Locuri de vizitat mai puțin cunoscute din țară și din afară

locuri de vizitat mai puțin cunoscute
sursa foto: canva.com

Cuprins

Am un dor de ducă de mărimea Rusiei, adică, de 17124424 km2. Aș merge… peste tot. Știu, condițiile „de pandemie” nu sunt cele mai bune pentru o călătorie, dar putem visa, nu? Și, oricum, putem călători foarte bine și în România… Dar, unde? Parcă am fost peste tot. Dar, nu-i chiar așa! Mai există și locuri de vizitat mai puțin cunoscute, știute doar de cei care locuiesc într-o anumită zonă. Tocmai din acest motiv, i-am invitat pe oamenii ce trec pragul acestui blog să vină cu recomandări de locuri mai puțin cunoscute turiștilor.

Iată, deci, despre ce locuri minunate am aflat:

Locuri de vizitat mai puțin cunoscute din țară

În Moldova

„Pe lângă Piatra (Neamț, n.r.), la vreo 35 km, la intrare în județul Bacău, mănăstirea Runc. E prima ridicată de Ștefan cel Mare. E mănăstire de călugări, super îngrijită, undeva în inima pădurii.

Pe lângă Iași, tot o mănăstire, Hadâmbu. Asta e ceva mai cunoscuta în zonă, dar dacă vii ca turist, slabe șanse să ajungi în zonă dacă nu ți-a spus cineva de ea înainte. Ei au și un fel de mini gradină zoo, e foarte relaxant locul și te încarci cu energie.”(Recomandări venite de la Denisa)

În județul Bistrița Năsăud

„Lacul Colibița, din județul Bistrița Năsăud sau marea de la munte. Mereu mă lasă fără cuvinte și mă vrăjește.”(Recomandarea Danei)

locuri de vizitat mai puțin cunoscute
fotografie din arhiva Danei

În București

Deși am fi tentați să credem că oamenii din capitală sunt sufocați de betoane, Mirela ne-a amintit tuturor de Parcul Național Văcărești, „delta dintre blocuri”.

Tot în capitală, am aflat de la Almona de un loc de vizitat de unde putem cumpăra lucruri interesante (căci, nu-i așa, ce e aia o călătorie fără un suvenir):

„În București, pe strada Știrbei-Vodă, de vreo doi ani, s-a deschis un magazin ce părea de antichități.

M-a mirat pentru că de partea cealaltă a intersecției cu strada Berzei este unul antic, vechi și de demult cu același profil și fără clienți.

Meșteshukar Boutique nu este însă un magazin de antichități, ci unul de obiecte hand-made din argint, cupru și alamă.

Vedetele care umplu vitrina sunt ibricele pentru cafea. Unele sunt mici, mici pentru o ceșcuță, altele pentru 4-6 cafele. Nu sunt ieftine deoarece un ibric se confecționează în minimum trei zile. Am văzut cercei, brățări și coliere unicat foarte interesante. În spate, unde se mai odihnește meșterul, este un aparat pentru cafea la nisip. După ce trece nebunia de covid, clienții vor putea din nou să savureze o cafea în timp ce își aleg produsele preferate.”

În Argeș

Colegul meu, Constantin, ne recomandă un loc aparte:

„La 10 km de Pitești este Muzeul Golești, cu un conac frumos și un muzeu al satului care impresionează (de fapt de un sat în toată regulă cu școală, primărie, case și curți din toate zonele țării…). Prietenii mei francezi vor să îl revadă de fiecare dată când vin. Mai au și o zona de istoria viticulturii pentru pasionați și călărie.” (P.S.1: Am scris și eu despre Muzeul Golești. P.S.2: Urmează un articol amplu despre locurile de vizitat din județul Argeș)

Locuri de vizitat mai puțin cunoscute din alte țări

În SUA

„Ştiu, ştiu, sunt departe şi nu cred că puteți ajunge anul acesta pe aici, dar, cine ştie!?

St. Pete/Florida. Un oraş nu foarte mare, dar foarte frumos şi în plin proces de construcție/reconstrucție. Sunt multe de văzut şi îți trebuie timp nu glumă. Evident, voi începe cu muzeele:

  •  Museum of Fine Arts; lângă este celebrul „climbing tree”!
  • Salvator Dalí Museum
  •  The James Museum of Western & Wildlife Art
  • Children’s Museum
  • Imagine Museum (contemporary glass)
  • Clearwater Beach
  • Sunshine Skyway Bridge
  • Indian Rocks Beach

Sunt multe grădini (botanice), acvarii şi parcuri de distracție. Sunt cel puțin 5 aeroporturi în zonă. Poți ajunge rapid dintr-un loc în altul. Ai nevoie de timp liber şi, evident, bani!” (Recomandare venită de la Aura)

În Germania

„Pürgl, Germania. E un sătuc în care te simți îmbrățişat de natură, iar în el am găsit o biserică veche de 300 de ani. (atracțiile cunoscute de toți sunt la 10-20 km de acest sat). Proprietarii pensiunii la care ne-am cazat o noapte ne-a întrebat la plecare dacă a fost plictisitor locul. 😁 Noi ne-am bucurat de natură şi a fost frumos.” (Recomandarea lui Anaphielle)

fotografii din arhiva lui Anaphielle

Evident, asta nu e tot...

Sunt, cu siguranță, multe zone ce merită vizitate, dar nu sunt atât de cunoscute publicului larg. Așa că vă invit să-mi spuneți ce locuri de vizitat mai puțin cunoscute sunt în regiunea în care locuiți!

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: