De ce nu o să am succes în blogging?

de ce nu o să am succes în blogging
sursa foto: canva.com

Cuprins

Bună, sunt Diana! Am 14 ani de blogging în spate, o grămadă de aprecieri (cele mai recente fiind primite la Gala Spring SuperBlog 2021) și, cu toate acestea nu mă consider un blogger de succes. Cel puțin nu în termeni de trafic, engagement și awareness, dar îmi e OK așa. Nu am avut și nu o să am succes în blogging câtă vreme el e definit așa: alfanumeric, de parcă am fi contabili și ne-am bate în numere, nu oameni de cuvinte.

Nu o să am succes în blogging pentru că...

Nu sunt o fire conflictuală. Nu îmi place să intru în astfel de discuții, nici să le stârnesc. Am văzut cum inclusiv bloggeri mari dau în alți bloggeri mari pentru că au altfel de convingeri, inclusiv la noi în țară. Am văzut cum alți bloggeri preferă să vină cu articole acide în care să îi critice pe ceilalți. Da, și eu am un articol despre greșelile bloggerilor, însă eu am preferat să vin cu un articol asertiv, din care oamenii să poată învăța ceva (și am subliniat inclusiv greșelile mele). Sigur, un articol în care aș fi turnat ceva aciduț ar fi fost mult mai vizibil, dar nu-i stilul meu.

Nu abordez nici can-can-uri. Nici nu aș ști de unde să le iau și, oricum, prefer să continui cu naivitatea de a crede că încă mai sunt oameni care vor și alt gen de content.

Nu am o nișă clară și asta e o greșeală. Blogurile și site-urile nișate sunt ceva mai bine indexate și au ceva mai mult trafic și un public mult mai constant (și aici mă refer la cel format din non-bloggeri și cunoscuți). De-ale Dianei a fost gândit drept un blog de lifestyle, dar cu timpul a virat și spre partea de blogging & writing hacks – oricum, nișa pe care o gândisem eu inițial îmi oferă o plajă largă de subiecte de dezbătut. Sigur, asta înseamnă și un public neomogen, dar mi-am asumat asta încă de la început.

Ah, și să nu uit! Deși consider că nișa mea e cea de lifestyle, prefer să scriu articole despre viața de zi cu zi. Nu mă învârt în cercurile care să îmi permită să scriu despre cine-știe-ce locuri glamuroase. Dar, cred că oamenii „normali” au nevoie de articole și despre realitatea lor: așa că mai trântesc un articol despre curățenie, unul despre bucătărie, altul despre burnout și adaug și ceva organizare. Mai scriu și despre blogging pentru că pe de o parte îmi place să ajut, pe de alta vreau să arăt că nu e chiar așa de ușor să te așezi în fața laptopului și să scrii. Viața nu e doar roz, mai există și alte culori.

blog ce am învățat despre mine
sursa foto: canva.com

Și totuși, prefer ca lucrurile să fie așa

Deși poate uneori mă mai supăr (berbec style, desigur) am realizat că nu aș face niciodată ceva ce nu mă definește. Așa că dacă succesul în blogging înseamnă să faci orice pentru trafic și urmăritori, atunci nu-l vreau!

Prefer să rămân eu, în autenticitatea mea mediocră cu publicul meu care poate nu e așa mare, dar e al meu și mulți sunt alături de mine de mult prea mult timp.

Prefer să cred că oamenii mai vor să citească și despre viața de dincolo de filtre, de bârfe, de „aere”. Și dacă pentru unii asta e mediocritate, pentru mine e perfecțiune. Nu o să mă schimb și deja e prea târziu ca mama să facă alta!

Oricum, după ultima mea criză de divă, am realizat că nici nu văd succesul în numere. Pe mine ce mă bucură sunt aprecierile, mesajele celor ce mă citesc, feedback-ul pozitiv. Dacă un singur om îmi spune că un articol de-al meu l-a ajutat, pentru mine asta e cel mai mare câștig.

Am realizat că asta e cel mai important, nu graficele… și asta vine de la un om care lucrează cu numere, dar visează în litere.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021