuie.

Focusul meu e și pe comunitate, îmi place să văd cât de uniți suntem (unii) și mă bucur sincer pentru reușitele lor. Dincolo de o competiție unde îți arăți mușchii într-ale scrisului, despre asta e cu adevărat SuperBlog.

jurnal de spring superblog
sursa foto: canva.com

Sezonul aceasta, de pildă, a adus-o în cercul meu pestriț în culori de roz pe Mirela și nu știți ce plăcere e să o ai alături cu toată efervescența ei. Dar,  evident, le am și pe fetele mele, cele care erau deja în gașca mea: Mari, Mona, Denisa, Almona, Ana-Maria, Alexandra C., Alexandra H., Anaphielle, Oni. Le am și pe Ana și Potecuța, deși nu participă, dar le simt aproape.

Trăiesc pentru comentariile acide dintre Emil și Andra, dar și pentru articolele savuroase ale Danei care nu se dezice de stilul ei (ah, și săgețile Denisei). Îmi place când Daniel îmi vorbește cu bre, mă face să mă simt acasă la țară 😆 Ce vă spuneam, suntem ca o clasă zgomotoasă de-a XII-a! Atunci, clar, Claudia e doamna dirigintă, iar Albert e directorul școlii.

Cu imaginea aceasta închei această ultimă filă de Jurnal de Spring SuperBlog 2021. Voi reveni cu impresiile de final după ultimele note și fixarea clasamentului. Dar, până atunci, vă rog să-mi mai țineți pumnii încă puțin. Nu mai e mult, nu mai e mult deloc!

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021