Acum aproape doi ani, Mirela (a.k.a M.C. Simon) lansa cursul „Cum să scrii prima ta carte”. Atunci, nu doar că i-am luat un interviu extrem de interesant (puteți citi prima parte aici, iar a doua aici), dar am și urmat cursul. Deși acesta viza scrierea nonfiction, iar eu dacă voi publica vreodată, voi publica ficțiune, m-am înscris ferm convinsă că voi învăța ceva. Și chiar așa a fost: am căpătat mai multă claritate asupra procesului meu.
Mirela e un coach extraordinar și o persoană extrem de determinată. Ce spune, aia face… sau, mai pe englezește, she practices what she preaches. Această mare calitate a ei a dus-o spre lansarea Editurii Quarto ce își propune publicarea de cărți nonfiction care să inspire și să ajute. Acum, editura are o echipă extrem de faină din care fac parte două bloggerițe pe care le admir: Mona și Eva și, mai nou are și trei titluri proaspăt ieșite de sub tipar.
Primele trei volume apărute la Editura Quarto
Primul volum este ApiHerbal DACICA de Camelia Lovin a cărui descriere este mai mult decât interesantă:
„Vă mai amintiți poveștile pe care vi le spuneau părinții sau bunicii despre familia voastră, despre rădăcinile pe care le aveți? Obiceiurile culinare din propria familie? Sau leacurile naturale folosite? Ei bine, Camelia Lovin își amintește. Chiar foarte bine! Pornind de la cunoștințele dobândite de la bunica și mama ei, continuând cu o documentare minuțioasă, ne dăruiește o listă amănunțită a plantelor care cresc pe meleagurile noastre și care au efect benefic asupra sănătății. Prin intermediul acestei cărți autoarea ne reamintește de puterea naturii și a originilor. Aflăm despre dulceața nemuritoare a mierii și avem ocazia să experimentăm un ritual purificator pentru minte, corp și suflet.”
Următoarele două volume, FengShui for Writers și How to Reach Your Writing Goals Like a Pro fac parte din colecția de cărți în limba engleză a editurii și sunt ambele semnate de M.C. Simon. Nu voi intra prea mult în detalii, căci pe acestea urmează să le citesc și să revin cu o părere mai amănunțită. Cum e evident, ambele vizează procesul de scriere și sunt extrem de curioasă să descopăr tainele lor și să împărtășesc câteva lecții din ele cu voi.
Totuși, până să ajung la a le citi, am nevoie de ajutorul vostru: spuneți-mi cu care ați vrea să încep:
6 Comments
Felicitari editurii si mult spor! 🙂 Sunt si eu curioasa sa citesc cartile in limba engleza. <3
Abia aștept să le citesc ❤️
Aş fi curioasă de prima, cea cu FengShui 🙂
Da, e un subiect foarte interesant 😀
Da, „Mirela trebuie să fie o persoană plină de energie!”.. îmi spuneam eu, urmărindu-i proiectele și admirând-o din umbră. Mai târziu mi-am dat seama că mai avea ea și încă ceva pe lângă asta, anume metodică. La buna sa rânduială de a executa cam tot ceea ce își propune stă, cum altfel, exact ceea ce probabil și predă la cursuri. Cam din aceleași motive enunțate de tine eu însă nu m-am înscris, plus că mai și trec pur și simplu printr-un vortex al timpului ce pare că nu-mi mai lasă nicio clipă liberă. Sunt sigur că aș fi găsit la ea un sfat de a-mi schimba percepția, dar asta e… Din fericire pentru mine sunt măcar o persoană care exultă pentru reușitele celorlalți, prietenilor ca să fiu mai precis și numai dacă citesc despre câte o astfel de realizare, îmi sare inima în sus de bucurie. Bine, în cazul de față cu gândul ascuns că exact asta îmi lipsea mie, o nouă editură, pentru cartea pe care nici nu am scris-o încă 🙂 Glumesc acum, dar trebuie să mărturisesc că Editura Quarto, precum și Siono în același mod, mă încurajează să sper că cine știe, vreodată, poate-poate se va întâmpla și minunea să-mi trimit manuscrisul… Numai și numai pentru că mă aștept din partea lor să fie prietenoase cu tinerele vlăstare, așa ca mine. 🙂
Da, și Mirela, și echipa Siono sunt exemple, inspirații și ajutoare pentru noi 😀