Spring SuperBlog 2021 – impresii de final

spring superblog 2021
sursa foto: canva.com

Cuprins

Acum că mini-vacanța s-a făcut pachet și s-a auto-arhivat undeva în sertarele memoriei e timpul să revin la treburile mele de-aici, de pe blog. Sper că sunteți cu toții bine, că v-ați tras sufletele și sunteți gata pentru tot ceea ce vine. Eu, recunosc, mai aveam nevoie de timp. Peste stratul de oboseală de la muncă s-a așezat încă unul generat de participarea mea la Spring SuperBlog. Și, chiar dacă în zilele acestea am încercat să râcâi bine aceste straturi, ei bine, nu am reușit.

Însă articolul de azi nu e despre asta, sunt obișnuită să strâng tare din dinți și să ignor surmenajul (deși o ședință la spa mi-ar prinde tare bine acum). Articolul de azi e despre participarea mea la Spring SuperBlog 2021 acum că s-a bătut gongul de final al competiției, iar clasamentul final este oficializat.

Cum a fost Spring SuperBlog 2021?

Atunci când nu te ocupi full-time de blogging și ai un job care uneori îți cere să i te dedici 200% plus o familie, a participa la un concurs precum SuperBlog înseamnă că ori nu ești în toate mințile, ori ești mama planificării. Știu, voi ați înclina să spuneți că pentru mine varianta a doua e cea valabilă, dar nu e așa. De fapt, oricât de bine m-aș pricepe la time management, e greu să jonglezi cu toate, așa că sigur îmi lipsește minim o doagă.

Da, am pornit la drum cu un mod de organizare a timpului bine pus la punct, așa cum spuneam în primul jurnal de competiție. Dar, uneori socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, altfel spus, nu pot prevede toate situațiile care se ivesc la job. A trebuit să-mi reconfigurez planul pentru a rămâne cu mintea limpede și a nu pica în prăpastia numită „burnout” de unde abia ieșisem.

jurnal de spring superblog 2021
foto: canva.com, super-blog.eu

Am tot auzit că ediția aceasta a fost mai tehnică. Ei, mie mi s-a părut normal. E, totuși, o competiție de blogging. Mie una nu mi s-a părut atât de grea pentru că eu, încă de la prima mea participare cu De-ale Dianei (nu cu Illusion’s Street) am pus accent și pe SEO în articolele mele din competiție. E un pic mai mult de muncă, dar merită. Am și acum articole scrise în edițiile anterioare care sunt citite constant sau aproape constant (și chiar aș vrea ca mai multe jurii să țină cont de acest criteriu). Până la urmă, nu scriu articole care să fie citite doar o singură dată și apoi să fie îngropate  în analele blogosferei.

Pentru prima dată am vrut să renunț

Da, ați citit bine. S-a întâmplat după o notă pe care am resimțit-o și o resimt nedreaptă. Nu cred că a fost un articol de 100, că nu-s perfectă, dar știu că putea obține un pic mai mult. Însă sunt jurii care nu știu ce înseamnă elemente vizuale, cum se creează ele (ce înseamnă cu adevărat un vizual muncit de la zero cum am avut în articolul respectiv și nu a schimba o poză dintr-un template de Canva).

De asemenea, mi-ar plăcea să se țină cont la toate probele de modul în care un blogger reușește să încadreze articolul în specificul blogului său și de timpul petrecut pentru documentare, editare materiale extra etc. Și, dacă în brief sau în podcast se oferă foarte multe informații tehnice să se specifice că ele sunt pur informative. Chestia asta denaturează  cumva modul în care proba este percepută (și, credeți-mă eu rescriu enunțul în agenda mea de cel puțin trei ori).

Concluzia: da, am vrut să renunț pentru asta. Însă nu am făcut-o…

woman using smartphone and laptop
sursa foto: pexels.com

Am continuat să scriu...

Mi-am revenit, totuși, și asta doar datorită fetelor mele: Alexandra, Almona, AnaDenisa, Mari, Mirela, Mona și tuturor celor din grupul meu de Facebook. Și, sincer, nu am cuvinte să le mulțumesc îndeajuns. Fără oamenii minunați din jurul meu nu știu dacă mă puneam din nou pe picioare. Practic, am simțit cum tot ce s-a întâmplat în toamnă la mult discutata probă Cord Blood care m-a făcut să cad de pe locul 1 s-a repetat. Și, da, s-a repetat. Nu am mai revenit pe 1, dar… nu pot spune că sunt complet nemulțumită de ce am realizat.

Am terminat tot pe 2, deci cumva urarea lui Daniel Botea de a fi tot timpul pe acest loc s-a adeverit. Partea bună e că mai pot participa și mă bucur că am posibilitatea asta căci nu știu cum ar fi fost să realizez că nu mai pot. Da, SuperBlog e un drog, unul care te urcă într-un roller  coaster emoțional și nu sunt pregătită să renunț la tot fluxul de adrenalină.

Premiile obținute

Pe lângă premiul în bani aferent locului 2 am mai câștigat și alte premii deloc de neglijat:

Până la urmă, m-am descurcat destul de bine, nu? La majoritatea celorlalte probe m-am situat la un punct de podiumul probei, doar la una am fost la două puncte și la alta am  obținut nota cea mai mică din această ediție – 92 (mică în comparație cu celelalte).

Este a treia oară când particip la o ediție și mă clasez în top 3 la general, iar asta mă bucură. E o confirmare că pot. Nu am mai oferit în acest articol sfaturi pentru că despre organizare am tot scris pe parcursul competiției (găsiți link-uri mai sus chiar), iar despre modul în care scriu și mă documentez am scris la finalul ediției de iarna trecută – nimic nu s-a schimbat, nici măcar formula AIDA – articolul aici.

photo of woman writing on tablet computer while using laptop
sursa foto: pexels.com

Mulțumiri și felicitări

În primul rând, îi mulțumesc lui A. că m-a suportat încă un sezon de SuperBlog. Le mulțumesc celor ce m-au susținut și nu au fost puțini. Le mulțumesc juraților pentru timpul acordat citirii și notării mele, îndeosebi Andreei Paleologu de la Sag Media Communications pentru feedback și Iuliei Maria Boiu din echipa Karcher pentru apreciere și susținere.

Dar, evident, nimic din toate acestea nu ar fi fost cu putință fără Claudia și Albert care, ca de obicei, au făcut o treabă excepțională. Competiția nu ar fi atât de reușită fără voi, să știți!

De asemenea, țin să o felicit pe Ramona pentru ocuparea locului I, a muncit mult, a fost creativă, iar rezultatul s-a văzut!

Însă surpriza cea mai mare ne-a făcut-o Mirela (am pus link spre blogul ei mai sus). A început ediția cu niște cunoștințe minime de blogging și a ajuns, la final, pe locul 3. Asta pentru că e efervescent de creativă! Bravo!

Mai particip?

Da, probabil că o să mă înscriu și în toamnă. Însă nu știu dacă voi avea timp să particip la toată ediția. Am un job ce nu implică scris, ci calcule, iar asta uneori mă solicită mult prea mult. Am un roman de terminat. Dar, voi vedea…

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: