Ana, Victor și Neuro descoperă misterele creierului

ana, victor și neuro descoperă misterele creierului

Cuprins

Nu știu voi cum sunteți, dar eu parcă m-am născut cu un milion de de ce-uri. Bine, acum s-au mai domolit, grație marelui și sacrului Google. Însă în copilărie făceam parte din categoria „Doamne, fă-l / fă-o să tacă din gură!”.  Eram un izvor nesecat de idei și întrebări ce nu o dată i-au lăsat pe adulții mei perplecși.

Pentru ei a fost dificil: nu mă mulțumeam cu una cu două, voiam un răspuns cât mai complex. Din fericire pentru mine, slavă Domnului, timpurile au evoluat și, chiar dacă voi avea de-a face cu o versiune în miniatură a mea, voi avea un ajutor de nădejde în cărțile din colecția de ABC-ul poveștilor terapeutice de la Editura Diana.

Așa cum vă povesteam, am început o colaborare cu ei, iar printre cărțile primite se numără și una ce ar satisface cu siguranță orice curiozitate a oricărui copil extrem de curios: Ana, Victor și Neuro descoperă misterele creierului. Aceasta a fost prima carte pe care am pus mâna pentru că, recunosc, e un subiect despre care încă sunt curioasă.

Despre Ana, Victor și Neuro descoperă misterele creierului: structură, lecții învățate & altele

ana, victor și neuro descoperă secretele creierului

Cartea este scrisă de Adriana Mitu – psiholog, formator, speaker la diverse conferințe de parenting și dezvoltare emoțională pentru copii, autor. Iar această experiență profesională a autoarei am dedus-o chiar înainte de a o căuta pe Google doar răsfoind cartea structurată într-un mod extrem de inteligent:

Despre poveste

Povestea cuprinsă în volumul Ana, Victor și Neuro descoperă misterele creierului  este menită să-i ajute pe copii să înțeleagă modul în care este structurat creierul său folosind un limbaj accesibil și analogii familiare: de exemplu, creierul este prezentat drept 0 casă cu 3 etaje, fiecare având un anumit tip de locuitori. Cele trei personaje principale mai descoperă cum funcționează memoria de lungă și scurtă durată, beneficiile somnului, dar și cum să își dezvolte dorința de a învăța.

ana, victor și neuro descoperă secretele creierului

Părerea mea despre carte

Am apreciat, evident, structura bine-gândită. Dar, mai presus de ea, am  fost extrem de încântată să descopăr modul facil în care sunt prezentate informațiile (atât cele pentru părinți, cât și cele pentru copii). Și, totuși, pentru mine, cel mai mare câștig al acestei cărți au fost exercițiile: nu știți cât m-am distrat rezolvându-le (deși, recunosc, unele mi-au dat bătăi de cap… îhm, Sudoku, I hate you!).

Recomand cartea cu căldură tuturor părinților de copii curioși, dar și mai puțin curioși – poate vor primi un imbold! De găsit, o găsiți pe site-ul Editurii Diana.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: