Curățenia de Paște nu mă sperie, casa mea are factorul K

CURĂȚENIA DE PAȘTE FACTORUL K
foto: karcher.com/ro

Cuprins

În casa mea nu puteau locui doi oameni mai diferiți. Eu sunt cu scrisul și visatul cu ochii deschiși. A. e cu noile tehnologii și orice e ancorat în concret. Însă tocmai din acest motiv formăm un duo formidabil: eu – omul de comunicare și el – inginerul. Pot spune că suntem un cuplu de succes, un cuplu care reușește tot ce își propune. Istoria ne oferă multe exemple de astfel de cupluri, de la Cleopatra și Iulius Caesar la Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip.

Un alt exemplu de astfel de cuplu este cel format din Irene și Alfred Kärcher – fondatorii companiei ce le poartă numele. El – inventatorul cu mintea la inovații, ea – femeia de afaceri energică. Au fost tot un soi de mix de oameni diferiți, la fel ca mine și A. Dar, mai avem ceva în comun cu ei! Suntem pasionați de inovații și de curățenie făcută cum trebuie. Tocmai din acest motiv, am ales Kärcher drept partener pentru curățenia de Paște și pentru curățenia de toate zilele!

Știu, cuvântul acela care începe cu „c” îi cam sperie pe mulți și mai ales pe corporatiștii hiper-ocupați. Și pe mine mă speria, dar acum, nu doar că îl am pe A. drept ajutor de nădejde, îl am și pe Kärcher. Prin ale sale aparate de curățat inovatoare, am reușit să avem o casă cu factorul K!

În caz că vă întrebați, o casă cu factorul K este...

... o casă unde curățenia este realizată mereu la superlativ, dar cu minim de efort! Practic, nu vorbim de curățenie, ci de kuräțenie!

CURĂȚENIA DE PAȘTE FACTORUL K
foto: arhiva personală & karcher.com/ro, edit: canva.com

Curățenie în profunzime... chiar și în zonele dificile

Recunosc, înainte să intre Kärcher în viața mea, și pe mine mă apuca groaza atunci când trebuia să mă apuc de o rundă de curățenie temeinică. Preferam să fac orice altceva, de exemplu să deschid laptopul de serviciu și să mă pierd în tabele pivot și rapoarte. Dar, cum vă spuneam într-un articol mai vechi, lucrurile s-au schimbat după cununia civilă când am primit cadou de la mătușa mea un aparat de curățat cu abur SC3 Easy Fix Premium. Nimic nu a mai fost la fel din acel moment. Practic, totul a devenit o joacă.

Cu acest aparat asemănător cu un aspirator, reușesc să obțin nu doar o curățenie WOW, ci și o curățenie igienică în mai toate locurile din casă. Bine, la început mă cam uitam perplexă la el. Mă gândeam că va fi tare complicat să-l folosesc. Însă m-am înșelat amarnic: tot ce a trebuit să fac a fost să-l umplu cu apă, să-l bag în priză și să apăs pe un buton, iar el în 30 de secunde a fost gata de folosire.

Unde l-am folosit? Oh, în multe locuri pe care nu vi le voi spune, ci vă invit pe voi să le descoperiți completând rebusul de mai jos!

[game-crossword id="12020" ]

Aparatul de curățat cu abur a adus factorul K în casa mea

foto karcher.com/ro

După ce i-am ghicit modul de funcționare, aparatul acesta a devenit prietenul meu dintr-o grămadă de motive. Practic, e imposibil să nu-l iubesc (și sunt sigură că toți fericiții posesori de aparate de curățat cu abur Kärcher vor fi de acord cu mine). Vreți să știți de ce? Iată:

curățenia de paște
sursa foto: karcher.com/ro

Sunt sigură că și A. îl iubește tot din aceleași motive, cred că e unul dintre puținele lucruri în care suntem noi de acord. La cum îl cunosc, motivul lui preferat e cel legat de spălatul pe jos. Asta pentru că, de cele mai multe ori, cade în sarcina lui.

Da, sunt o fată norocoasă! Nu vă spuneam la început că suntem un cuplu remarcabil?

La noi totul se petrece pe bază de negociere și de făcut schimb. Bine, de când aparatul cu abur a adus factorul K în casa noastră, oricum tot ce e legat de curățenie e floare la ureche.

Locul pe care-l evitam și cum l-am făcut lună în nici 5 minute

Singura zonă pe care A. nu vrea să o negociem e bucătăria. Asta pentru că, spune el, eu sunt chef-ul casei, eu să mă descurc! Bine, cred că și el avea aceiași teamă pe care o aveam și eu: geamul cuptorului.

Știți, eu gătesc mult. De fapt, mult e chiar un eufemism aici. Așa mă relaxez eu. Astfel că, uneori las în urma mea niște dezastre mai mari decât toate uraganele cu nume de fată ce au lovit coastele Americii în ultimul cincinal. Mai ales cuptorul e cel care se pricopsește cu tot deranjul. Și, recunosc acum, mă temeam să-l curăț. Nu știu de ce, doar mă temeam. Era o senzație ce îmi urca pe șira spinării cu pași mărunți-mărunți ca de balerină și nu mă lăsa. Mereu găseam o scuză sau un „uite, mai gătesc și asta” și apoi gata, fac curat.

Dar azi, 9 aprilie, nu știu ce m-a apucat. Un curaj nebănuit, de parcă aș fi fost o altă Diana. M-am înarmat cu aparatul de curățat cu abur și cu A. pe post de cameraman (de data aceasta) și-am dat gata murdăria ce-mi stătea pe cap mai ceva ca toate scenele din Bridgerton. Vorbesc, evident, de cea de pe geamul cuptorului. Ce a ieșit? Eh, asta:

Nu cred că a durat mai mult de 5 minute, iar la final am râs amândoi. De ce oare ne temeam? Factorul K și-a spus în mod decisiv cuvântul!

Planul de bătaie pentru curățenia de Paște

Desigur, acesta a fost doar antrenamentul! Curățenia de Paște abia începe. Însă pentru mine și A. e un pic diferită. Șmotruiala aceea tradițional românească nu e pentru noi. Sincer, nici nu știu unde aș putea să o introducem. Programele noastre sunt mult, mult prea încărcate. Avem și zile când de-abia ne vedem. Evident, în acele zile nu apuc să fac mai nimic prin casă. Chestia asta sigur le înspăimântă pe mamele noastre: cum să nu faci curățenie zilnic? Eh, se poate… mai ales acum când totul e ușor.

Astfel că, planul nostru de bătaie pentru curățenia de Paște e unul lejer-lejeruț. Această „mare activitate” se va desfășura, în cazul nostru,pe parcursul a trei weekend-uri. În acest timp vom curăța atent și eficient fiecare colțișor, chiar și cele de care ne temeam. Vom spăla geamurile folosind aspiratorul de geamuri, iar cabina de duș va intra într-un amplu proces de curățare și igienizare folosind aparatul de curățat cu abur.

CURĂȚENIA DE PAȘTE FACTORUL K
foto: karcher.com/ro, edit: canva.com

Ba chiar vom ieși un pic și afară, deși locuim la bloc. De ce? L-am provocat pe A. să curățăm singuri mașina folosind o nouă jucărie: aparatul de spălat cu presiune bazat pe aceiași tehnologie inovatoare Kärcher. În plus, au și un mic extra: pot fi controlate prin intermediul unei aplicații.

Cum vă spuneam la început, la Kärcher totul este despre inovații și curățenia care contează în casă sau în afara casei! Eu și A. am aderat cu mare drag la acest crez!

Concluzii și o extra-provocare pentru voi

E clar: cu factorul K în casa mea, totul a devenit mult mai ușor și mai curat. Cred că acesta e și unul dintre secretele armoniei din cuplul nostru: ne place să facem lucrurile ușor, cu un strop de tehnologie, grijă pentru mediu și pasiune pentru curățenia wow a.k.a kuräțenia care contează cu adevărat.

CURĂȚENIA DE PAȘTE FACTORUL K
foto: arhiva personală edit: canva.com

Kärcher ne e, prin urmare, cel mai important partener (doar e creat de oameni ca noi). Eu, noi, știm ce pot aparatele lor inovatoare. Însă acum, când curățenia de Paște e în toi, vă provoc și pe voi să aduceți factorul K în casele voastre. Veți vedea cum instant îi veți da 4 de „da” și veți ajunge în etapa următoare a curățeniei care contează!

Articol scris pentru ultima probă din Spring SuperBlog 2021.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021