Cuprins
Aveam un milion de planuri pentru azi. Voiam să mă plimb, să fac 123456789 de poze pentru Instagram, să-mi las grijile și stresul pe undeva, pe-o cărare de munte, să râd. Însă toate acestea s-au evaporat din cauza vremii de afară, nu-s așa amatoare de senzații tari, iar după episodul lavanda nu mai vreau să intrăm cu mașina pe vreun drum care nu e 100% uscat. Prin urmare, mi-am schimbat programul: Netflix and chill toată ziua! Și, cum sunt darnică din fire, am zis să vin în sprijinul celor ce sunt în aceeași situație cu 5 recomandări de filme și 3 de seriale tocmai bune de dat gata într-o zi ca asta. Așa că… pornim motorul, 3, 2, 1, ACȚIUNE!
Cele 5 filme
Cel mai cel
E vesel, colorat, optimist și înduioșător. Un film tocmai bun pentru a colora o zi ploioasă la exterior ori… în interiorul sufletelor noastre (how deep was that?).
Cel mai cel e un film despre o tânără un pic (sau mai mult de un pic) bizară care suferă și de o boală genetică rară ce vrea să-și găsească un iubit. Dar, ea nu vrea orice fel de iubit. Ea îl vrea pe cel mai cel… pe Arturo. Șansele ca el să o observe tind spre 0, dar asta nu o împiedică pe eroina noastră să-l urmărească mai ceva decât un spion CIA.
Hoțul de cuvinte
Hoțul de cuvinte e un film ca un roman, o poveste în poveste în poveste despre 3 scriitori și relația pe care o au cu obiectul muncii lor – cuvintele. Toți trei fiind legați prin această pasiune, dar și prin povestea de bază a filmului: un scriitor refuzat de edituri găsește un manuscris găsit într-o servietă cumpărată de la un magazin de antichități.
Notting Hill
Filmul acesta e deja un clasic și, totuși, eu nu mă satur de el! În centrul acțiunii îl avem pe William, un locuitor al faimosului cartier londonez Notting Hill, care tocmai a trecut printr-un divorț și își împarte casa cu un galez ciudat, Spike. Totodată, William este și proprietarul unei librării obscure în care se vând doar cărți de călătorie. Însă viața lui anostă și un pic bizară se va schimba în clipa în care Anna Scott, o celebră actriță va păși în librăria lui.
Notting Hill are o subtilitate aparte, cum nu prea mai vedem la filmele actuale (din păcate). Povestea are cumva un iz de basm modern și pe mine una m-a cucerit de la prima replică. (Sincer, mi se pare că filmul e un pic underrated față de altele cu Julia Roberts, dar poate e doar părerea mea).
Contracronometru
Contracronometru e un thriller excelent. Sincer, mi-ar plăcea să fie și o carte la baza filmului (ori poate e deja, dați și voi de știre!), singur ar urca în topul preferințelor mele. Filmul îl are ca personaj central pe un afacerist, Adrian, care se trezește lângă iubita lui moartă, devenind astfel principalul suspect. El angajează o avocată renumită și petrec o noapte întreagă construind strategia de apărare. Adrian relatează astfel o poveste interesantă, plină de răsturnări de situație care te face să te gândești cine e cel cu adevărat vinovat. Totul e complet neașteptat, chiar și finalul… Pe scurt, e genul acela de film care atunci când crezi că te-ai prins, atunci îți dă o lovitură sub centură.
Ultima scrisoare de dragoste
O jurnalistă descoperă niște scrisori de dragoste din 1965 și decide să dezlege misterul relației interzise ce se conturează în acele pagini. Ultima scrisoare de dragoste are la bază romanul omonim al lui Jojo Moyes și, cu această informație, cred că v-ați dat seama că este o poveste copleșitor de romantică, diferită și care se lipește de suflet. Eu una am încercat să citesc cartea acum câțiva ani, dar parcă nu mă prinsese, așa că am renunțat. Însă filmul m-a convins să îi mai dau o șansă cândva curând.
Cele 3 seriale
Desigur, puteam veni cu mai mult de 3 recomandări, dar vreau să mă limitez azi la acele seriale pe care le puteți viziona fără probleme într-o singură zi. (Asta dacă vreți o acțiune mai complexă decât în cazul celor 5 filme recomandate mai sus.)
Valeria
Valeria e un serial spaniol care a ajuns recent la al doilea sezon. Pe primul l-am devorat în câteva ore anul trecut, iar cu al doilea ma făcut la fel anul acesta. Îmi pare rău că l-am dat gata așa rapid? Da, cu siguranță. Însă parcă așa e mai bine, aștept cu nerăbdare o urmare.
