Diana Farca lansează 2 noi cărți: „Umbra ta” și „Viața ca o ceapă”

Dragilor, începem săptămâna cu o veste bună din sfera livrească. Știți deja: sunt mereu la curent cu tot ce se întâmplă. Acum am bucuria de a împărtăși cu voi următoarea veste:

Diana Farca lansează 2 noi cărți: „Umbra ta” și „Viața ca o ceapă”.

Însă mai multe detalii vă las descoperiți din comunicatul de presă ce urmează.

diana farca lanseaza umbra ta și viața ca o ceapa (2)
foto: editura Eleprint

Lansarea romanului Umbra ta are loc duminică, 18 iulie, ora 19 și lansarea volumului satiric Viața ca o ceapă are loc marți, 20 iulie, ora 19. Evenimentele vor fi transmise live, pe pagina Dianei Farca: www.facebook.com/DianaFarcaBooks

La scurt timp de la debut, grație girului literar al criticului Alex. Ștefănescu, am început să scriu rubrica Brainstorming, în cadrul revistei culturale Literatura de azi, apărută sub egida Uniunii Scriitorilor din România. S-au cristalizat astfel pastilele din volumul satiric Viața ca o ceapă și, pe măsură ce le-am (pre)scris, m-am reîntors la simplitatea copilăriei.

Îmi iubesc patria, dar mă simt uneori stingheră în fața metehnelor ei. Fac atunci haz de necaz, îmi reamintesc că trăiesc în țara lui Papură Vodă și mă smeresc că o salcie. Titlul cărții s-a născut din frământări existențiale, căci am plâns adesea, pe măsură ce am decojit viața. Însă homo ludens suntem fiecare și o carte cu umor spumos ne devine confident atunci când soarta ne joacă feste.

 Până să răspund chemării lui Dumnezeu, m-am lăsat purtată de furtuni. Am descoperit pe atunci o carte scrisă de teologul și scriitorul Vladimir Pustan. Credința a trasat un arc în timp și acesta a semnat prefața Umbra ta, primul meu roman creștin.

Acțiunea cărții are loc în adăpostul cistercian din Trecătoarea Marelui Saint Bernard, îmbrățișată de Alpii Graici și Pennini, la poalele unui lac de culoarea smaraldului, care unește Italia cu Elveția, pe durata a patruzeci de zile, cu o semnificație deosebită.

Pendulul se mișcă înainte și înapoi, cuprinzând străzi modeste de pământ, războaiele medice, cuceririle lui Alexandru Macedon, traversarea Alpilor de către ofițerii armatei franceze, în frunte cu Napoleon Bonaparte, și văpaia Deșertului Lut, din Iranul zilelor noastre, ca o mărturie a faptului că Dumnezeu transcende spațiul și timpul.

„De peste o mie de ani, călugării din așezământ au oferit ospitalitate trecătorilor, în chip gratuit, până la intrarea în Cel De-al Doilea Război Mondial, când neutralitatea Elveției a determinat întreruperea rutelor de aprivizionare și, din pricina foametei cumplite, au vândut proprietăți și au început să taxeze trecătorii.

Intrarea în biserica a rămas deschisă. Potrivit legendei, cheia s-a pierdut și nu a fost înlocuită, ca o exemplificare/ manifestare a mottoului Hristos e hrănit. Tot cistercienii, călugării terenurilor mlăștinoase (cistercium înseamnă trestie, în latină), ne-au dăruit prima bibliotecă atestată documentar în România (1179), care a funcționat în cadrul abației din Igriș, județul Timiș și filiala de la Cârța, județul Sibiu.

Pentru documentare am făcut un an de studiu biblic, am vizitat cantonul Valais și valea Aosta, am studiat viața preotului misionar martir Maurice Tornay, a antreprenorului Simon Murray și a conaționalului Paul Anastasiu, pictor oficial al Armatei Franceze, date istorice puse la dispoziție de către domnul Prof. Dr. Claudiu Sergiu Călin, arhivar al Diecezei Romano-Catolice de Timișoara și am intervievat-o pe doamna Prof. Dr. Ruxandra Dana Chirileanu, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timişoara, pentru lămuriri medicale.

  Romanul descrie saltul de credință al unui fost soldat din Legiunea Străină, nu promovează juguri cutumiare, religiozitatea sau habotnicia și sper să inspire cât mai mulți cititori să pornească pe drumul senin al menirii lor.”

Diana este absolventă a Facultății de Drept și Ştiințe Administrative din cadrul Universității de Vest, cu un masterat în dreptul afacerilor. Din pasiune pentru cuvinte a obținut specializarea de reporter-redactor, a fondat editura și agenția literară Eleprint, scrie scenarii și produce lungmetraje. 

Pentru informații suplimentare și comenzi de carte cu iscălitura autoarei, puteți accesa www.dianafarca.com și www.eleprint.ro, începând cu 18 iulie. Vă așteptăm online, la cele două lansări!

Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!

 

Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: