Mid-Year Review 2021: cum a fost prima parte a anului pentru mine?

mid-year review 2021
sursa foto: unsplash.com

Cuprins

Am trecut deja de prima jumătate a lui 2021. E mult prea cald afară și gândul ne zboară tot mai des la un șezlong pe o plajă cât mai departe de zgomot, de mailuri și termene. Nu mai e mult, nu mai e mult deloc. E sezonul vacanțelor. Dar, e și sezonul bilanțurilor de la jumătatea anului sau, în termeni corporatiști, Mid-Year Review. Ah, palpitant, nu?

Însă o astfel de evaluare e bine-venită și în viața noastră personală, nu doar în cea profesională unde totul e setat în KPI. Chiar zilele trecute, în timp ce scrollam pe Instagram am văzut un astfel de exercițiu la Natalia Dabija inspirat în mare parte dintr-un set de întrebări de pe The Blissful Mind. Întrebările propuse mi s-au părut tare interesante și provocatoare, așa că mi-am zis că nu strică să răspund la o parte dintre ele aici. Așa că… nu mai lungesc inutil introducerea!

2021: Mid-Year Review

Self-Care

În ce fel am avut grijă de mine în primele 6 luni ale 2021?

Am început să mă pun pe mine pe locul 1, să fiu mai atentă la ce îmi doresc eu pentru mine. Am început să îndrăznesc și să risc. Am realizat că doar eu pot rupe cercul vicios de burnout și revenire din burnout. Iar acum zâmbesc fericită și mândră de deciziile luate căci rezultatele se văd.

Ce practici m-au ajutat să am grijă de mine?

Am început să practic meditația, dar și un exercițiu de recunoștință. Mi-am reluat obiceiul de a face plimbări lungi. Și, mai important de atât, mi-am permis să am și zile „de leneveală” – zile în care să nu fac nimic.

Mindset

Din ce mentalitate am trăit și acționat până acum?

Anul acesta am abordat un  mindset de creștere, de transformare, de evoluție. M-am concentrat pe abilitățile mele, pe lucrurile pentru care sunt recunoscută, pe pasiunile mele și am acționat doar în scopul de a le dezvolta și valoriza. Rezultatele au început să se materializeze prin prisma unor schimbări pozitive care îmi vor aduce o evoluție reală, cu sens.

Pe ce mi-am concentrat gândurile cel mai mult? Am exemple când am supra-analizat (overthinking) anumite zone? Dacă da, care sunt acestea?

Am limitat overthinking-ul ce mă caracteriza în viața profesională și am lăsat unele lucruri să se întâmple pur și simplu. În schimb, mi-am canalizat atenția și gândurile spre acele abilități pe care mi-am dorit să le valorizez, de exemplu, gestionarea unui blog sau site nu doar în ceea ce privește conținutul. Și, mai presus de toate, mi-am concentrat gândurile spre evoluție în toate ariile vieții mele.

mid-year review mindset
sursa foto: unsplash.com

Self-Love

Ce relație am avut eu cu mine în primele 6 luni ale anului?

M-am ascultat mai mult ca oricând și am ținut cont de dorințele mele și de binele meu mai mult ca oricând.

Ce înseamnă pentru mine Self-Love?

A avea grijă de tine, de sufletul, mintea și dorințele tale. A-ți recunoaște propria valoare. Asta înseamnă Self-Love.

Muncă

Sunt mulțumită de procesul meu de lucru de până acum?

Da. Știu să îmi planific timpul și să îmi donez energia pentru a-mi atinge obiectivele fără a o lua razna.

Relații

Cu cine mi-am petrecut timpul în primele luni ale anului?

Cu oamenii dragi pe care mi-i doresc aproape în orice situații.

Finanțe

Ce bani am făcut anul asta? Cum mă simt în legătură cu asta?

Am făcut bani suficienți pentru nevoile și dorințele mele, pentru a nu suferi lipsuri și a nu avea năzuințe imposibile. În plus, am pus și ceva deoparte, să fie.

Pentru ce fac bani? Care e motivația mea pentru a face mai mulți bani?

Pentru că trăim într-o societate unde e nevoie de ei, pentru că nu putem trăi cu apă de ploaie și iubire. Pentru că, recunosc, îmi place confortul. Pentru că nu vreau să am griji generate de lipsa lor, în special griji legate de sănătatea mea și a celor din jur.

mid-year review mindset
sursa foto: unsplash.com

Sănătate

Cum am avut grijă de mine pe plan fizic până acum?

Am început să fiu mai atentă la ce mănânc. Am început, cum spuneam, să meditez și am reluat mersul pe jos. Așa că am început să mă simt mai bine, nu mai am așa multe probleme din cauza sedentarismului, ba chiar am dat jos și câteva kilograme.

Cum mă simt în legătură cu corpul meu acum?

Am început să mă simt din ce în ce mai bine, iar procesul acesta continuă!

Evoluție personală

În ce fel am crescut în aceste 6 luni de zile?

Sunt mai concentrată pe ceea ce îmi doresc cu adevărat, e clar! Totodată, am învățat să nu mai fiu atât de exigentă cu mine, să iau lucrurile mai ușor și acesta e cel mai mare câștig la capitolul „evoluție personală”.

Obiective

Unde sunt acum cu obiectivele mele pentru acest an?

Unele atinse, altele depășite, altele work in progress. Sunt pe drumul cel bun, iar pe parcursul acestor 6 luni am mai bifat și unele lucruri pe care mi le doream, dar nu neapărat pentru 2021. E de bine, pe scurt!

mă aleg pe mine
sursa foto: canva.com

În loc de încheiere

Acesta a fost bilanțul meu de la jumătatea lui 2021. Sunt mulțumită de ce am reușit până acum, mai ales de faptul că am reușit să țin mai mult cont de ceea ce îmi doresc eu și mai puțin de binele altora. În fiecare zi cresc, învăț, devin o persoană mai bună… o Diana 2.0.

Exercițiul acesta mi s-a părut tare interesant, chiar e o confirmare că totul e pe traiectoria pe care mi-o doresc. Și, cum sunt darnică din fire, aș vrea să le provoc și pe Ana Maria, Denisa și Raluca să-și realizeze și ele propriul Mid-Year Review. Dar, evident, îl puteți face și voi pe blogurile voastre sau pe o coală de hârtie, pe un caiet – doar pentru ochii voștri.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: