3 podcast-uri românești care mă inspiră să fiu o versiune mai bună a mea

podcast podcast-uri românești
sura foto: pexels.com

Cuprins

În ultima vreme am început să ascult tot mai mult podcast-uri. Pe de o parte, îmi e și mai la îndemână: pot face orice de la lenevit la curățenie generală în timp ce ascult un podcast, pe când, dacă aș urmări un vlog ar trebui să mă și uit la ce se petrece pe ecran. Pe de alta, am și avut norocul descoperit podcast-uri românești care mă inspiră să devin o persoană mult mai bună, mai eficientă, mai concentrată.

Despre acestea e vorba astăzi. Dar, până atunci trebuie să vă mărturisesc că nu sunt singura adeptă a fenomenului podcast în România. Conform unui studiu BRAT, 37,8% dintre românii cu vârste între 16 și 50 de ani ascultă astfel de emisiuni.

După mine, unul dintre motivele pentru care acest format câștigă tot mai mult teren e faptul că realizatorii au găsit cumva o nevoie prea puțin exploatată: cea de conținut audio (în stilul unei emisiuni de radio) de calitate și neîntrerupt publicitate. Podcast-urile pot fi educative, amuzante, sportive etc. Plaja pe care o acoperă e infinită și, mai cred eu, apetitul nostru doar va crește.

Care sunt cele 3 podcast-uri românești care mă ajută să evoluez constant?

podcast-uri românești
sursa foto: canva.com

Poate că mulți dacă ar fi rugați să numească 2-3 exemple de podcast-uri românești le-ar menționa pe cele ale persoanelor extrem de publice, gen Mihai Morar, Cătălin Măruță, Damian Drăghici. Da, și eu le ascult uneori, în funcție de invitat. Însă pentru mine, nu acestea sunt cele care mi-ar veni în minte prima și prima dată. Eu le-aș menționa și recomanda pe următoarele:

1. Pauza de Bine / Cristina Oțel

Primul, dar primul podcast autohton pe care l-am descoperit este Pauza de Bine realizat de Cristina Oțel. Aici sunt tratate subiecte diverse: dezvoltare personală (inclusiv pentru părinți), freelancing & soloprenoriat etc. – toate prezentate într-un mod care îți dă cu adevărat o stare de bine, de this is the right thing.

Cu ce m-a ajutat pe mine? Eh, cu multe! Podcast-ul Cristinei Oțel m-a ajutat să găsesc claritatea, să îmi setez corect intențiile și să acționez în așa fel încât să le obțin. La începutul anului, tot datorită Cristinei, am ales cuvântul „evoluție” pentru a defini direcția acțiunilor mele și, știți ce? Acum, când am trecut cu mai mult de un pas în cea de-a doua jumătate a lui 2021 nu pot decât să constat ce alegere potrivită am făcut!

Episodul meu preferat? Îmi e greu să aleg doar unul, toate au ceva special, dar o să vă recomand două episoade:

2. Mind Architect / Paul Olteanu

Mind Architect, proiectul lui Paul Olteanu e despre neuroștiințe și psihologie aplicată.  De la el am învățat despre cele trei creiere din creierul meu, despre modul în care vedem lumea. Tot de la el am înțeles mai bine nevoia de schimbare și de învățare continuă. Iar dacă mi-ați cere să vă numesc un episod preferat, l-aș alege pe acesta:

Însă toate episoadele sunt valoroase, așa că ascultați-l, vă va prinde bine!

3. Thinking Made Visible / Oana Mădălina Vasiu

În primul rând, Thinking Made Visible este un context în care se întâlnesc oameni interesanți, oameni care își fac gândirea vizibilă despre diverse subiecte.

De la Mădălina și invitații ei am învățat de ce important să-mi fac gândirea vizibilă, dar și despre importanța recunoștinței, despre fericire și… ce să mai zic despre lecțiile de content. Nu de mirare, episodul meu preferat e acesta:

Dar, la fel de special pentru mine este și:

În loc de încheiere

Sper ca recomandările mele să vă inspire și, poate-poate, să ascultați unul dintre episoadele recomandate. Ori, dacă vreți și nu știați până acum, și eu am fost invitată într-unul dintre podcast-urile Vocea SuperBlog.

Dar, destul despre mine și preferințele mele! Voi consumați conținut de acest gen? Dacă da, ce podcast-uri românești recomandați?

Love u,

D.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021