Despre noi, femeile (guest post)

despre noi, femeile
sursa foto: unsplash.com

Ca femei, de când ne naștem, ni se întipărește în ADN ideea de feminitate, idee susținută prin rochii, fuste, machiaj sau coafuri elegante. Parcă aud și acum cuvinte precum „pune o fustă pe tine” sau „ți-ar sta atât de bine într-o rochie”, cuvinte care încă mă urmăresc acum ca adult. Sincer, nu cred că feminitatea unei femei este definită printr-o rochie sau printr-un machiaj complicat.

Cred că feminitatea este o stare a fiecărei femei, nativă sau nu, pe care trebuie numai să o cultivăm de-a lungul vieții. Feminitatea este un cumul de atribute: atitudine, grație, eleganță, inteligență, gingășie, atenție la propria persoană și la oamenii din jur, demnitate, creativitate, un zâmbet sincer, toate acestea definind Femeia!

 De câte ori mă gândesc la feminitate, îmi amintesc de vorbele uneia dintre actrițele mele preferate, Audrey Hepburn:

despre noi, femeile

Practic, nu îți trebuie o multitudine de elemente fizice pentru a fi feminină, trebuie doar să privești cu atenție în interiorul tău și să te descoperi.

Poate că, de-a lungul timpului, din dorința de urca pe scara ierarhică, tu femeie și-ai schimbat felul de a fi, devenind mai dură, mai ambițioasă, mai puternică, pentru a-ți croi un drum al tău. Poate că în drumul tău spre vârf, ai pierdut blândețea, empatia, răbdarea sau doar le-ai ascuns mai adânc în interiorul tău, spunându-ți „voi avea timp și pentru ele mai târziu”. Acum e mai târziu, dar nu mai știi cum să le accesezi? Ia o pauză!

  1. Examinează-te! Ia-ți o zi liberă sau mai multe, petrece timp cu tine, fă ceea ce îți face plăcere: citește o carte, savurează o cafea dimineața, mergi la masaj, ascultă muzică (de când nu ai mai ascultat o melodie care să te binedispună?), dansează, râzi, aleargă, devino copil și zâmbește din inimă!
  2. Acceptă-te! Cu bune, cu rele, cu tot ce ai tu, fă pace cu propria persoană și eliberează-te de tot ceea ce îți face rău! Acceptă că nu ești perfectă și iubește-te așa cum ești. Dacă tu nu te poți iubi pe deplin, nici cei din jur nu o vor putea la nesfârșit.
  3. Găsește-ți un hobby sau amintește-ți ce îți plăcea să faci, dar ai lăsat pe plan secund: lectura, florile, călătoriile, gătitul – oricare, făcut din inimă, te va pune în valoare și te va ajuta pe tine, femeie!
  4. Îngrijește-te! Fizic, dar și psihic, mergi la medic chiar și dacă e vorba de un control de rutină, mergi la masaj chiar dacă reușești doar o dată pe an, meditează asupra ta și a nevoilor tale.
  5. Fii egoistă! Alege-te pe tine pentru o zi și petrece timp cu tine! Apoi, revino la cei dragi și lasă emoțiile libere, spune „te iubesc” azi, un simplu telefon schimbă tot. Nu aștepta ziua de mâine, ziua de naștere sau Crăciunul, spune-le astăzi ceea ce simți!

Lasă fricile și temerile deoparte și fii tu însăți, iubește-te așa cum ești, fii imperfectă, fii autentică, fii frumoasă, fii așa cum vrei tu, fii feminină!

Acest articol a fost scris de Oana, pe care vă invit cu drag să o citiți pe blogul ei unde scrie despre cărți, viață și experiențele ei de mămică.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021