Work from home după mai mult de un an

work from home
sursa foto: canva.com

A trecut mai bine de un an de când am fost consemnată la munca de la domiciliu și, sincer, încă mai am mixed feelings despre toată treaba asta.

Nu m-am gândit vreodată că îmi va fi atât de dor de biroul meu, de forfotă și cafeaua ieftină de la tonomat. Dar, cel mai greu îmi e fără interacțiunea cu colegii, fără posibilitatea de a pune o întrebare fără a fi necesar să verific statusul acesteia… Da, work from home, sau télétravail (cum se spune prin firmele franceze), mi-a schimbat modul de a lucra.

Sunt, cumva, mult prea stresată să fiu mereu la timp, să nu stau prea mult în pauza de masă sau chiar la baie. Asta pentru că, deși pentru freelanceri a lucra remote înseamnă libertate, pentru corporatiști programul e la fel de strict (cel puțin pentru cei din corporația mea).

Și ce să mai spun de tentația de a sta peste program? Hai, mai e timp de un mail… Hai că e OK dacă îmi pune ședința asta la o oră după ce programul meu se încheie, în fond sunt acasă… E o capcană în care cădem mult prea des.

Dar, hai, să vorbim și despre lucrurile bune… că nu e totul în nuanțe de negru, mai sunt și griuri și alb și chiar ceva nuanțe de roz…

work from home
foto din arhiva personală

Înainte, mă trezeam la 6 și dădeam din colț în colț pentru a fi gata. La 7 eram deja în autobuz spre muncă.

Acum, nu doar că am câștigat o oră de somn. Dar, îmi încep diminețile cu totul altfel. Nu mai alerg, ci îmi savurez micul dejun și cafeaua. Ascult podcasturi în timp ce citesc mailuri, iar în restul zilei am pe fundal muzică ambientală, nu discuții de birou.

Pot schimba și locul de unde lucrez. Dimineața, lucrez din camera pe care o avem în plus momentan, cea în care scriu de obicei și pe blog. După-amiaza, mă tolănesc pe canapeaua din sufragerie, unde sunt și acum (când scriu aceste rânduri aruncând câte o ocheadă și buchetului meu de lalele).

Nu cu mult timp înainte detestam lucrul 100% de acasă. Însă mi-am revizuit gândurile și am realizat că e, cumva mai zen, în work from home. Sigur, asta până când nu pică netul sau nu auzi prea bine ce spune un alt coleg într-o ședință. Însă m-am obișnuit cu acest new normal și, sincer, nu știu dacă m-aș mai întoarce vreodată la a lucra doar o zi de acasă și patru de la birou ca înainte.

Am devenit comodă, știu… Sigur, vreo două zile la birou nu ar strica. Dar, mă gândesc cu groază cum va fi să îmi stric tot acest feng shui…

Eh, e complicat. Cel puțin pentru mine. Pentru voi cum e?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: