Dezvoltarea atenției și a capacității de concentrare. Aiurica în Orașul Grăbit

dezvoltarea atenției și a capacității de concentrare. aiurica în orașul grăbit
sursa foto: canva.com

Cuprins

Eh, dragii mei, iată că am ajuns la ultima carte din seria de cinci cărți aparținând colecției ABC-ul poveștilor terapeutice pentru copii propuse de Editura Diana. Am vorbit până acum despre: misterele creierului, teama de întuneric, teama de nou și despre recunoștință. Ne-a mai rămas un singur subiect, la fel de important pentru o evoluție armonioasă: dezvoltarea atenției și a capacității de concentrare la copii.

Evident, Adriana Mitu, a ales să trateze acest subiect printr-o poveste dedicată celor mici: Aiurica în Orașul Grăbit, dar și prin explicații și sfaturi oferite părinților.

Capacitatea de concentrare este un subiect tot mai dezbătut în ultima vreme și, dincolo de tulburările precum ADHD și ADD, ea variază de la persoană la persoană. Totodată, aceasta influențează modul în care un copil deprinde noi abilități și cunoștințe. Din acest motiv, antrenarea atenției și a concentrării ar trebui să devină o prioritate.

dezvoltarea atenției și a capacității de concentrare. aiurica în orașul grăbit

Aiurica în Orașul Grăbit și cum contribuie povestea la dezvoltarea atenției și a capacității de concentrare

„A fost odată o fetiță tare bramburită pe nume Aiurica. Prietena noastră, Aiurica, nu termina nimic din ce începea, se plictisea repede de orice lucru, nu avea deloc răbdare și mai mereu întreba ce urmează acum, fără să fie atentă la ceea ce făcea în acel moment.”

Sună cunoscut? Cum să nu? Orice copil, mă rog, aproape, poate fi identificat aici.

Dar, în fine, haideți să rămânem la exemplul nostru: Aiurica. Ea primește într-o zi o scrisoare în care verișoara ei, Zvăpăiata, o invită să o viziteze. Așa fata și motanul ei, Ghem, vor ajunge în Orașul Grăbit – o urbe ciudată în care toți se grăbeau, nu-i ascultau pe ceilalți și făceau lucrurile doar pe jumătate. Vă dați seama ce aventură trăsnită poate fi aceasta, nu? Dar, evident, la finalul ei, „prietena noastră” va fi cu totul transformată.

Aiurica în Orașul Grăbit este acea poveste care îi va învăța pe cei mici cum să se concentreze mai bine, de ce este important să ducă o sarcină la bun-sfârșit și cum să fie atenți la cei din jur. Și va reuși asta transpunându-l pe cel mic în Orașul Grăbit, în locul Aiuricii.

dezvoltarea atenției și a capacității de concentrare. aiurica în orașul grăbit (1)

Considerente de „om mare”

Dezvoltarea atenției și a concentrării ar trebui să fie o prioritate în procesul de creștere, dar, evident, rolul părinților este unul crucial. În această carte, autoarea oferă informații, jocuri și alte activități ce pot fi utile. Însă implicarea trebuie să fie una continuă căci de ea depinde formarea viitorilor adulți.

Voi ce credeți? Cât de importantă este implicarea părinților în formarea copiilor?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: