Despre feminitate și despre ce înseamnă a fi femeie (gp)

Cuprins

Am putea crede că a fi feminină înseamnă a purta tocuri, a te etala mereu în rochii și fuste, a avea maniere elegante, a avea părul perfect coafat și machiajul mereu impecabil aplicat pe fața fără imperfecțiuni.


Am mai putea crede că a fi feminină înseamnă a purta roz sau culori pastelate, a fi ”pisicoasă” sau neajutorată.

Am putea crede că a fi femeie înseamnă a ține o casă, a găti, a avea mereu răspunsurile pregătite și tonul potrivit pentru ele, totul în timp ce tu arăți frumos, casa este curată și ordonată iar copiii tăi se poartă ireproșabil.

Avem anumite prejudecăți care ne fac să asociem anumite elemente cu feminitatea, iar asta nu este mereu greșit, pentru că unele atribute chiar sunt asociate cu feminitatea.

Da, toate astea înseamnă să fii femeie dar feminitatea este cu mult mai mult, cel puțin în ochii mei.

Despre ce cred eu că este de fapt feminitatea și a fi femeie?

Cred că înseamnă mai mult decât o siluetă fină, o voce blândă și haine diafane.  Cred că feminitatea este de fapt despre tot ceea ce noi femeile creăm în jurul nostru.

Am reunit mai jos cinci elemente despre care eu cred că definesc conceptele de feminitate și a fi femeie iar dacă mă urmăriți până la final, am păstrat un mic bonus pentru sfârșitul articolului, este vorba despre moduri în care îți poți hrăni feminitatea, ca femeie.

Creație

Am început cu acesta pentru că eu cred că a fi femeie este în primul rând despre creație. Noi femeile creăm o întreagă lume în jurul nostru, o lume în care ceilalți își doresc să pășească și sunt inspirați să ni se alăture.

Faptul că îngrijim de ceilalți, fie că e vorba de prieteni, familie, colegi, apropiați sau chiar proprii copii, că pentru ei creăm o atmosferă plăcută prin prezența noastră, atitudinea noastră și abilitățile noastre, este pentru mine lucrul care ne definește. Fie că este vorba de modul în care gătim, pregătim întâlniri și evenimente, o vorba bună pe care știm să o adresăm la momentul potrivit, toate astea ne fac creatoarele lumii noastre.  

Pentru că femeile transformă o casă într-un cămin, un bărbat într-un soț, un copil în copilul vostru și un cuplu într-o familie.

Putere și înțelepciune

Bărbații au spus că femeile sunt ”sexul slab” iar femeile și-au zâmbit complice, și-au văzut de treabă și i-au lăsat să creadă ce vor.

Adevărul este că privind în jur, de la femeile obișnuite până la femeile de succes, adevărate modele de reușită în viață, vedem că ele sunt oricum, mai puțin slabe.

Bărbații vor ridica o sprânceană dar femeile cred că  vor înțelege ce vreau să spun. Mai ales în ziua de azi, dar cred că dintotdeauna de fapt, viața femeilor este oricum, mai puțin simplă. Pentru că avem așa de multe roluri și responsabilități, încât simplul fel în care reușim să le echilibrăm pe toate, ne dă un indiciu despre puterea și înțelepciunea de care femeile trebuie să dea dovadă.

Femeile sunt puternice, sunt înțelepte, ele știu când să vorbească și când să tacă, cum să rezolve optim un conflict (sau când să creeze unul 😊), cum să-și împartă timpul încât să rezolve totul, să facă tot ce au de făcut și să fie peste tot unde e nevoie de ele. Pentru majoritatea dintre noi ziua pare a avea mai mult de 24 de ore dar adevărul este că ziua este aceeași pentru toți, doar că  ne aranjăm prioritățile în așa fel încât să reușim să le bifăm pe toate, fără să ne plângem că am obosit.

Seninătate

A fi femeie este în primul rând despre ”a fi” deși deseori uităm asta și ne concentrăm pe ”a face”. Ceea ce nu este deloc greșit, pentru că asta ne ajută să ne îndeplinim toate scopurile Doar că uneori, trebuie să ne detașăm un pic de griji și gânduri și să trăim în prezent. Să trăim clipa, pur și simplu, cu seninătate, optimism și recunoștință pentru toate darurile din viața noastră.

Compasiune

A fi femeie este asociat cu a fi blândă și caldă, iar asta mie mi se pare că sunt calități pe care ar trebui să le cultivăm în noi. Este crucial să arătăm compasiune nu doar pentru ceilalți (deși și asta e important) dar și pentru noi, pentru că ne lăsăm de prea multe ori pe ultimul loc, cerem prea mult de la noi și nu ne onorăm așa cum ar trebui. Să ne luăm mai des în brațe și să ne vorbim cu blândețe, așa cum facem cu cei pe care îi iubim

Bonus

Iar acum, la final, am împărtășit cu voi ce înseamnă pentru mine feminitatea și a fi femeie și mă întorc cu bonsul promis despre căile prin care ne putem hrăni puterea feminină.

De ce este important să facem asta constant? Pentru că energia feminină înseamnă ”a fi” (pe când cea masculină înseamnă ”a face”) și avem nevoie de activități hrănitoare prin care să ne acordăm momente de relaxare, în care doar să fim.

Iată deci care sunt secretele mele:

  • Prețuiește-ți prietenele – ține-le aproape, întâlniți-vă, vorbiți și faceți lucruri împreună, pentru că feminitatea noastră se hrănește și astfel, prin compania altor femei. La urma urmei, cine să ne fie aliate mai bune decât prietenele, mamele noastre și celelalte femei dragi din jurul nostru?
  • Dansează – feminitatea înseamnă mișcare, unduire și ce modalitate mai bună de a face asta decât prin dans? Dansează în fiecare zi, îți va schimba starea, felul în care mergi și felul în care te simți – garantat.
  • Creează – că e vorba de un fel de mâncare sau poate îți place să desenezi, să pictezi, poate faci handmade, poate scrii, poate grădinărești – hrănește-ți puterea feminină prin activități creatoare care îți plac și te fac să te simți bine.
  • Onorează-ți spațiul – femeia este inima casei ei iar asta nu poate fi contestat. Ai grija de spațiul în care trăiești, fie că ești tu gospodina fie că ai doar o cameră a ta. Adu în ea flori, culoare și miresme care îți plac, fă din ea un loc plăcut, aprinde-ți lumânări sau bețișoare parfumate, aerisește, mută mobila, înconjoară-te de lucruri frumoase, astfel încât să îți facă plăcere să fii acolo.
  • Onorează-ți trupul și sufletul – ai grijă de tine din punct de vedere, dă-te cu cremă, exfoliează-te, fă băi în sare, îngrijește-ți trupul, părul, tenul, unghiile, fă un sport care îți place. Nu uita de mintea ta, de sufletul tău, citește cărți care te hrănesc, caută inspirație de la oameni mai evoluați ca tine (Internetul este plin de resurse) studiază subiectele care te interesează, fă lucruri care te relaxează, oferă-ți timp pentru tine, reflectează, meditează.

Pentru tine ce înseamnă a fi femeie și cum îți hrănești feminitatea?

 

Acest articol a fost scris de Raluca, cea care ne invită să o citim pe blogul ei: E un mic secret.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021