Module și aplicații pe care le folosesc în blogging

Module și aplicații pe care le folosesc în blogging
sursa foto: pexels.com

Cuprins

În ciuda înclinațiilor mele literare, am și un strop de pasiune pentru tech. Bine, n-am eu cine știe ce abilități de codare, dar am curiozitate și răbdare de a căuta și testa tot felul de aplicații, soft-uri, site-uri și module pentru a-mi ușura treaba online și a câștiga mai mult timp offline.

Ce paradox, nu? Suntem oameni de online, dar nevoia noastră cea mai arzătoare e să facem cât mai multe chestii offline. Știu că nu vorbesc doar pentru mine când scriu asta, așa că azi m-am hotărât să vă împărtășesc lista mea de module (plug-ins pentru WordPress) pe care le folosesc, dar și alte câteva aplicații extrem de utile. Și, pentru că mă simt mega-extra darnică, la final mai am câteva lucrușoare pentru voi. Enjoy!

Aplicații utile în blogging

Voi începe cu acele aplicații utile în blogging, dar nu numai. Asta pentru că ele le sunt accesibile și celor care nu au un blog cu domeniu propriu, ci unul cu extensia .wordpress.com sau .blogspot. Până la urmă cu toții avem nevoie de un mic ajutor, nu?

Module și aplicații pe care le folosesc în blogging
sursa foto: pexels.com

Cele mai importante module pentru blog în opinia mea

Un modul (sau plug-in, în limba lui Shakespeare) e un soi de progrămel sau app (mai bine zis) ce poate fi instalat pe blogurile cu hosting propriu sau pe cele  cu un plan Business achiziționat direct de la WordPress.com (deși extrem de scump comparativ cu prima versiune).

Modulele au diverse funcții: de la a mări viteza blogului, la a-ți permite să faci diverse modificări la aspectul său, de a ghida bloggerul în optimizarea SEO și… practic orice. The sky is the limit! Dintre acestea, cele mai importante pentru mine sunt:

Module și aplicații pe care le folosesc în blogging
sursa foto: pexels.com
Module și aplicații pe care le folosesc în blogging
sursa foto: pexels.com

Bonus: câteva resurse informaționale pentru bloggerii mai noi

Deși sunt sigură că oricine are nevoie de informațiile dintr-un articol de genul acesta, cred că bloggerii mai noi au nevoie de un pic de extra-informații, pentru a nu mai privi anumite lucruri tehnice de parcă ar fi scrise în chineză.

Mai întâi, ar trebui să învețe despre SEO: am scris acum ceva timp un articol despre cum se poate optimiza un articol chiar și fără un modul, dar am și un articol despre Rank Math. Pentru cei care vor cu adevărat să aprofundeze domeniul, pot apela cu încredere la ghidul pentru începători de la Moz, iar cei ce vor să aprofundeze și alte lucruri legate de scris, blogging și promovare au la dispoziție o listă de resurse întocmită de mine. Și, pentru că mulți bloggeri au devenit fani Canva, vă recomandă aruncați o privire la tutorialul meu de bază, dar și la articolul cu privire la aspectul vizual al blogului.

Însă nu trebuie să vă limitați doar la aceste resurse. Explorați! Netul abundă de informații, poate chiar veți găsi nu doar informații, ci și alte module care să vă ajute, alte aplicații. Articolul acesta nu se vrea a fi o listă exhaustivă, ci una care să vă stârnească acea curiozitate de a explora, de a descoperi. Iar dacă știți deja de alte plug-ins pentru WordPress sau alte aplicații ce sunt utile, eu sunt numai ochi și urechi 😀

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021