Valeria, personajul principal, e o scriitoare care trece printr-o criză creativă și, în același timp, mariajul ei e pe butuci. Pentru a pune paie pe foc, în viața ei mai apare și Victor care i se insinuează rapid în gânduri. Noroc că eroina noastră contează pe sprijinul celor trei prietene ale ei! (Dar, nu vă gândiți că ele au o viață anostă – și ele vin „la pachet” cu propriile povești interesante!)
Filmul e un fel de Sex and The City spaniol, mai actual, parcă și mai colorat și, pe alocuri, mai fain.
Un alt serial în genul acesta este The Bold Type, dar pe Netflix momentan sunt doar trei sezoane din cinci 🙁
Șarpele
Șarpele este o mini-serie bazată pe povestea reală a lui Charles Sobrhaj, unul dintre cei mai mari escroci și criminali în serie ai secolului XX. Acesta și prietena lui, Marie-Andrée Leclerc, au călătorit în Thailanda, Nepal și India, comițând numeroase crime pe partea asiatică a așa-zisului traseu „Hippie Trail”. Aceștia nu atrag nicio suspiciune asupra lor până când Herman Knippenberg, un diplomat de la Ambasada Olandei din Bangkok, se vede obligat moral să investigheze dispariția a doi turiști din țara sa natală.
Acțiunea se derulează cumva lent, cu multe flashbacks (în stil La Casa de Papel) însă acestea parcă sporesc suspansul din serial și te fac să te uiți la el pentru a descoperi deznodământul acestei povești încâlcite.
Nevinovat
Un omor din culpă îi schimbă complet viața unui tânăr. Însă, ani mai târziu, când lucrurile par să se calmeze și să intre pe un făgaș normal, un telefon îi răstoarnă iarăși viața cu susul în jos. Astfel, Mat, pornește într-o adevărată epopee pentru a-și recupera soția și pentru a dovedi că nu el este cel responsabil de o serie de crime care îngrozesc societatea spaniolă.
Acțiunea se desfășoară treptat, cumva episoadele repetă anumite acțiuni, dar din perspective diferite, Nevinovat fiind un fel de puzzle greu de rezolvat și al cărui final e complet neașteptat.
În loc de final
Și acestea ar fi recomandările mele de filme și seriale pentru ziua aceasta. Voi le-ați văzut? Ce alte recomandări aveți?
17 Comments
Chiar ca e bun un articol d-asta cu recomandări într o zi ca asta. N am văzut 1 film din cele 5 și 2 seriale. Deci am ce alege. Saru mana! ❤️
Oh, chiar ai ce alege! Vizionare plăcută indiferent de ce alegi 😀
Ce de recomandări și tot una și una, din descrierile tale! 🙂 Îți mulțumesc, Diana, pe toate le-am trecut pe lista De văzut neapărat și cât mai curând… ❤️
Eu, în ultimul timp, m-am uitat la ecranizări după Agatha Christie, (re)descoperindu-i măiestria și prin ochii unor scenografi, sau actori de prestigiu. În acest moment, mă uit la serialul Poirot, din 1989-2013, pe care l-am mai văzut, demult – prin 2011, cred, dar mă bucur de fiecare nou episod, reamintindu-mi și concentrându-mă -de astă dată- mai mult pe geniul interpretativ al lui David Suchet. 🙂 Ți-l recomand din toată inima, dacă nu îl știai.
Contratiempo este intr-adevar cel mai bun thriller pe care l-am vazut vreodata si pe care n-o sa-l uit niciodata! Multumesc de recomandari. Au venit la fix!
Să te uiți și la Nevinovat atunci, tot cu Mario Casas, tot thriller (tot în același stil imprevizibil). O să îți placă sigur!
O sa notez primele doua filme, multumesc! La capitolul serial, la care eu ma uit destul de rar, mi-a placut New Amsterdam si Shadow and Bone, dar probabil ca le-ai vazut. Daca nu, sunt faine, mie mi-au placut.
La New Amsterdam mă uit acum, mă cam enervează că nu e complet pe Netflix 🙁 Shadow and Bone e pe listă 😀
Spor la vizionat! <3
Mulțumesc, la fel și ție 🤗
La capitolul film, am vazut cateva cu Battosai in ultima vreme. 😀
Ah, mai pe anime, deci?
E chiar filmul artistic, dar inspirat din Samurai X. Ah, apropo de anime, vreau sa-l vad pe asta cu Vesemir din Witcher zilele astea. 😀
Am înțeles 😁
Contracronometru l am vazut si mi a plăcut tare mult! Finalul – blow my mind!
Atunci trebuie neapărat să vezi și Nevinovat, e tot în același ști și e cu același actor principal 😀
Nevinovat si Contracronometru sunt geniale, le am vazut si mi s au parut mutl mai bune decat multe filme americane cotate sus
Da, chiar ar merita mai multă apreciere, sunt foarte bine realizate și au niște povești captivante și puțin previzibile.