Editura Diana ne invită să descoperim ABC-ul poveștilor terapeutice

Editura Diana ne invită să descoperim ABC-ul poveștilor terapeutice
sursa foto: canva.com

Cuprins

Dragilor, de la o vreme cred că universul îmi dă semnale. Nu, nu o să aveți un nepoțel blogosferic (nu încă, cel puțin). Însă văd în jurul meu tot mai multe mămici, am în jurul meu tot mai multe mămici. Așa că am început să am și eu din preocupările și grijile lor, asta pentru că țin mult prea mult la unele dintre ele și are loc un soi de transfer.

Să crești un copil nu e floare la ureche, nu a fost niciodată, dar în ziua de azi pare a fi mult mai greu. Vremurile sunt altele, oamenii sunt alții, chiar și copii sunt alții, școala a rămas cumva încremenită în timp: la fel de exagerată în unele pretenții și inflexibilă pe alocuri la vremurile pe care le trăim.

Nu mai putem crește copiii așa cum am fost crescuți noi pentru că vremurile când ieșeam cu cheia la gât, ghiciți ce: nu mai sunt!

Eu deja mă pregătesc

Cea mai mare responsabilitate mi se pare aceea de a crește un copil, de a forma un adult. Și deja am un milion de întrebări, chiar și îndoieli.

Voi fi capabilă să duc această misiune până la capăt? Îi voi putea asigura cea mai bună educație? Îi voi putea oferi răspunsurile de care are nevoie? Sigur, nimeni nu mă poate asigura că totul va fi în regulă. Dar, asta nu înseamnă că nu pot deja începe pregătirea! Și, cumva tot ca un semn în sensul acesta, a venit și propunerea de a colabora cu Editura Diana, o editură din Pitești ce publică resurse didactice și cărți pentru copii. Evident, am acceptat cu dragă inimă propunerea lor pentru că:

Mai multe despre Editura Diana - locul unde cartea întâlnește jocul

Lansată în 2008, Editura Diana, are în centru dragostea pentru copii și educația lor. Crezul editurii este acela că „fiecare copil are dreptul la o educație de calitate”. Astfel, publică și realizează materiale didactice la standarde europene, dar adaptate și programelor școlare în vigoare având scopul a pune bazele unei educații performante pentru viitor.

Pe lângă multitudinea de cărți și jocuri educative, pe site-ul lor veți găsi: mobilier și mijloace educaționale; accesorii pentru artă creativă. În plus, cei care se înscriu pe site-ul lor au numai de câștigat:

• primesc un voucher de bun-venit,

• sunt înscriși automat în Clubul Educativ Editura Diana și au acces gratuit la fișe de lucru, modele de diplome și ecusoane, jocuri, poezii, povești sau cântecele.

ABC-ul poveștilor terapeutice

Dintre toate cărțile și resursele, cele mai interesant mi se par cele din colecția ABC-ul poveștilor terapeutice.

Această serie de cărți și materiale, vine în sprijinul părinților cu o gamă variată de povești terapeutice pentru copii menită să îi ajute pe cei mici să își exprime mai ușor gândurile și sentimentele. Față de poveștile clasice, din ce am văzut, copiii sunt puși acum să descopere singuri rezolvarea anumitor situații, să comunice, să asculte… Evident, exerciții de care au mare, mare nevoie în zilele acestea când ecranele parcă le-au devenit singurii prieteni.

Începând cu această săptămână, și pe tot parcursul lunii iulie, vom descoperi împreună o parte dintre poveștile din colecția ABC-ul poveștilor creative. Vom învăța, vom dezbate și, sper eu, vă voi stârni curiozitatea! Sunteți pregătiți? Ați citit deja cărți din această colecție?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: