Antrenează-ți creativitatea. Te provoc!

antrenează-ți creativitatea
sursa foto: canva.com

Cuprins

Ah, creativitatea! The big C word, cum ar zice tovarășii noștri americani. Și, da, ce cuvânt mare este!

Dacă mi-ați cere să schițez o definiție a ei, aș spune că e fix motorașul care învârtea lumea (și nu mă refer aici doar la cea artistică). Creativitatea e sclipirea aceea de geniu care ne împinge să facem lucrurile altfel.

Într-un interviu apărut pe Psychologies, psihologul specialist în neuroștiințe Dragoș Cîrneci spunea că ea „trebuie văzută drept un efect al reorganizării creierului. Circuitele cerebrale se reorganizează ca urmare a expunerii la informație nouă, mai ales atunci când înveți ceva”. Practic, creativitatea e acel proces prin care ne punem rotițele în mișcare și, astfel creăm ceva cu totul deosebit și neașteptat.

3 motive pentru a fi creativ

Speaker-ul și autorul Dave Birss afirmă că ideile creative sunt acelea care nu sunt evidente, dar sunt valoroase. În plus, cum scriam mai sus, nu trebuie să îi restrângem sensul, creativitatea ne ajută cu multe, multe lucruri. Cum? Dați click pe fiecare categorie pentru a afla!

Citând un articol Scientific American: „cercetătorii au descoperit că doar creativitatea – nu inteligența – a scăzut riscul de mortalitate. Un motiv posibil pentru care creativitatea protejează sănătatea este că se bazează pe o gamă largă de rețele neuronale din creier.” În plus, într-un articol de pe blogul său James Clear, autorul Atomic Habits, citează studii care  demonstrează că aceasta scade emoțiile negative, reduce stresul și anxietatea și îmbunătățește rezultatele medicale. Astfel, creativitatea nu numai că vă poate ajuta să trăiți mai mult, dar vă poate îmbunătăți și calitatea sănătății și a vieții.

A fi creativ implică a găsi mai ușor soluții la problemele cu care te confrunți. În loc să abordeze lucrurile într-o manieră lineară, latura noastră creativă ne determină să vedem lucrurile dintr-un unghi cu totul diferit. Cu o perspectivă out of the box putem rezolva probleme complexe atât în viața profesională, cât și în cea personală într-un mod neașteptat de simplu.

De asemenea, studiile arată că oamenii creativi sunt mai capabili să trăiască în incertitudine, deoarece își pot adapta gândirea pentru a tolera necunoscutul.

Creativii cu inclinații artistice știu foarte bine suișurile și coborâșurile ce vin la pachet. Și ce mai pot zice de riscul de a eșua? Vulnerabilitatea pare o premisă pentru oamenii creativi, dar la fel este și asumarea, curajul de a-ți asuma creația. Până la urmă eșecul și teama de eșec fac parte din proces! Odată ce vedem eșecul ca fiind ceva care poate fi depășit, ceva care ne ajută să creștem și ne îmbunătățește munca, putem elibera frica și putem încerca lucruri noi chiar și cu riscul de a da chix.

antrenează-ți creativitatea
sursa foto: canva.com

Să ne antrenăm creativitatea împreună!

Ei, sper că acum e clar: creativitatea e absolut necesară! De aceea, vă invit să ne antrenăm împreună mușchiul creativus maximus timp de 10 zile!

Cum?

Rezolvând 10 exerciții (câte unul pe zi) adaptate din cursul  How to Boost Your Creativity in 10 Days susținut de Dave Birss pe platforma LinkedIn Learning.

Când?

În perioada 15-24 iunie 2021.

Unde?

Provocările vor apărea în fiecare dimineață la ora 10:00 pe pagina de Facebook De-ale Dianei, dar și pe Instagramul meu.

Bonus

Voi puteți realiza exercițiile incognito, pentru voi și doar pentru voi. Însă dacă postați rezolvarea exercițiului (cu ajutorul unei poze, a unui filmuleț, articol pe blog sau text) într-o postare publică pe un canal de social media dintre cele două menționate mai sus și adăugați #creativcudealedianei puteți câștiga un premiu menit să vă stimuleze creativitatea pe 25 iunie 2021.

Câștigătorul va fi anunțat pe pagina de Facebook a blogului pe 25.06.2021 după ora 16:00.

Deci, cine se bagă?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021