SuperBlog 2021. Punct de cotitură pe drumul meu. Ce aduce el?

superblog 2021
sursa foto: pexels.com

Cuprins

Sunt călătoare prin definiție. Încă de mică am hoinărit pe unde m-au purtat picioarele și gândul. Am fost curioasă și m-am avântat mereu cât de departe am putut, fie vorba de trasee mai mult sau mai puțin bătătorite de oameni, fie vorba de orice alt gen de drum de urmat: spiritual, profesional, creativ.

Până la urmă, ce e viața dacă nu asta: o sumă de drumuri uneori mai drepte, alteori mai puțin datorită unor cotituri inevitabile. Pentru că recent cumva drumul meu profesional s-a intersectat cu drumul creativității mele, mi-am zis că acum, în prag de lansare a SuperBlog 2021, e momentul oportun să vă vorbesc despre niște puncte de cotitură care m-au adus aici. Evident, vorbesc despre participările mele la cea mai longevivă competiție de blogging din România.

blog ce fac greșit bloggerii
sursa foto: canva.com

Prima mea participare la SuperBlog

Prima mea participare la SuperBlog a fost în 2015 și, sincer, nu prea mă așteptam la multe. Voiam doar să văd dacă pot scrie și advertoriale și, da, am putut. M-am descurcat binișor, pot zice: câteva săptămâni am fost chiar pe 1, iar la final am terminat pe 11 – destul de bine ținând cont de afluxul de concurenți din acea perioadă.

Ce punct de cotitură a reprezentat pentru mine? Eh, aici am văzut că da, am cu ce! Aveam nevoie doar de puțin antrenament și să-mi mai adun unele elemente pentru a ajunge în top, sus de tot! Mi-am propus și în anii următori să particip, dar nu am reușit… Ori poate încă nu eram chiar atât de Mama Organizării cum sunt acum. Văzând că totuși nu mă țin de treabă, am renunțat și la ideea de a mă mai înscrie chiar. Dar, ce credeți? Am stat departe de tot?

A doua mea participare la SuperBlog

Am revenit în concurs în 2o19, în primăvară. Era perioada marilor schimbări în WordPress: Guttenberg își începuse invazia. Mie una mi-a creat niște probleme care și acum îmi mai dau coșmaruri: propoziții întregi dispărute, schimbări nerealizate deși salvarea lor se producea corect. Ce să mai, a fost distractiv! Și totuși, am terminat pe locul 8 (un pic mai sus, da!!!).

Dar, mai important de atât, Spring SuperBlog 2018 a fost momentul în care am decis să deschid De-ale Dianei ca urmare a unui feedback primit de la  Vadim Cușnir la una dintre probele Dodo Pizza. Pfff, ăsta da milestone, nu?

curs de scriere
sursa foto: canva.com

A treia mea participare la SuperBlog

În 2018, în pauza dintre SuperBlog-ul de primăvară și cel „mare”, de toamnă, nu doar că mi-am creat un blog nou, dar m-am pus și temeinic pe tocit. SEO, Canva și alte tool-uri de editat poze, mi-am revăzut noțițele de la cursurile de scriere creativă din facultate, am investit în cărți… Și rezultatele s-au văzut: la final am ocupat locul 3, dar mai important de atât a fost că am participat la prima mea gală (yeeey).

SuperBlog 2019 mi-a dat și curajul de a ieși în fața familiei, a colegilor, a oricui vreți voi și de a spune că „da, sunt blogger!”. Și ce bine m-am simțit cu această încredere debordantă în mine, în scrisul meu.

Spring SuperBlog 2020 (a 3,5-a participare)

În primăvara lui 2020 am crezut că nu voi participa la SuperBlog, deși mă înscrisesem printre primii. În viața mea se petreceau multe și nu legate de pandemie, ci de alte lucruri mai personale, mai dureroase care au scrijelit adânc în sufletul meu și-au scos la iveală frici. Totuși, în haosul acela, am simțit nevoia de a fi ocupată… Așa că mi-am luat condeiul și praful de mână și-am scris pentru câteva probe… Spring SuperBlog 2020 a fost luminița mea de la capătul tunelului și nu exagerez când spun asta!

jurnal de spring superblog 2021
foto: canva.com, super-blog.eu

Participările patru și cinci

Participările patru și cinci la SuperBlog, respectiv SuperBlog 2020 și SuperBlog 2021 au fost cumva trase la indigo. Am fost înarmată cu același entuziasm, am dat dovadă de aceleași skills, am ocupat și același loc pe podium – al doilea. Ambele participări, dar și aprecierile celorlalți participanți și ale unor jurați m-au convins că pot mai mult, că merit mai mult cu toată pasiunea pentru online. Așa că am făcut să pot și mai mult, să cresc, să pășesc pe un alt drum profesional, unul mai aproape de pasiunea asta a mea. Și am reușit, în parte datorită lucrurilor pe care le-am învățat dorind să excelez în blogging în general și în SuperBlog în particular.

Cel mai mare câștig

Totuși, dincolo de încrederea în sine și schimbările mai mici și mai mari din viața mea, nu pot să nu menționez de oamenii minunați întâlniți aici. Sunt de părere că și oamenii pe care îi avem alături ne influențează alegerile, modul în care privim viața, acțiunile. Și nu am cuvinte să vă spun ce oameni minunați sunt în comunitatea SuperBlog, ce suport imens mi-au oferit și câte am învățat de la ei! Chapeau bas!

La ce mă aștept de la SuperBlog 2021?

Am scris aceste rânduri pe 1 septembrie 2021 la 21:57. Înscrierile pentru SuperBlog 2021 au fost deschise azi, pe la 14. Teoretic, ele rămân deschise până la final de competiție, adică pe 2 decembrie. Dar cine să mai aștepte? Deja am apăsat pe F5 din instinct de vreo 10 ori 😆

La ce mă aștept? La probe interesante, la sponsori care să fi înțeles cum e treaba cu bloggerii și vizualul de la zero (na, am spus-o), la nopți albe petrecute cu ceilalți superbloggeri pe grup, la multe probe ANSWEAR (I love them!!!). Îmi ascut condeiul, îmi pun rotițile în mișcare și mă înarmez cu răbdare (fără tutun) până la 1 octombrie când apare prima probă. Mă aștept să-mi fie provocată creativitatea pentru a găsi soluții inginerești de jucăușe care să vină mănușă la strategiile de promovare ale sponsorilor. Și, evident, sper și la o gală, chiar dacă azi au crescut iar cazurile! În rest… voi vedea către ce zări mă poartă această cotitură numită SuperBlog 2021!

Eh, cam atât! Fug acum să completez formularul de înscriere! Voi v-ați gândit, participați?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: